Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, utřený česnek, majoránku, sůl a hrubou mouku (těsto má být hustší). Do těsta...
více o Bramborák s kysaným zelím
Pekáč trochu vymažeme olejem, dno pekáče poklademe anglickou slaninou nakrájenou na plátky.
<BR>1 vrstva: na slaninu dáme trochu naklepané kotlety,...
více o Polovnická mísa
Na rozpuštěné máslo dáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, přidáme trochu soli a celého kmínu mícháme až nám mrkev pustí barvu. Zaprašíme moukou...
více o Mrkvová polévka - rychlá
Zelí propláchneme a nakrájíme na menší kousky, přidáme mouku, vejce, slaninu či klobásku, koření a olej. Vymažeme plech, těsto na něj vlijeme a pečeme...
více o Zelná placka
Oba druhy sýra nastrouháme, přidáme vejce, špetku majoránky a podle chuti česnek. Uděláme placičky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek.
Výhoda...
více o Sýrová pochoutka
Do mísy dáme bůček nakrájený na kostky, osolíme, opepříme, přidáme česnek nakrájený na plátky, posolíme, popepříme a poprášíme majoránkou.
Zakápneme...
více o Bůček zase jinak
V tlakovém hrnci uvaříme společně ovesné vločky a zeleninovou směs - ne příliš do měkka (cca 3-4 minuty). Před uzavřením hrnce přidáme nové koření,...
více o Zeleninové placičky s vločkami
Maso nakrájíme na platky a naklepeme. Do rozšlehaných vajec přidáme sůl,koření,solamyl,utřený česnek, zamícháme. Směsí polijeme maso a necháme 24...
více o Pikantní plátky
Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku,...
více o Bramborka
Nahrubo nakrájenou cibuli se špetkou drceného kmínu zpěníme na tuku a přidáme na kostky nakrájené maso hustě posypané adžikou. Podlijeme vývarem a...
více o Vepřové na adžice
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku osmažíme...
více o Znamenitá bramborová polévka
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, kuřata spolu se zeleninou dáme do osolené studené vody vařit asi 40 minut. Uvařené vyjmeme, rozčtvrtíme. Mezitím...
více o Kuře pečené v pivním těstíčku
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Rozmícháme a lžící rozetřeme...
více o Zapečený bramborák se zelím
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku, pokrájené brambory, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Pak vmícháme fazole, pokrájenou uzeninu a zavaříme...
více o Nouzová polévka
Do hrnce se studenou vodou dáme mleté maso a rozmnělníme ho šťouchadlem na brambory, přidáme pokrájenou cibuli, pepř sůl a tymián. Po chvíli varu...
více o Mletá polévka
Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na drobné kostičky, přidáme sůl a kmín a...
více o Zelňačka V.
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a zpěníme ji na másle, přidáme mrkev nakrájenou na tenké nudličky nebo hrubě ustrouháme a chvíli dusíme....
více o Půlnoční cibulačka s párky
Sušené houby povaříme v přiměřeném množství vody asi 15 minut a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek,...
více o Krkonošský houbovec
Ryby očistíme - nevaříme je, zbavíme ploutví, páteře a hlavy. Tak vytvoříme z ryb filety, které pak nameleme na masovém strojku. Přidáme pepř, sůl,...
více o Karbanátky ze syrových ryb na kyselo
Z mletého masa a přísad se připraví klasická sekaná. Z ní se dělají malé karbanátky. Ty se pak smaží na oleji. Po usmažení se dají okapat, aby nebyly...
více o Nákládané karboše
Syrové ryby očistíme a zbavíme páteře, ploutví a hlavy. Vytvoříme vlastně filety. Pak je rozemeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme na jemno...
více o Nakládané rybí karbanátky
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,...
více o Český guláš
Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme...
více o Volyňský guláš
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek a osmahneme, přidáme plechovku rajského protlaku a kečup, dolijeme vodou (asi 150 ml), přidáme...
více o Špagety strýce Jiřího
Na 2 krajíce chleba: do misky dáme dvě vrchovaté lžičky margarínu(nejlépe flora), rozlisujeme 2 stroužky česneku a pořádně promícháme.Dále přidáme asi...
více o Zapečený česnekový chléb se sýrem a rajčaty
Připravíme si vývar z kuřecí kostry nebo špalíčku do kterého dáme sůl a nové koření. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme. Na pánvičce s...
více o Kuřecí polévka s drožďovými knedlíčky
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě.
Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,...
více o Drážďanský guláš II.
Nivu nastrouháme nahrubo do misky, přidáme celá vejce, nepatrně osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku - asi 1 velkou lžíci, mléko a strouhanku...
více o Karbanátky z nivy
Kuře naporcujeme, osolíme, lehce posypeme tymiánem a dáme na plech. Porce obložíme zeleninou - mrkev, petržel a cibuli rozřízneme podélně a klademe...
více o Kuře po řecku
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a poklademe na pánev s rozpáleným olejem. Rozprostřeme, osolíme.
Nastrouhaný sýr nasypeme dokola po...
více o Americký bramborák
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Salám nakrájíme na malé nudličky, sýr nahrubo nastrouháme.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Vše smícháme spolu...
více o Bramborové placky se salámem
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián,...
více o Vynikající zapečené vepřové kotlety
Cuketu hrubě nastrouháme smíchame s vejci, majoránkou, solí, kmínem, lisovaným česnekem, jemně nakrájenou cibulí, moukou smíchanou s práškem do pečiva...
více o Pizza z cukety
Jemně strouhané syrové brambory lehce vymačkáme a smícháme s vejci, majoránkou, lisovaným česnekem, solí a vmícháme na kostičky krájené rohlíky....
více o Knedlík rohlíkobramborákový
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno krájenou cibuli, opečeme na ní mleté maso, osolíme, opepříme a vmícháme utřený česnek a majoránku. Za stálého...
více o Prima špagety s mletým masem
Smícháme všechny suroviny a připravíme marinádu do které naložíme naklepané plátky masa. Uzavřeme do nádoby a necháme uležet v lednici alespoň 48...
více o Kotlety pro labužníky
Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno...
více o Bramboráky z cukety
Z citronu vymačkáme šťávu (na 4 - 6 kotletek dávám šťávu z půlky citronu) a připravíme si majoránku.
Kotlety naklepeme, osolíme a z obou stran poměrně...
více o Kotlety na citronu a majoránce
Do vymazané zapékací misky dáme na dno plátky slaniny, na ně pak vrstvíme na plátky nakrájené syrové brambory, které osolíme, opepříme a posypeme...
více o Klárky zapečené brambory
Řízky naklepeme, osolíme a naložíme do směsi připravené smícháním všech ingrediencí. Necháme 24 hodin v lednici.
Smažíme na rozpáleném oleji. Příloha...
více o Přírodní řízek
Omytou, popř. oloupanou cuketu nakrájíme spolu s oloupanými brambory na kostičky (asi 2cm) Na oleji (možno přidat kousek nakrájené anglické slaniny)...
více o Cuketový guláš se zeleninou
Brambory, cibuli, kapii nakrájíme na plátky, sýr na drobné kostky.
Dno zapékací misky vyložíme slaninou. Misku plníme střídavě vrstvou brambor, cibule...
více o Zapečené brambory se sýrem a majoránkou
Měkký salám urovnáme na těsto a necháme několik minut zapéci. Když těsto lehce zezlátne, přidáme kečup nebo rajčatový protlak, trochu oleje, majoránku...
více o Náplň na pizzu - Salámová
Pekáč vymažeme máslem, navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme...
více o Zapečené vepřové kotlety
Přebrané a oprané fazole nasypeme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) máčet. Potom do hrnce přidáme několik...
více o Fazulačka
Brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Petržel a půlku mrkve na tenká kolečka, druhou půlku mrkve nastrouháme. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej a...
více o Polévka z naší zahrádky
Naklepané řízky osolíme a naložíme do směsi, kterou připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí. Maso necháme odležet do druhého dne. Usmažíme v...
více o Pikantní přírodní řízek
Houby nakrájíme, osolíme a podusíme na cibuli. Mleté maso smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, strouhankou namočenou v mléce, osolíme, opepříme a...
více o Houbové karbanátky III.
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a...
více o Polévka z kapra