Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, koření a v mléce vykynutý kvásek (droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochu...
více o Zdobené jidášky
Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, špetku soli a trochu mouky, necháme vykynout kvásek.
V míse smícháme mouku, přidáme rozpuštěný tuk,...
více o Velikonoční mazanec
Máslo utřeme s cukrem, přidáme strouhané mandle s moukou a práškem do pečiva. Nakonec do těsta lehce zabalíme pevný sníh z bílků. Těsto nalijeme do...
více o Velikonoční dort
Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr třeme do pěny asi 30 minut. Potom přidáme citronovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka...
více o Velikonoční beránek
V míse promícháme mouku se solí, do dolíku vlijeme vlažné mléko, máslo, vejce, cukr a droždí a necháme vykynout kvásek. Těsto vypracujeme dohladka a...
více o Tvarované velikonoční pečivo
Utřeme máslo, cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, mouku a kypřící prášek. Troubu předehřejeme na 200 °C, těstem naplníme vymaštěnou dortovou formu a...
více o Tvarohový dort se zajíčky
Celá vejce ušleháme ve šlehači s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme citrónovou šťávu z poloviny citrónu. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva...
více o Šlehaný beránek
Smícháme droždí, 10 g cukru a mléko. Necháme 15 minut vykynout.
Mouku prosijeme do mísy, vytlačíme důlek, přidáme 110 g cukru, sůl, kardamom,...
více o Ruská velikonoční bábovka
Máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme zbytek surovin a nakonec jemně vmícháme sníh. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve...
více o Prezidentský beránek
Z hladké mouky, části mléka, části cukru a droždí připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a zaděláme je zbylým mlékem a kváskem v těsto....
více o Plněný cop
Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek. V míse utřeme máslo s medem a žloutky. Přidáme mouku se špetičkou soli, zbylé mléko a...
více o Medové jidášky
Droždí zalijeme trochou vlažné šlehačky, přidáme trochu cukru a mouky a necháme vykynout. Do mísy dáme všechny ostatní přísady, přidáme vykynutý...
více o Jidášovy provazy
Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky...
více o Bochánek, který se vždy povede
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Přidáme 3/4 množství mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ve zbylé mouce obalíme nakrájené ovoce a mandle a...
více o Beránek se sušeným ovocem
Vodu se solí a máslem svaříme, přidáme mouku a mícháme do hladka. Necháme vychladnout. Přidáme vejce, vyšleháme a poté vmícháme sýr (drobné kostičky)....
více o Gougeres
Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené...
více o Zdravý rocker
Oloupané brambory zalijeme osolenou vodou a vaříme do měkka. Vodu slijeme do jiné nádoby, brambory rozšťoucháme s horkým mlékem a vymícháme na kaši....
více o Francouzská česnečka
Z mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec (příp. mléka, když máme jen 1 tvaroh), vanilkového cukru, vajec namočených rozinek i s rumem a oběma prášky...
více o Velikonoční tvarohový mazanec
Z hladké mouky, cukru, rozpuštěného másla, špetky soli a teplé vody (tolik, aby se těsto nelepilo, ale bylo krásně vláčné!) zaděláme těsto, které...
více o Tradiční tažený štrůdl
Kotlety omyjeme a mírně naklepeme. Osolíme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi rozpustíme a zahřejeme máslo a olej. Maso opékáme dozlatova asi 5 minut...
více o Kotlet s cibulovou omáčkou
Vejce uvaříme natvrdo. Na kousku másla rozpustíme droždí a mícháme, dokud zase trochu nezhoustne (doporučuji teflonové nádobí), pak odstavíme -...
více o Drožďová pomazánka - úplně jinak
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s bobkovým listem, celým pepřem a tymiánem do poloměkka. Uděláme z másla, cibule...
více o Brambory na kyselo
Vše smícháme dohromady, vylejeme do vymazaného a vysypaného plechu a dáme péct. Upečený potřeme polevou a posypem kokosem.
