Jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji.
řidáme na hranolky nakrájený celer a osmahneme dozlatova. Přisypeme plátky žampionů,...
více o Celerové hranolky s vůní majoránky
Vepřové řízky omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou (nemusí se šetřit) a zprudka osmahneme na pánvi....
více o Provoněné vepřové
Maso 1x pomeleme, přidáme cca 1 dl mléka a rukou s roztaženými prsty mícháme pokud mléko nezmizí a maso se nerozdělí z nudliček, dáme odpočinout do...
více o Sekaná s kuskusem
Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou...
více o Kuře po myslivecku III.
Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí".
Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na...
více o Bochánky s nádivkou
Prsíčka nakrájíme na malilinkaté nudličky, zprudka osmahneme na trošce oleje, opepříme a osolíme. Přidáme lečo a necháme podusit. Vyrobíme bramboráčky...
více o Kuřecí lečo s bramboráčky
Maso nakrájíme na plátky lehce naklepeme osolíme a osmahneme na oleji, vyjmeme a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli vrátíme maso (a nebo jsme líní a...
více o Vepřová kýta na majoránce
Zaděláme těsto spíš řidší, ochutíme jako na bramboráky, necháme vykynout na dvojnásobek. Plech s vysokým okrajem hodně vymastíme sádlem (použijeme tuk...
více o Bramborový bác zjednodušený
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením a solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji...
více o Čevabčiči v těstíčku
Kuřecí maso naklepu, osolím, opepřím, posypu grilovacím kořením jen zjemna. Brambory oloupu, nakrájím na kolečka a začnu klást do pekáčku nejdříve...
více o Brambory se šlehačkou a kuřecím masem
Uvaříme brambory s kmínem a solí do měkka a nakrájíme na kostičky, kroupy uvaříme v osolené vodě. Slaninu uškvaříme.
Vše smícháme a dokořeníme...
více o Hunc
Maso společně dáme vařit do většího hrnce. Přivedeme do varu, stáhneme na menší teplotu a mírně vaříme do měkka. V míse namočíme chleba do vývaru....
více o Jaternice
Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme...
více o Plněná panenka
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme vykynout kvásek.
Potom přidáme...
více o Pikantní bábovka II.
Z brambor a dalších ingrediencí uděláme bramborák.
Maso orestujeme, přidáme anglickou slaninu, cibuli, kapii, houby a dusíme. Když je maso měkké,...
více o Radoušovo ucho
Do osolené vody (+nové koření) dáme vařit kroupy a nakrájenou zeleninu, až jsou skoro měkké přidáme nakrájené brambory, povaříme a nakonec přidáme...
více o Kroupová polévka II.
Sýt Eidam nakrájíme na kostky cca 1 cm, v míse k němu přidáme mletá masa a mraženou zeleninu, česnekovou pastu, koření, vejce a na hrubo nastrouhané...
více o Masový koláč
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme...
více o Živánská
Na vepřovém sádle osmažíme dvě nadrobno nakrájné velké cibule, osmažíme je do hněda, podobně jako na guláš. Potom k nim přidáme na nudličky nakrájená...
více o Tučnák na divoko
Lilek přepůlíme osolíme, po odpočinutí vymačkáme a osmahneme na oleji. Promáčkneme lžící a naplníme náplní.
Náplň: uvařit fazole, rozmixovat nahrubo....
více o Lilek plněný fazolí
Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové "chlapské jídlo".
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu,...
více o Pohřební guláš
Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do...
více o Zelňačka od Kewa
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousky a uvaříme ve větším množství vody se solí a kmínem.
Po uvaření vyndáme asi polovinu brambor a rozmačkáme...
více o Oukrop II.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibulku, najemno...
více o Bramborové válečky
Na dýňáky vše smíchat.
Hmota by měla vypadat jako na klasické bramboráky.
Smažit na oleji.
