Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi rozpalte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a 3 minuty restujte. Mangold nebo jiné...
více o Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Kotlety osolte, opepřete a naložte do jogurtu s olejem, drceným česnekem a petrželkou. Marinujte v chladu minimálně 1 hodinu. Maso osušte a z obou...
více o Jehněčí na mangoldu s citronem
Rýži povařte v osolené vodě asi 40 minut. Mangold očistěte a nakrájejte nadrobno, česnek také. Omytou papriku zbavte semeníku a nakrájejte ji na...
více o Plněné vepřové plátky
Mangold očistěte, opláchněte a osušte. Listy nadrobno natrhejte, řapíky nakrájejte rovněž nadrobno. Omyté broskve osušte, rozpulte, vyjměte pecku a...
více o Salát z mangoldu a broskví s kozím sýrem
Troubu předehřejte na 150 °C. Očištěný a opláchnutý mangold nakrájejte na větší kusy. V hrnci rozehřejte lžíci oleje, přidejte mangold a nechte ho...
více o Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Pohanku přelijte 300 ml vroucí vody nechte 10 minut bobtnat. Z mangoldu odřízněte řapíky a nakrájejte je nadrobno. Z listů seřízněte silné žebroví a...
více o Mangoldové balíčky se šunkou a pohankou
Brambory uvaříme i se slupkou, po uvaření oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připadně je můžeme také použít syrové, ale plátky musíme nakrájet co...
více o Zapečený mangold s bramborem
Změklé máslo, mouku a sůl dáme do mísy a začneme zpracovávat. Po částech přiléváme studenou vodu. Zpracujeme hladké těsto, které dáme odležet...
více o Slaný koláč s mangoldem
Mangold omyjeme, jednotlivé listy nejprve rozřízneme po celé délce od řapíku po list, pak odřízneme řapík od listu. Mladé listy necháme vcelku....
více o Mangold podle tchýně
Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka...
více o Lasagne s mangoldem v bešamelu
Listy mangoldu omyjeme, podélně přepůlíme (od řapíku po list), mladé listy můžeme nechat vcelku a vložíme do vroucí osolené vody. Po 10 - 15 minutách...
více o Mangoldový nákyp s ricottou
Fenykl, cuketu, fazolky a mangold opláchněte a zbavte tvrdých a poškozených částí. Brambory oloupejte. Fenykl nakrájejte na tenké skrojky, cukety na...
více o Zeleninová polévka IV
Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Mátu posekejte, brynzu rozdrobte (tužší sýr nakrájejte na kostičky) a promíchejte s citronovou kůrou, 1...
více o Polévka z chřestu a mangoldu
Kousky rebarbory posypte cukrem a pečte v troubě předehřáté na 100 °C asi 30 až 40 minut.
Svařte spolu 150 ml pomerančové šťávy, kůru nastrouhanou z...
více o Pečená reveň s mořským ďasem
Troubu rozpalte na 180 °C. Každou řepu osolte hrubozrnnou mořskou solí a zabalte zvlášť do balíčku z pečicího papíru spolu se snítkou tymiánu a...
více o Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Nejprve si nachystáme ražniči - na špejli nebo grilovací jehlu napíchneme malé rajčátko nebo cherry a pak napichujeme větší - asi 4 cm velké kousky -...
více o Bedloražniči s dušeným mangoldem
Mangold (doporučuji koupit raději mladší = menší a křehčí, u staršího je třeba přepůlit řapíky podél a není již tak lahodný) uvaříme v osolené vodě ...
více o Mangold - Balkán