Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za...
více o Květáková bramboračka
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme...
více o Anglická gulášová polévka
Na sádle nechte zesklovatět cibuli. Poté přidejte šunku a slaninu. Na 20 sekund přidejte nakrájený česnek. Poté zalijte vodou, přidejte bujon a...
více o Pořádná česnečka
Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně...
více o Grilovaná kuřecí stehna
Vepřové maso si nakrájíme na kostky, řádně osolíme, opepříme, zakápneme olejem, promícháme v misce a připravíme si cibuli. Nakrájíme nadrobno.
Cibuli...
více o Vepřový gulášek z kýty
Ve větším hrnci si uvaříme 1 litr zeleninového vývaru. Pokud pospícháte do práce na odpolední šichtu, klidně ho udělejte ze zeleninového bujónu.
Na...
více o Polévka B komplex
-Oloupeme si brambory a nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistím a celer nastrouhám nahrubo (pozn.: může být i mrkev nastrouhaná). Mrkev si nakrájíte...
více o Domací česneková polévka
Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme.
Dále si nastrouháme...
více o Chlebové karbenátky č. 2.
Oloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a...
více o Bramboráčky s česnekovými výhonky
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek najemno.
Do hrnce dáme sádlo a přidáme cibuli, lehce orestujeme, přidáme česnek, který necháme jen zavonět a...
více o Smetanová dršťková polévka
Česnek s cibulí oloupeme, pokrájíme nebo nasekáme a dáme na dno pekáče. Kuře naporcujeme na díly, osolíme a posypeme sladkou paprikou, pepřem, kari...
více o Česnekové kořeněné kuře (králík)
Okrájíme si kuřecí prsa a vytvoříme z nich 5-8 řízečků.
Dále si připravíme marinádu:
Do misky, kam se vejdou všechny řízečky, nalijeme do 1/5 olej,...
více o Zapečené sýrové těstoviny s masem
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, přidáme vejce, cibuli, česnek, mlékem navlhčené nastrouhané rohlíky, koření a bylinky dle chuti a vlastních...
více o Pečená sekaná na houbách
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a osmahneme. Přidáme trochu nálevu z fazolí a trochu...
více o Fazole s volským okem
Nastrouháme brambory na hrubo, osolíme, opepříme, přidáme na drobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a česnek. Namícháme klasické těsto na...
více o Zapečené kuřecí v bramborákové směsi
Do pekáčku nebo zapékací misky dáme pokrájenou cibuli, hrubě pokrájené žampiony (můžeme i plátky), bylinky a nasekaný česnek. Na to naskládáme osolené...
více o Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme dozlatova. Pak přisypeme pokrájenou cibuli a dále...
více o Cibulové (pórkové) vepřové maso
Recept je velmi jednoduchý a nejdůležitější krok je pořádně žaludky očistit. Žaludky ochucujeme v podstatě tím, co máme rádi. Můžeme použít jak koření...
více o Pečené kuřecí žaludky
Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme....
více o Bramboráky se slaninou
Nejprve si připravíme těsto na bramboráky se slaninou (viz. můj recept). Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš...
více o Jemnický řízek v bramboráku
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na plátky nakrájené žampiony (použila jsem klobouky i nožky), podusíme cca 5-10...
více o Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme...
více o Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Brambory (nové, nebo s pevnou a zdravou slupkou) pečlivě kartáčkem očistíme a opláchneme. Potom je rozkrájíme na osminky.
Do hlubšího plechu vložíme...
více o Americké brambory zdravě
Nejdřív si připravíme špenát. Zmražený ho dáme do hrnce a zalijeme vodou. Prolisujeme 2 stroužky česneku a opepříme. Necháme 5-10 minut dusit.
Mezitím...
více o Špalačinky
Na trošce oleje či másla necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme krátce osmažit i nastrouhaný (nasekaný) česnek s drobně...
více o Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
Červené papriky si nakrájíme na kolečka.
