Troubu předehřejte na 170°. Lososa zbavte kůže a naporcujte na filety. Umyjte chřest, dobře osušte a ořízněte asi 1,5 cm od konců. Plech vyložte...
více o Zapečený losos s chřestem
Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete.
V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a...
více o Kohout na víně
Do mléka vmíchejte krupičku a nechte ji alespoň hodinu nasáknout.
Nasucho orestujte mandle. Mezitím jablka zbavte jádřinců a rozkrájejte na měsíčky....
více o Krupicová kaše s jablky a mandlemi
Troubu rozehřejte na 180 °C. Vánočku nakrájejte na širší plátky, jablka zbavená jádřinců na tenké plátky.
Zapékací mísu vymažte máslem. Zbylé máslo...
více o Žemlovka z vánočky
Zelí nakrájejte na velmi jemné proužky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla, vsypte zelí a restujte ho asi 2 minuty. Přidejte drcený česnek, osolte a...
více o Reuben sendvič s červeným zelím
Cibuli nasekejte najemno, mrkev s celerem nakrájejte na kostky, česnek a žampiony na plátky.
Na rozehřátém másle zpěňte cibuli a za mírné teploty 15...
více o Pastýřský koláč
Růžičkovou kapustu omyjte a nechte okapat. Schovejte si 2-3 kapustičky na ozdobu. Ze zbylých sundejte 2 nebo 3 svrchní lístky a rozčtvrťte. V hrnci si...
více o Polévka z růžičkové kapusty
Troubu předehřejte na 160 °C. Formu o průměru vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte kakaovým práškem.
V míse smíchejte cukr, kakao,...
více o Malinové brownies
Na trošce tuku si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přidáme následně osmažit i pokrájené uzené maso. Přidáme drcený kmín a...
více o Česnečka s tvarůžky
Nejdříve si připravte náplň. Mléko nalijte do hrnce a svařte s mletým mákem. Přidejte mleté piškoty, rum, mletý hřebíček a lžíci povidel. Vše společně...
více o Třešňovo-makový závin
Romanesco rozeberte na růžičky a ve vroucí osolené vodě povařte asi 5 minut, poté sceďte a nechte okapat. Slaninu pokrájejte na proužky a dejte...
více o Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou šunku, do které následně přidáme vejce, která mícháme do ztuhnutí. Osolíme dle chuti a slanosti sýru a...
více o Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí
Filety z candáta používáme s kůží. Po osmažení je velmi jemná a ani při konzumaci není nutné ji odstraňovat Prakticky nám jen drží velmi křehkou rybku...
více o Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Předehřejte troubu na 180°C a vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky.
Máslo a cukr smíchejte ve velké míse a šlehejte do krémové a nadýchané...
více o Vanilkové cupcakes
Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky a odložte stranou.
Máslo a cukr promíchejte v elektrickém mixéru po...
více o Red velvet cupcakes
Předehřejte troubu na 180°C a vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky a odložte stranou.
Ve velké míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a...
více o Borůvkové cupcakes s citrony
Předehřejte troubu na 180°C a vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky (případně vysypejte moukou).
Ve velké míse promíchejte cukr, mouku,...
více o Čokoládové cupcakes
Den předem si připravte preferment(rychlý kvásek). Droždí rozmíchejte ve vodě (nebo sušené v mouce) a promíchejte s moukou a (333g) a vodou (333ml) v...
více o Burgerové bulky
Připravte karamelovou omáčku. V kastrolu se silným dnem rozpusťte cukr. Přilijte 60 ml vody a míchejte, dokud nezíská světle hnědou barvu. Může to...
více o Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem...
více o Monkey bread se sýrovým fondue
Mléko prošlehejte s vejci, máslem, cukrem a solí. Přisypte mouku promíchanou s práškem do pečiva a zpracujte na hladké těsto. Asi 30 minut ho nechte...
více o Vaflové jednohubky s kaviárem a avokádem
Maso vložte do hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 10 minut. Slijte je a opláchněte pod studenou vodou. Dejte do hrnce, zalijte kofolou a...
