Nejdřív necháme 2 kusy Tilapie romzrnout. Až na nich nebude led,můžeme si na pánvičce nechat rozpustit margarín či máslo,poté vlijeme půl šálku vody.... více o Výborná ryba Tilapie na másle (dietní varianta)
Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na... více o Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu... více o Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Smícháme tvaroh a cukr krystal (cukr dle chuti), nakrájíme jablka na plátky. Na plátek toasťáku namažeme rostlinné máslo, poté namažeme sladký tvaroh,... více o Toast ala žemlovka
Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. V jiné míse rozmačkejte banány a smíchejte s cukrem, s půl hrnkem rozpuštěného... více o Banánová buchta z Kalifornie
Vejce nakrájíme na kostičky, stejně tak nakládačky, cibuli a hermelín. Přidáme majonézu, hořčici a máslo a poté dochutíme pepřem a solí. Dobrou chuť!... více o Vajíčková pomazánka s hermelínem
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme kakao, olej, mouku s prdopeč. Zlehka přimícháme sníh. Dáme na plech vyložený papírem (nebo vysypaný). Pečeme při... více o Řezy Balaton
Typická křehkost tohoto výrobku je dána vysokým obsahem tuku. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme rohlíky, které po nakynutí sypeme solí a kmínem.... více o Křehký rohlík
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1... více o Sladký rohlík - loupák
Rozinky namočíme do jablečného moštu. Jablka oloupeme celá nebo v pruzích a odstraníme jadřinec. Necáme ale kousek nedokrojený, aby nám nevypadávala... více o Pečené jablko s mandlovou náplní
Kukuřici nasypeme do misky, přidáme margarín nebo Lučinu. Dobře umixujeme v pastu. Osolíme a opepříme. Pokrájíme pažitku nebo petržel a vmícháme do... více o Kukuřičná pomazánka
Margarín s cukrem utřeme dohladka, pak přimícháme mouku, sodu a kypříci prášek, nakonec přidáme zbylé suroviny. Všechno dobře promícháme a vylejeme do... více o Nízkotučný banánový chlebíček
Jako první smícháme přísady pro zlato a těsto dáme do ledničky. Mezitím zamícháme těsto pro stříbro. Mouku vždy s páškem do pečiva a sníh lehce... více o Zlato a stříbro
Margarín necháme rozpustit a přidáme vločky s kokosem. Banán rozmačkáme vidličkou, meruňky nadrobno nakrájíme. Přidáme vejce, koření a směs zpracujeme... více o Hrudky s banány a meruňkami
Rozehřejeme troubu. Ve větší míse smícháme mouku, kypřící prášek a sůl. V další míse smícháme margarín a cukr, přidáme banány, vanilku, vejce a asi 3... více o Banánovo-kokosové muffiny
Na větší pánvičce rozpustíme margarín, a přidáme cibuli a houby a necháme ohřát asi minutu nebo dvě. Zmírníme oheň a přidáme vývar a sójovou omáčku a... více o Vegetariánská houbová omáčka
Všechny suché přísady smíchat, kvasnice rozpustit ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalít do smíchané směsi, přidat máslo a vypracovat... více o Bageta nebo housky
Šleháme žloutky s cukrem, pomerančovou šťávou a rozpuštěným margarínem. Přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva, oříšky a mrkev. Vše spojíme s... více o Mrkvové řezy s ořechy
Nejprve ve vodě uvaříme kondenzované mléko. Do 2,5 hrnka mléka přidáme cukr a dáme vařit. V 0,5 hrnku mléka rozmícháme žloutky, vanilkový cukr, pudink... více o Rafaelo
Margarín smíchat s Lučinou, celá vejce uvařená natvrdo nastrouhat na jemno, pokud máte rádi cibuli, přidejte na jemno nakrájenou, přidat hořčici. To... více o Úžasná vajíčková pomazánka
Mouka, kypřící prášek, amonium prosejeme, vysypeme do misky, přidáme prošlehanou směs vody, sušeného mléka, soli a žloutků. Nakonec přidáme margarín,... více o Slané pečivo ze slaného těsta
Všechny ingredience promícháme (větší ovoce nakrájíme na kousky), nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 150... více o Žitná buchta s kompotem
Co nejrychleji zpracujeme křehké těsto, vmáčkneme do formy (nejlépe kulaté) a necháme chvilku odpočinout. Poté několikrát propíchneme vidličkou střed... více o Pórkový koláč se sýrem
V mírně osolené vodě uvaříme těstoviny, po uvaření je slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Z mléka (či připraveného ovesného nápoje)... více o Zapečené těstoviny s ovocem
Na margarínu osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mléko, zeleninový vývar a zelený hrášek. Povaříme do zhoustnutí hrášku, potom dohladka... více o Hrášková krémová polévka se sýrem