Dáme na chvilinku do...
více o Kakaovník
Vypracujeme těsto, které rozdělíme a upečeme 2 placky. Upečené placky potřeme mlékem a rumem, dáme asi na 1/2 hodiny do lednice. Z mléka a pudinkového...
více o Čokoládové řezy s ananasem
Na polovině másla osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme doměkka. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem, vmícháme 3...
více o Italské brambory
Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší...
více o Rizoto s masem
Suroviny na palačinky dobře promícháme a na sádle nebo oleji usmažíme palačinky ve velikosti zapékací ohnivzdorné misky, kterou máme doma. (Aby byl...
více o Zapékané palačinky
Porce kuřete umyjeme, usušíme. Vidličkou jej důkladně propícháme. Promícháme přísady na marinádu a vše zahřejeme. Touto (teplou) marinádou zalijeme...
více o Filipínské kuře
Oloupeme a na kolečka nakrájíme banány. Na rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, přidáme banány a dobře je opečeme, přidáme 50 g másla a citronovou šťávu....
více o Banánové Poe
Zelí nakrájíme na krátké nudličky a dáme do hrnce. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev (asi 1/3 proti zelí) a na kostičky nakrájené brambory (asi...
více o Zelňačka
Z makrel odřízneme hlavy, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou a dáme okapat.
Ryby osolíme a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme rozkrájenou...
více o Makrely v rajčatové omáčce
Do našlehaného másla za stálého šlehání přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Postupně přimícháváme vejce. Mouku, kypřící prášek a sůl přesejeme....
více o Bleskový koláč II.
Změklé máslo ušleháme s cukrem a změklou čokoládou, pak přidáme žloutky a lehce vmícháme zvlášť ušlehaný tuhý sníh z bílků a nakonec vmícháme solamyl....
více o Čokoládový dort se solamylem
Máslo vyšleháme ručním šlehačem na nejvyšším stupni do zvláčnění. Přimícháme cukr, vanilkový cukr, sůl a rum. Mícháme tak dlouho až vznikne hladká...
více o Ořechová inspirace
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme do osolené vroucí vody. Přimícháme rajský protlak, nať z libečku nebo z celeru, bobkové...
více o Rajská bramborová polévka
Prsíčka nakrájíme na nudličky nebo kousky a osmažíme na másle. Předem si však připravíme kořenící prášek, který se skládá ze soli, pepře a ostatního...
více o Prsíčka mňam
Do skleněné zapékací mísy (nebo pekáče) poklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety, které silně potřeme hořčicí. Mísu nevymazáváme! Cibuli...
více o Zastlané kotlety
Zeleninu na brambory nakrájíme na kousky. Mrkev a celer zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme. Po chvilce přidáme brambory a pórek a pod pokličkou...
více o Zeleninový krém - dietní
Tento recep vypadá na první pohled složitě, ale ve skutečnosti jeho příprava tolik času nezabere. A hlavně - je to pastva pro oči i chuťové buňky!
<BR...
více o Past na kluky
Maso dáme do pekáčku, obložíme plátky másla a po cca 20 min. pečení při prvním podlévání přidáme neoloupané stroužky česneku. Pečeme za častého...
více o Kuře - sen milovníka česneku
Vejce a cukr ušleháme, přidáme jahodové pudinky a mouku s práškem do pečiva. Vymícháme a dáme péct na vymazaný a vysypaný plech. Vychladlý plát...
více o Růžové řezy
Kuře mírně nasolíme. V hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme cibulku (jen zesklovatět), přidáme sůl, kečup, chilli, cukr, sojovku a ocet. Povaříme 3...
více o Kuře na kečupu III.
Všechny přísady dáme do misky, dobře promícháme a těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem, posypeme...
více o Fofr bublanina
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového...
více o Ukrajinský boršč II.
Mouku s máslem, špetkou soli a cukrem dobře uhněteme, dle potřeby přidáme 1-2 lžíce studené vody. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a přibližně na...
více o Tvarohový koláč s citronem
V míse smícháme vše dohromady, tvoříme malé placičky (můžeme obalit ještě ve strouhance), které smažíme v oleji.
Výborné i za studena. Teplé podáváme...
více o Tvarohové karbanátky
Čekankové puky (syrové) podélně rozpůlíme, mezi půlky čekanky vložíme plátky nakrájeného sýra (nešetříme!!), zabalíme do plátku šunky a propíchneme...
více o Zapékaná čekanka po francouzsku
Utřeme máslo s cukrem a žloutkem , uvařenou a zchladlou želatinu postupně vmícháváme
Na dno formy vložíme vrstvu piškotů , zalejeme hmotou a opět...
více o Nepečený tvarohový dort
Kakao vsypeme do vody a na mírném ohni za stálého míchání povaříme a dáme vychladnout. Ve větší míse umícháme změklé máslo s cukrem do pěny a po...
více o Nepečený kakaový dort