Do mletého masa přidáme koření na mleté maso, majoránku a sůl. Když máme maso dochucené, vložíme jej do...
více o Plněné papriky trošku jinak
Rozpustíme máslo s olejem, pak přisypeme vločky, které necháme zrůžovět. K vločkám přidáme osmažit poté i nastrouhanou mrkev s celerem a česnekem, vše...
více o Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami
Na másle si orestujeme cibulku a přidáme kuřecí játra.
Až jsou játra skoro dozlatova, přidáme bílé víno, počkáme pár minutek, až se nám odpaří alkohol...
více o Domácí kuřecí paštika
Brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Pokud mají brambory hodně šťávy, slijeme ji. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, majoránku, a...
více o Bramboráky se zelnou směsí
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme směs zeleniny se sušenými houbami, které jsme v dlaních promnuli na menší kousky. Po osmažení přidáme...
více o Zeleninová bramboračka
Bramborákové těsto si můžeme připravit podle svého osvědčeného receptu a nemusíme se striktně držet uvedeného receptu. Někdo zahušťuje strouhankou,...
více o Kuře pečené na bramboráku
Oba druhy mletého masa smícháme. Toastový chléb namočíme do vody, poté vyždímáme a přidáme do masa, dále přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli...
více o Citrusový biftek
Oloupeme cibuli a červenou papriku a obojí nakrájíme na drobné kostičky. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky.
V kastrolu rozehřejeme olej a...
více o Rychlý zeleninový guláš
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku (tymián), nastrouhaný česnek, pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku a vše dobře promícháme...
více o Hrášková sekaná nebo karbanátky
Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce a natrhané nebo nastrouhané...
více o Jednoduchá uzenářská sekaná
Začneme tím, že si cibuli nakrájíme velmi nadrobno. Na oleji či sádle ji orestujeme, poté zaprášíme moukou. Když se nám osmahne i mouka, vymačkané...
více o Zabíjačková polévka dle Ládi Hrušky
Játra nejprve důkladně opláchneme pod vodou, rozkrájíme na kousky a odstraníme blány.
Na pánvi osmahneme cibulku, nejlépe na másle. K osmahlé cibulce...
více o Domácí paštika dle Ládi Hrušky
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme oloupanou a na kostičky pokrájenou uzeninu, kterou dáme k cibuli taktéž osmažit. Přisypeme...
více o Bramborový guláš s hlívou
Mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, vejce, hrubě nastrouhaný celer, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Pokud chceme můžeme...
více o Celerové karbanátky (sekaná)
Zde máme jednoduchý postup, který Láďa Hruška předvedl v televizi.
Začneme tím, že si do vhodné misky smícháme veškeré ingredience, které máme vypsané...
více o Cukeťák dle Ládi Hrušky
Troubu dáme předehřát na 180°C.
Slaninu a cibuli nakrájíme najemno, nejdříve opražíme slaninu, pak přidáme cibuli a smažíme tak dlouho, aby cibule...
více o Sekaná s hořčičnou krustou
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před...
více o Dušené maso se žampiony
Cibuli, česnek a 10 dkg anglické slaniny pokrájíme najemno. Točeňák nastrouháme.
Všechno promícháme s mletým masem, přidáme vejce, strouhanku a...
více o Pánská bábovka
Uvařené těstoviny dle návodu scedíme a dáme do mísy (nebo pokrájené vařené oloupané brambory). Přidáme vepřové nebo hovězí maso ve vlastní šťávě,...
více o Zapečené těstoviny / brambory s masem
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, která nám bude stačit na 1,20 - 1,50 kilogramů masa. Použít můžeme plátky krkovice, kotlety, libový bůček,...
více o Opilá "Jamajka" marináda
Králíka nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem. Přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli i nakrájenou cibuli a...
více o Králík po milánsku
Připravíme si misku s vlažnou vodou ve které následně rozmočíme ztvrdlý chleba. Dále je příprava podobná jako u většiny bramboráčků, čili přidáme do...
více o Bramboráčky - chlebáčky dle Ládi Hrušky
Brambory a zeleninu nakrájíme na drobno. Sušené houby namočíme do teplé vody.
Z nakrájené cibule, oleje a mouky připravíme světlou jíšku, postupně...
více o Česká bramboračka