Před obrácením dýňáku nasypat na pánev slaninu a ta se...
více o Dýňáky
Brambory nastrouháme jako na bramboráky (v robotu), slijeme přebytečnou vodu, dáme sůl, vejce, pepř, kmín a majoránku. Zamícháme a nalijeme na...
více o Bramborová babka
Smícháme všechny suroviny mimo vody a promícháme. Poté masovou hmotu hněteme asi 10-15 minut. Vodu přidáváme postupně dle potřeby. Směs po dokončení...
více o Řeznická sekaná
Z masa připravíme plátky na závitky, naklepeme osolíme, opepříme. Na pánvi orestujeme cibuli, salám, okurky a žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Maršovský závitek
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme vařit. Přidáme majoránku, sůl a...
více o Rychlá květáková polévka
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou...
více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Maso 1 den dopředu naklepeme, osolíme, opepříme a necháme uležet.
Na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, pak položíme maso a přikryjeme další...
více o Prokládaný bramborák
Magi, worchestr, jogurt, hořčice, pepř, paprika pálivou, koření na grilované kuře, tymián, majoránka - to je marináda. Maso nakrájíme na čtverečky a...
více o Mozzarellovo-nivová omáčka
Den předem si namočíme krupky asi do litru studené vody a sušené houby rovněž do studené vody, ale do jiného hrnku. Druhý den si uvaříme maso asi tak...
více o Kuba na praseti
Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme škvarky, česnek utřený se solí, majoránku, vejce a mouku tak, aby vzniklo vláčné těsto. Vyválíme tenké kulaté...
více o Bramborové placky III.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji doměkka. Přendáme na plech, na každý řízek dáme lžíci směsi a zakryjeme plátkem sýra....
více o Kuřecí řízky podle mě
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř, olej, rozšlehané...
více o Česneková polévka IV.
V míse připravíme směs na bramborové placky. Tedy: brambory nastrouhané na jemno smícháme s česnekem, solí, kmínem, majoránkou a vejcem. Mezitím...
více o Placka zapečená v troubě ala Lucinka
Odblaněné hovězí maso nakrájíme na drobné kostky nebo nudličky. V kastrolu na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme maso a restujeme tak dlouho, až...
více o Fořtovka
Kuře omyjeme a lehce osušíme.
Připravíme nádivku. Na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibulku a nakrájené žampiony.
Mezitím připravíme do...
více o Kuře tak trochu jinak
Pohanku uvaříme dle návodu. Na větší pánvi spěníme cibulku na oleji, přídáme houby nakrájené na menší kousky, dále přidáme rozmraženou zeleninu ...
více o Houbové rizoto z pohanky
Smícháme vločky, semínka, nakrájenou cibuli a česnek s kořením a solí. Přidáme zhruba tolik vody kolik jsme dali vloček. Necháme cca 20 minut odstát ...
více o Sekaná z ovesných vloček
Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme mléko, vejce, mouku, orestovanou cibuli s orestovanou slaninou a majoránku. Zpracujeme v těsto a uděláme...
více o Kuřecí maso s bešamelem
Čočku namočíme, slejeme, aby po konzumaci zůstalo jen u větru a zabránili jsme hurikánu :-)zalijeme jí v hrnci tolika vodou, kolik chceme polévky....
více o Odlehčená čočková polívečka
Ingredience smícháme v misce, naposled dávám mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme do vymazaného, hrubou moukou či strouhankou...
více o Slaná cuketová buchta
Rohlíky nalámeme a namočíme v mléce. Kořenovou zeleninu, brambory, brokolici a 2 vajíčka uvaříme. Zeleninu, brambory a cibuli nakrájíme na kostky ...
více o Zeleninová sekaná
Brambory nakrájíme na malé kostičky, osolíme a dáme vařit. Mezitím připravíme česnek, který rozmačkáme nožem a hodně osolíme. Do vařicí vody přidáme...
více o Česnečka po česku
Uvaříme sójové maso v osolené vodě, s kostou masoxu, česnekem a majoránkou asi 20 min. a poté přecedíme vodu a vymačkáme. Uvaříme rýži s lžičkou kari...
více o Kari rizoto se sójou
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme na drobno nakrájené brambory, zalijeme vroucí vodou a...
více o Kmínová polévka s bramborem
Tofu nakrájíme na malé kostky, zalejeme sójovou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat. Potom na pánvi s horkým olejem zpěníme cibuli, přidáme...
více o Tofu jako restovaná játra