Brambory očistíme a nastrouháme najemno, stejně nastrouháme i cubuli.
Do mísy s bramborami a cibulí přidáme prolisovaný česnek, vajíčka a dochutíme...
více o Bramborové placky VII.
Pohanku přelijeme vroucí vodou, po chvíli přecedíme a necháme hodně okapat. V suchém kastrolu pohanku krátce opražíme, zalijeme polovinou vody a...
více o Pohanková dobrota (2 porce)
Kuře naporcujeme na díly, osolíme, potřeme česnekem a posypeme sladkou paprikou. Do hlubokého pekáčku nalijeme trochu oleje, nasypeme do něj na...
více o Kuře Andula
Kuřecí maso nakrájíme na proužky a promícháme se sójovou omáčkou. Opečeme na speciální folii pro pečení bez tuku, přidáme pokrájený pórek a na...
více o Bramborák s drůbežím masem
Na cibulce osmažené "do zlatova" prudce orestujeme maso pokrájené na kostky, osolíme a po vypražení uvolněné vody zalijeme protlakem (je dobré ho...
více o Špagety Budvar
Kroupy propláchneme a ve větším množství vody vaříme doměkka.
Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme, přidáme hrubě posekaný česnek, předem namočené...
více o Vánoční jihočeský kuba
Necháme okapat žampiony a pak je osmaheneme na pánvi. Listové těsto vyválíme na slabší placku. Potřeme tukem a kečupem až ke krajům a přidáme...
více o Slaný štrůdl V.
Uvaříme rýži, vsypeme ji do mísy a ještě do teplé vmícháme olivový olej, sůl a majoránku. Necháme vychladnout.
Salát natrháme na menší kousky....
více o Ledový salát s rýží
UVAŘÍME RÝŽI, VYSYPEME DO MÍSY, JEŠTĚ DO TEPLÉ VMÍCHÁME OLIVOVÝ OLEJ, SŮL A MAJORÁNKU. NECHÁME VYCHLADNOUT.
SALÁT NATRHÁME NA MENŠÍ KOUSKY, NAKRÁJÍME:...
více o LEDOVÝ SALÁT S RYŽÍ A OLIVOVÝM OLEJEM
Během vaření těstovin (samozřejmě v osolené vodě s trochou oleje) nastrouháme celou paličku česneku. Po uvaření těstoviny smícháme s česnekem,...
více o Drsňákovy těstoviny
Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce, česneku a koření připravíme bramborákové těsto. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpálený olej dáme...
více o Maso v bramboráku se směsí
Kuře naporcujeme, nasolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme a kuře na ní opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka....
více o Krupské kuře s bramboráčky
Zeleninu krátce podusíme a smícháme s nabobtnalými ovesnými vločkami. Přidáme vajíčko, sojovou mouku, škrobovou moučku, cibuli nakrájenou nadrobno,...
více o Hornické karbanátky
1.Připravíme si menší kastrolek, do kterého nalijeme olej,aby nám pokryl celé dno.
2.Na oleji si zlehka osmahneme nakrájenou cibulku.
3.Na cibulku...
více o Bramborový guláš III.
Brambory a pohanku uvaříme zvlášť v osolené vodě. Brambory, uzené maso, klobásu, cibuli nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, vložíme do sádlem...
více o Zbojnický kontrabáš
Do papiňáku dáme vařit brambory ve slupce do změknutí. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso a restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájený česnek,...
více o Miláčkovy brambůrky
Maso naklepeme. Z ostatních přísad vyšleháme těstíčko, maso do něj naložíme alespoň na 24 hodin. Smažíme asi 3 min. po každé straně.
Příloha -...
více o Pikantní řízky
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,...
více o KFC podle mistra Rebensteigera
Čočku a loupaný hrách namočíme společně přes noc do studené vody. Vodu slijeme, luštěniny propláchneme, dáme do 1,2 l vody a vaříme doměkka. Poté...
více o Hrstková polévka
Dobře očištěný a omytý pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a mírně osmahneme na másle. Zeleninu zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Pak...
více o Jemná polévka
Maso nakrájíme na kostičky, očištěnou kořenovou zeleninu a brambory rovněž. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme, osolíme, posypeme...
více o Letní kostičky z králíka
Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni. Během...
více o Grilovací marináda II.
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku,...
více o Pivní kuřecí stehna
Zapékací mísu vymastíme máslem, spodek pokryjeme polovinou uvařených těstovin, pokryjeme uvařenou zeleninou. Jako další vrstvu použijeme vybranou...
více o Zapékané těstoviny se zeleninou
Houby očistíme nakrájíme na malé kostičky stejně tak i papriku šunku a vařené vejce.
Uděláme (husté) mléčné těstíčko a smícháme s houbami paprikou,...
více o Smažená směs
V kastrolu si na lžíci oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do světlehněda. Přidáme houby...
více o Dršťková polévka z hub
Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než...
více o Guláš ukrutný
Fazole propláchneme a zalijeme studenou vodou. Osolíme a necháme přes noc nabobtnat. Potom přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli, rajče,...
více o Kabanosová polévka
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle ze všech stran opečeme kousky jater....
více o Drůbeží játra v zelených nudlích
Na másle a oleji osmahneme cibulku, kari, česneku, přidáme kečup a čočku. Mírně osmahneme a zalijeme malým množstvím vody a osolíme (voda se musí...
více o Marešovy čočkoráky
Žebírka potřeme směsí z oleje, česneku, chilli koření, majoránky, pepře a soli. Necháme do druhého dne odležet v chladničce. Odleželá žebírka...
více o Španělská žebírka
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, oloupané cibule a česnek nasekáme nadrobno. Vše opečeme na oleji. Přidáme rajčata a dusíme 10-15 minut. Pórek...
více o Fazolová směs na česneku
Houby uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Housku nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, přidáme vejce, krupici a necháme nabobtnat. Dále přidáme...
více o Božíhodový hubník
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou.
Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové vkládáme do polévky....
více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme. V misce smícháme prolisovaný česnek s hořčicí. Touto směsí porce králíka potřeme ze všech stran a jemně...
více o Králík jako od babičky
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,...
více o Dančí guláš
Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme tmavší jíšku, majoránku a...
více o Hráškový krém
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku, olej a sůl a zapékáme asi 45...
více o Brambory s česnekem II.
Houby nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Připravíme těstíčko - jako na bramborák - nastrouháme bramboru, slijeme vodu z brambory, přidáme hladkou...
více o Smažené houby v těstíčku
Všechny uvedené suroviny umícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvoříme bochánky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji....
více o Sýrové karbanátky
Na oleji a na rozpuštěné slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme, okořeníme,...
více o Maso cibulář
Maso smícháme s vejcem, solí, česnekem a kořením, podle potřeby zahustíme strouhanou houskou. Vytvoříme koule, dáme je do vymaštěného pekáčku nebo do...
více o Masové koule
Vykuchané, očištěné a omyté kuře rozdělíme na menší kousky, které osolíme a opepříme.
Na rozhřátém sádle opečeme nakrájenou slaninu, šunku, vložíme...
více o Kuře na pánvi po římsku
Očištěné maso nakrájíme na menší kousky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajčatový protlak, zasmahneme a zalijeme vodou...
více o Matliarský guláš
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na sádle, potom přidáme pokrájené houby, na kostky nakrájenou papriku a stejně tak i salám. Krátce zprudka...
více o Houbový guláš V.