Rozehřejeme margarín s olejem, přidáme med a smícháme. Rozšleháme vejce s mlékem a jogurtem. Šlehané vejce smícháme s tukem a medem, přidáme mák a... více o Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem
Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila. Až... více o Krémová květáková polévka
Na margarínu opražíme nahrubo posekané ořechy. Po chvíli do pánve přidáme oloupané, na polovinu podélně rozkrojené banány. Smažíme asi 2 minuty.... více o Ekvádorské banány
Smícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Do směsi přidáme margarín a dohladka vymícháme. Přidáme mandle, hnědý cukr a mrkev. Zamícháme. V malé... více o Celozrnné mrkvové řezy
Celozrnnou mouku, otruby nebo klíčky, slunečnicová semínka, margarín (nebo olej), droždí tebi - smícháme, přidáme studenou vodu a vypracujeme těsto.... více o The best of - celozrnný jablkový koláč
Utřeme margarín, cukr, žloutky, mouku, přidáme kakao, tuhý sních z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme při 180 °C asi 30... více o Rumové čtverečky
Přibližná hmotnost chleba 900-1180 g. Doporučení: přidejte rozinky a ořechy až po zaznění akustického signálu, po druhé hnětací fázi. Pozor: při... více o Ořechový a rozinkový chléb
Rozinky namočíme do rumu. Margarín vyšleháme s cukrem, po jednom vmícháme vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a kávovou sedlinu.... více o Koláč z kávové sedliny
Uvařená vajíčka rozkrojíme napůl, žloutek dáme na talíř a vidličkou ho rozetřeme spolu s dvěma lžícemi hořčice a lžící margarínu. Pak přidáme na... více o Vajíčková pomazánka II.
Jablka nakrájíme na malé kousky a s meruňkami, jablečnou šťávou a pomerančovou kůrou 10 minut povaříme. Vychladlou směs rozmixujeme. V míse utřeme... více o Cereální jablkovo-meruňkové řezy
Tento sortiment pekařských výrobků vždy na kvásek nebo všech surovin zamícháním najednou. Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta,... více o Karlovarský rohlík
V nádobě vhodné do mikrovlnné trouby (obsah více jak 1 litr) rozehřejeme tuk a čokoládu a přidáme ostatní suroviny. Zamícháme. Pečeme v mikrovlnné... více o Čokoládová bomba
Těsto: všechny přísady zpracujeme, pokud je pořeba přidáme trošku mléka. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu část dáme už vyválenou na vymazaný plech... více o Jablkový zákusek II.
Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky vyšleháme zvlášť, přidáme do... více o Čokoládový moučník
Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout. Potom přidáme smetanu a dobře... více o Gerbeaud
Upečeme piškoty stejným způsobem: vyšleháme bílek do tuha, postupně přidáváme žloutky a mouku s práškem do pečiva. Do kakaového piškotu přidáme kakao,... více o Martin koláč
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a cukr. Přidáme k mouce a spolu s vejcem, olejem, solí a ořechy vypracujeme těsto. Necháme 30 minut kynout. Na... více o Makový koláč s posypkou
Margarín a práškový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku. Zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Těsto... více o Jemný jahodový koláč
Z mouky, margarínu 1 žloutku a špetky soli vypracujte křehké těsto. Těsto zchlaďte, vyválejte placku. Naplňte koláčovou formu, okraje těsta zvedněte.... více o Slaný koláč s tvarohovou náplní
Suroviny vložíme do pekárny postupně ve shora uvedeném pořadí a zapneme program SPRINT (pekárna ETA), velikost 1. Těsto velice nakyne, proto stačí... více o Bramborový chléb
Rohlík sladký patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah cukru a tuku. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na... více o Sladký rohlík
Troubu zahřejeme na 200 °C. Mouku prosijeme a osolíme. Přidejte margarín a tolik vody, aby těsto bylo měkké. Těsto vytvarujeme do formy o průměru 18... více o Tvarohový koláč s meduňkou
Do nádoby vsypeme mouku a ve středu uděláme jamku. Do jamky rozdrobíme kvasnice, promícháme je s mlékem a z mouky vezmeme tolik, aby vzniklo řídké... více o Bramborový chlebík
Všechny suroviny nadrobno nakrájíme a smícháme, nebo dáme do mixéru, smícháním vytvoříme hladkou pomazánku.... více o Pomazánka z jarní cibulky
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme skořici, sůl, rozpuštěný tuk, a smícháme s uvařenými makarony. Polovinu masy dáme do vymazané formy, posypeme... více o Makaronový kugel - židovská kuchyně