Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny. V misce vidličkou prošlehejte bílky do pěny a vlijte je k suché směsi. Přidejte mandlový likér....
více o Mandlovo-kakaová srdíčka
Z másla, mouky, cukru, mandlí a žloutků vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu.
Jablka nakrájejte na kousky a...
více o Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Mouku, nadrcené sušenky a sůl prosejte na pracovní plochu. Přidejte na kousky nakrájené studené máslo a vypracujte drobenku. Postupně přidejte 5–6...
více o Jablečno-mandlový koláč
Troubu zapněte na 150 °C. Dotuha vyšlehejte bílky s cukrem, poté zlehka vmíchejte mleté mandle a likér.
Pečicí papír potřete kouskem másla a lžící na...
více o Amaretti sušenky
Rebarboru naložte do cukru s vínem. Bazalku s cukrem a trochou smetany rozmixujte. Zbylou smetanu vyšlehejte dotuha, vmíchejte k ní bazalku a po...
více o Bazalkové tiramisu
Pomeranče dobře omyjte a osušte a z jednoho nastrouhejte kůru. Z pomerančů vymačkejte šťávu. Odměřte 125 ml do těsta a zbytek dejte stranou. Polovinu...
více o Řecký pomerančový koláč
Mléko ohřejte asi na 30 °C a rozdrobte do něj droždí. V míse zpracujte s moukou, cukrem, žloutky, likérem, rumem, solí, vanilkou a citrusovou kůrou do...
více o Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
Ručním slehačem utřeme žloutky s cukrem. Přimícháme mascarpone a citron. kůru. Kávu necháme vychladnout a ochutíme ji mandlovým likérem. Piškoty...
více o Tiramisu ve skleničce
Do pánve vsypeme 2 lžíce cukru, necháme zkaramelizovat, zalijeme ho horkou kávou a krátce povaříme. Do zchladlé směsi vmícháme likér. Perníčky...
více o Zimní hruškové tiramisu
Vše, až na 5 g mandlí, které necháme na ozdobení uděláme těsto. Pokud je řídké, tak přidáme mandle, pokud husté, tak likér. Dáme do fólie a necháme...
více o Marcipánové kuličky
Instatní espreso rozmícháme v 1 lžíci horké vody a necháme vychladnout. Z mouky, kakaa, cukru, soli, bílku, másla a kávy uhněteme hladké těsto, to...
více o Meruňkovo-kefírový dortík
Těsto: žloutky vymícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, potom přidáme vyšlehaný sníh z bílků, mouku a prášek do pečiva. Upečeme a necháme vychladnout....
více o Tiramisu bez mascarpone
200 ml kompotové šťávy smícháme se skořicí a solamylem, necháme přejít varem, aby zprůsvitněla a zhoustla. Vmícháme vypeckované třešně a likér (pro...
více o Mátové palačinky s třešněmi
Na vále zpracujeme těsto, které vyválíme na 3 mm a vykrajujeme formičkou čtyřlístky. Z těstem se lépe pracuje mezi fóliemi. Pečeme na papíře.
Na...
více o Marcipánové čtyřlístky
Piškoty rozdrtíme. Máslo rozpustíme a smícháme z piškoty. Rozevírací formu (26 cm) vyložíme papírem na pečení, naplníme piškotovou směsí a tu pevně...
více o Melounový dort s mandlovým likérem
Jahody omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Melouny zbavíme zrníček a dužinu rozkrájíme na kousky nebo z ní vykrájíme kuličky. Ovoce pokapeme likérem a dáme...
více o Opilý ovocný salát
Kávu si připravíme běžným způsobem a necháme vychladnout. Do šálku nebo sklenice dáme vanilkovou zmrzlinu a zalijeme kávou a likérem. Ozdobíme...
více o Mražená káva s likérem