více o Bulky se šunkou pečenou v kofole
Začněte přípravou kvásku. V misce utřete droždí s cukrem na hladkou kašičku. Zalijte asi 100 ml vlažného mléka a přidejte 1 lžíci polohrubé mouky a...
více o Vláčná máslová vánočka
Nejprve si připravte čokoládový krém. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu, nechte ji zchladnout. V jiné misce ve vodní lázni...
více o Vánoční kmen bez lepku
Troubu zapněte na 200 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny ingredience na těsto zpracujte na vále nebo v robotu dohladka. Rozdělte ho na...
více o Karamelová kolečka bez lepku
Troubu předehřejte na 190 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto důkladně zpracujte dohladka. Těsto rozdělte na několik...
více o Išelské dortíčky bez lepku
Troubu předehřejte na 210 °C, asi 3 velké plechy vyložte pečicím papírem. Na vál prosejte mouku. Udělejte do ní důlek a do něj vložte máslo, cukr a...
více o Linecká srdíčka bez lepku
Do kuřecích prsou udělejte pravidelné rovnoběžné zářezy v asi centimetrových rozestupech, maso dokrojte vždy asi do dvou třetin výšky. V míse...
více o Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Troubu předehřejte na 160 °C. Vejce s cukrem našlehejte do světlé pěny. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu s máslem. Kakao zlehka...
více o Brownies stromky
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a...
více o Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Cukr utřete s máslem a poté přidejte vejce a jablko. Dál šlehejte asi 2 minuty. Přisypte vločky i mouku se sodou, práškem do pečiva, solí a rozinkami...
více o Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem
Všechny ingredience na krém smíchejte v kastrolu se silným dnem. Za mírné teploty a míchání zahřívejte, dokud nezhoustnou do hustého krému.
Mouku...
více o Linecké sušenky
V míse smíchejte mouku, kakao a sůl. V kuchyňském robotu při střední rychlosti utřete do pěny máslo s cukrem. Poté přidejte vejce, mléko, vanilku a...
více o Pekanové sušenky
V kastrolu rozpusťte máslo a přimíchejte cukr s moukou. Sundejte ze sporáku a vmíchejte všechny ostatní suroviny kromě čokolády, pak nechte zchladnout...
více o Florentýnky
Začneme kváskem. Mléko zahřejeme v kastrůlku (pozor, nesmí se vařit! stačí pouze mírně zahřát). Odstavíme, přidáme lžičku cukru a mouky, zakryjeme a...
více o Bezlepkové koláče
Mouku nasypeme na vál, uděláme v ní důlek a přidáme vejce, máslo na menší plátky a špetku soli. Přidáváme postupně vodu a vypracujeme hladké těsto,...
více o Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Z másla, mouky, cukru, mandlí a žloutků vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu.
Jablka nakrájejte na kousky a...
více o Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Mouku, cukr, zázvor, skořici a sůl promíchejte a nasypte na pracovní plochu. Rychle prohněťte prsty s máslem nakrájeným na kostičky. Přidejte med se...
více o Zázvorové sušenky s hvězdami
Obě másla utřete s cukrem do pěny a poté zašlehejte vejce. Zapracujte mouku s práškem do pečiva a solí. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu...
více o Sušenky z arašídového másla
Máslo utřete s oběma cukry do pěny. Přidejte žloutek (bílek uchovejte) a vanilku a dál třete, dokud se vše nespojí. Poté zapracujte obě mouky se sodou...
více o Želví sušenky s karamelem
Vývar přiveďte téměř do varu a pak vařte při velmi nízké teplotě. Na pánvi v oleji osmažte cibulku na mírném ohni, dokud nebude měkká, ale ne...
více o Dýňové rizoto
Troubu předehřejte na 175°C a vyšlehejte máslo do pěny.
Poté přidejte vejce. Rozpusťte jedlou sodu v 5 ml horké vody a společně se solí přidejte do...
více o Zdravější cookies
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v...
více o Vejce Benedikt
Máslo utřete s cukrem do pěny, poté přidejte vejce a vanilku a míchejte, dokud se vše nespojí. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a přisypte...
více o Sobí sušenky