Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Pak přidáme...
více o Bramborák rodeo II.
Játra rozmixujeme, přidáme koření, housku, vejce a strouhanky tolik, aby jsme vytvořili tuhé těsto. Do rozpáleného oleje dáváme placky jako na...
více o Játrový burgr
Na oleji zprudka osmažíme mleté maso, které osolíme a opepříme. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na kolečka mrkev, na kolečka petržel a na kostky...
více o Polévka z mletého
Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou - vaříme...
více o Strouhaná bramboračka
Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme.
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky...
více o Kuřecí maso na nádivce a bramborách
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku,...
více o Vepřové řízky od babičky
Ingredience na sekanou spojíme a vytvarujeme šišku, potřeme vodou a dáme do pekáče pod pokličku péct.
Po 1 hodině: slijeme vypečený tuk a přidáme...
více o Divoká sekaná
Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit...
více o Houbařův gulášek
Namočíme houby vlažnou vodou v půlitru (plný půllitr vody), do kterého jsme je odměřili (nemusí být namačkané).
Na sádle osmažíme cibulku, na kterou...
více o Bramborový guláš s houbami
Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky...
více o Bůček pečený na zelí
Těsto zadělat a nechat vykynout. Mělo by být hustější než je cmunda (bramborák). Plech vymazat a posypat mákem. Vykynuté těsto nalijeme na plech a...
více o Litina
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do...
více o Guláš v papiňáku
Nakrájíme na dobro cibuli, kterou v kastrůlku s olejem osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata, okurku a papriku. Chvíli osmahneme, přidáme trochu kečupu...
více o Zeleninová omáčka
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy, papriku nakrájenou na tenké...
více o Trampské fazole
Nejprve si namočíme čočku a necháme ji přes noc ve studené vodě, druhý den ji v té vodě uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme jemně...
více o Čočková polévka z komentářů
Do většího hrnce dáme vařit sterilované zelí, zalijeme vodou, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou klobásku, nové koření, pepř, kmín, majoránku,...
více o Novoroční kyselica
Kapustu povaříme trochu míň než do měkka, necháme odkapat a nožem ji pokrájíme na drobno. Přidáme na drobno usekanou cibuli a česnek, vmícháme krupici...
více o Kapustňáky
Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř,...
více o Guláš z krůtího masa
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme....
více o Drůbeží jatýrka se smetanou
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku...
více o Hovězí "hospodský" guláš
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme do sklovita pórek pokrájený na slabé nudličky. Přidáme rýži a špenát orestujeme a odstavíme, ochutíme...
více o Špenátová příloha po italsku
Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.
Uvařenou...
více o Kaldoun
Brambory nastrouháme, salám na malé kostičky, cibulku osmažíme, česnek rozetřeme, kadeřávek (petrželku) rozsekáme, přidáme další ingredience a všechno...
více o Bramborové karbanátky se salámem
Na sádle osmažit cibuli, přidat maso osolené, pokmínované a obalené ve strouhance. Orestovat, podlít pivem a dusit. Pak přidat česnek a hořčici,...
více o Pivní guláš II.
Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát...
více o Černý kuba
Kapustu omyjeme ve studené vodě a odtrháme jednotlivé lístečky do hrnce a spaříme horkou vodou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka.
Pak umeleme na...
více o Kapustové karbanátky s uzeninou
Cukety podélně rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou dužinu rozkrájíme na malé kousky. Vydlabané cukety vaříme 5 minut ve slané vodě a necháme okapat....
více o Cuketové loďky
Cibuli nakrájíme a posypeme jí vymaštěný pekáč. Kuře nebo vepřové maso osolíme, posypeme drceným kmínem (případně nějakou oblíbenou směsí koření na...
více o Dobré pečené maso
Suchou cizrnu (ne tu z plechovky) namočíme na 3-4 dny. Každý den vyměníme vodu. V den D slijeme, propereme a rozmixujeme na kaši - nevaříme! Přidáme 2...
více o Cizrnové karbanátky
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Na oleji necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, prolisujeme česnek a...
více o Rýže na jiný způsob
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně...
více o Grandiózní
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájený bůček a necháme zezlátnout. Přidáme mletou papriku, osolíme a podlijeme 1 dcl vody, ...
více o Bůček po cikánsku
Potřebné zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky, které spaříme vroucí vodou a necháme zcela odkapat. Mezitím namočíme žemli v mléce, aby žemle...
více o Zelný prejt
Ve vývaru uvaříme kroupy. Když jsou téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a na konec párky nakrájené na kolečka. Ještě chvíli povaříme a...
více o Falešná uzená polévka
Vejce a okurku nakrájet na kostičky, přidat prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smíchat.
Podáváme ke grilovanému masu nebo karbanátkům....
více o Provensálská omáčka
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme solamyl na...
více o Slavnostní plněný chleba
Nastrouháme cuketu na hrubém struhadle, sýr na jemném, cibuli nakrájíme na jemno, všechno smícháme ve velké míse i se 3 vajíčky, 6-ti stroužky...
více o Cuketové placičky
Na oleji krátce osmažíme nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou klobásu a společně krátce opečeme. Potom přidáme všechny ingredience kromě majoránky a...
více o Rychlý fazolový guláš
Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme...
více o Buřtguláš
Na oleji krátce podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata a bazalku, majoránku a oregáno, osolíme a podusíme asi 7 minut. Houby...
více o Zapékaná zelenina s houbami
Do mletého masa přidáme vejce, mléko, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, pepř, malinko majoránky a drcený kmín. Promícháme, rozdělíme na...
více o Mleté maso v bránici s přílohou
Sojové maso povaříme spolu s kostkou masoxu se stejným množstvím fazolí ve vodě asi 20 minut. Mezitím nakrájime 1 větší cibuli nadrobno, osmažíme ji...
více o Guláš ze sojového masa
Odebereme trochu mouky, promícháme s teplou vodou a špetkou soli. Pak postupně přidáváme další mouku, až máme hotové těsto. Nakrájíme pórek na kolečka...
více o Ašak (z Afghánistánu)
Najemno nastrouhanou zeleninu dáme vařit do osolené vody.
Mezitím si uděláme drožďové knedlíčky. Na oleji osmažíme do růžova drobně pokrájenou cibulku...
více o Drožďová polévka III.
Všechny ingredience na marinádu smícháme a potřeme jí kuřecí stehna. Necháme min. 2 hodiny uležet, nejlépe přes noc.
Dáme na plech i s marinádou a...
více o Strouhanková kuřecí stehýnka
Cuketu najemno nastrouháme, vymačkáme, přidáme rohlíky pokrájené na kostky, naškrábaná nebo pomletá játra a ostatní suroviny podle chuti. Když je...
více o Záhorácké placky
Dáme vařit takové množství vody podle množství jelit a požadovaného množství polévky. Polévka nemá býti moc řídká. Nastrouháme jelita (lépe se...
více o Jelitová polévka (Prdelačka)