Troubu předehřejte na 160°C a plech si vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte nejdřív suché ingredience (vločky, oříšky, semínka, kakao) a pak k...
více o Domácí granola
Mouku s cukrem, kypřidlem a kakaem promícháme v míse. Přidáme med, rum, mléko a vypracujeme těsto, které nám půjde dobře (ne z tuha) válet na...
více o Perní(č)kový koláč
Listové těsto rozválejte na plát. Sušenky rozdrťte (vložte je do sáčku a přejeďte válečkem). Švestky rozpulte a vypeckujte.
Těsto rovnoměrně posypte...
více o Švestkový závin s mandlemi
- listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a na pomoučeném vále rozválíme na dva obdélníky cca 30x35 cm
- jablka nastrouháme do mísy a smícháme s...
více o Jablečný závin z listového těsta
Nejprve si uděláme těsto smícháním 2 hrnků polohrubé mouky s práškem do pečiva, 2 vajec, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka a 1/4 cukru. Těsto vylijeme do...
více o Vylepšené rafaello řezy
Upečeme korpus na dort: vyšleháme vejce s cukrem doběla, min. čtvrt hodinky šleháme mixérem, pak ručně vmícháme kakao, následuje mouka s kypřícím...
více o Jak opravit nepovedený dort
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a...
více o Italské kari rizoto s králičím masem
Mouku dáme do mísy, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru, prášek do pečiva a promícháme. Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a do...
více o Báječné máslové koláčky - nejen svatební
1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj 100g cukru. Utřete 3 žloutky, 75g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávejte sníh...
více o Roztomilý čokoládový ježek
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů si vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé,ale tak...
více o Išelské koláčky
Hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme cukr, oloupané a nastrouhané mandle, máslo a vejce. Vše rychle zpracujeme, aby máslo příliš nepovolilo,...
více o Mandlové sušenky
Kuře i s kůží naporcujeme na menši kousky, čtvrtiny nebo i osminky. Spolu s 1 - 2 cibulemi a stroužky česneku lehce opečeme kuře na oleji, zalijeme...
více o Palestinské makloubeh
Vypracovat těsto, dát ho odležet do chladu min. jeden den (jako každé těsto).
Rozválet a vykrajovat malá srdíčka, slepit krémem a namočit do čokolády,...
více o Srdíčka s mandlí
Zpracujeme na vále těsto, necháme nejméně 3 hodiny odpočinout. Potom vyválíme plát 2-3 mm vysoký (nejlépe mezi igelitovými foliemi) a vykrajujeme...
více o Mandlové slzičky
Těsto rozválíme a vykrájíme z něj srdíčka, přendáme je na tukem vymazaný plech, polovinu srdíček potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlkou mandle....
více o DIA mandlová srdíčka s ořechovou náplní
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho hodinu odpočinout. Pak vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která upečeme. Slepujeme po dvou krémem...
více o Išlské vánoční dortíčky
Nejdřív uděláme čokoládu - ve vodní lázni rozehřejeme Omegu, přidáme kakao a cukr.
Do papírových košíčků kápneme trošku čokolády, pak dáme kousek...
více o Čokoládové košíčky od maminky
Vejce, sůl, cukr a vanilkový cukr šlehejte do pěny, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmíchejte rum.
Škrob, prášek do pečiva a koření promíchejte a spolu...
více o Norimberské perníčky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme zesklovatět. Přidáme naporcované kuře, zhlehka opečeme, přidáme vodu, sůl a koření podle...
více o Mansaf
baklazany prekrojit pozdlz na dve polovice. Duzinu vydlabat a pokrajat ju
nadrobno - kocky. Polky nasucho oprazit na panvici z oboch stran /len
trocha...
více o Baklažan půlený zapékaný