Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme...
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme, zalijeme vývarem a asi 10 minut povaříme....
více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Nakrájíme slaninku na malé kousky, dáme do hrnce, až slaninka pustí trošku tuku přidáme cibulku na drobno nakrájenou. Cibule musí být mírně do červena...
více o Indiánská jednoduchá polévka
Pohanku připravíme podle návodu (propláchneme, zalijeme osolenou vodou 1 : 1,5, povaříme 2 - 3 minuty, nesléváme a dáme na cca půl hodiny dojít do...
více o Pohankové bramboráčky (bez BKM a lepku)
Nastrouhejte brambory obdobně jako při přípravě klasického bramboráku. Brambory společně s dalšími ingrediencemi promíchejte s Kapřím v poměru 1:1,...
více o Bramborák z kapřího masa
Ze všech ingrediencí mimo masa, cibule a piva umícháme kašičku, kterou potřeme osolené plátky masa (neklepeme, jen po stranách nařízneme) a necháme...
více o Náchodská krkovička
Nejprve si připravíme játrové knedlíčky, já je dělám tak, že si do mističky rozdělám játrovou zavářku, přidám trošku na jemno nakrájené cibulky, 1...
více o Kuličková polévka
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu. Ta se...
více o Ostré fazole II.
Zpěněnou cibulku zaprášíme sladkou paprikou, pepřem a kmínem, vložíme zelí chvilku podusíme a zalijeme vodou. Zároveň si nakrájíme chlebovou střídku z...
více o Zelňačka se šťouchánkama
V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme houby, také krátce osmažíme, promícháme, přilijeme mléko (smetanu), zeleninový...
více o Houbová polévka - Kalábrijská
Polovinu dávky brambor nastrouháme na struhadle na jemno, druhou polovinu na hrubo. Z nastrouhaných brambor vymačkáme vodu, tak aby nám zůstala téměř...
více o Bramborák se smetanou
Z uzených žeber si uděláme vývar. Mezitím osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie a rajčata (vykrájíme semínka, rajčata lze použít sušená, nakládaná...
více o Zelňačka s rajčaty
Vydlabejte velké brambory a osolte. Dužinu nastrouhejte, smíchejte s trochou smetany, nakrájeným salámem, nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidejte...
více o Brambory v jiném stavu.
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo, a na mírném ohni na něm během 5 minut osmahneme cibuli. Přidáme houby a mícháme ještě 5 minut. Přilijeme vývar,...
více o Kuřecí tetrazzini
Rozpálíme olej a přidáme orestovat nahrubo nakrájenou cibuli, až je cibule sklovatá, přidáme nahrubo nakrájenou papriku a restujeme dokud paprika...
více o Zahrádkářův guláš
Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l...
více o Zelňačka podle mé chuti
Vše smíchat. Naložíme jakékoliv maso aspoň na pár hodin lepší je nechat přes noc. Hodně to používáme na drůbež a na makrely, ale ty se nemusejí...
více o Marináda na gril
Hrách si předem na noc namočíme ve vodě, po té v téže vodě dáme vařit, dokud hrách trochu nezměkne.
Rozmixujeme na kaši, přidáme sůl, masox, pepř,...
více o Klasická hrachová kaše
2 hodiny před přípravou, čočku namočte. Poté jí uvařte v té samé vodě. Uvařenou čočku spolu s nadrobno nakrájeným uzeným, nastrouhaným sýrem, vejcem,...
více o Čočková Bábovka
V kastrůlku zpěníme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájenou šunku necháme trochu osmahnout, po té přidáváme vajíčka a za stáleho míchání...
více o Míchaná vajíčka s trochou majoránky
Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme...
více o Hustá bramboračka
Na oleji zpěníme nakrájenou větší cibuli. Potom přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky....
více o Kachní guláš pro brněské chlapy
Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na...
více o Bramborák s cuketou
Mleté maso v míse okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, solí, pepřem, přidáme cibulku pokrájenou na kostičky a utřený česnek. Na pánvi si...
více o Brambory zapečené s mletým masem
Stehna omyjeme, okořeníme trochou soli, červenou paprikou a kmínem, (můžeme lehce posypat směsí Grilované kuře s bylinkami, nebo samotnými bylinkami)....
více o Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou
Květák uvaříme doměkka, přendáme do mísy a rozmačkáme, já používám ruční mixér, přidáme 2-3 vejce, strouhanku, mouku, koření a vše pořádně smícháme až...
více o Vynikajicí květákové placičky
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré),...
více o Buřtguláš rychlovka
Hlívu nakrájíme nadrobno a na másle usmažíme. Rohlíky nakrájíme, polijeme mlékem a rozmačkáme. Přidáme smažené houby, vejce, krupičku dle potřeby,...
více o Pečená houbová nádivka
Maso rozklepej na tenké plátky, pozor na díry aby nevytekl sýr. Naklepané maso okořeň solí, pepřem, majoránkou, cukrem a celým kmínem . Klobásu a...
více o Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou
Hříbky nasekáme na jemno přidáme vejce, sůl, kmín, majoránku a hladkou mouku. Vše smícháme.
Malou naběračkou dáváme na pánev a smažíme do zlatova....
více o Hříbkové bramboráčky
Na másle osmahnu nadrobno nakrájený pórek, na kostičky pokrájenou mrkev a petržel, a několik kousků celeru (já ho v polévce jen vyvařím a pak vyndám -...
více o Bramboračka s ovesnými vločkami
Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit,...
více o Vepřové ledvinky dušené.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme rozmrazit...
více o Pangas se špenátem a nivou
Buřty oloupeme, podélně nakrojíme, oloupanou cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Do buřtů dáme lžičku plnotučné hořčice a plátek cibule....
více o Buřty na pivu IV.
Do mísy smíchám mleté maso, přidám vejce, sůl, majoránku, housku vyždímám a přidám hladkou mouku a strouhanku (dle hustoty těsta, aby drželo pěkně...
více o Plněné masové koule
Na másle a oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané na kostičky nakrájené klobásy nebo párky a také osmahneme. Přisypeme mouku,...
více o Čočková polévka s paprikovou klobásou
Pekáč vymažu máslem, položím silně nakrájená na kolečka brambor, osolím, okmínuju. Kuřecí čtvrtky, které jsme marinovali v oleji se solí a česnekem,...
více o Výborné kuřecí čtvrtky v pekáčku
Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar na česnečku můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory...
více o Klasická česnečka
Oloupanou cibuli jemně usekáme, česnek prolisujeme. Zelnou hlávku postavíme koštálem nahoru, seřízneme a otvorem o průměru 10 cm hlávku malou lžičkou...
více o Plněná zelná hlávka
Brambory dáme večer uvařit ve slupce, do rána nám vychladnou. Druhý den je oloupeme, rozmačkáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rozmačkaný česnek,...
více o "Slovenský" bramborák
Hovězí maso dáme vařit s kořenovou zeleninou, asi v polovině vaření přidáme játra vcelku a vaříme do měkka. Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku,...
více o Babiččina játrová omáčka s blbounama
Na oleji zpěníme cibuli a na plátky nakrájený česnek (aspoň 4 stroužky), přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a mírně podusíme, zalejeme 1 litrem...
více o Česnečka se zeleninou
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových brambor, přidáme na jemno...
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Vločky a mouku osmažíme na tuku, až jíška zčervená zaprášíme paprikou, necháme zpěnit. Zalijeme vodou. Přidáme zeleninu, houby a ke konci vaření...
více o Falešná dršťková 1957
Maso smícháme se všemi ingrediencemi. Tvoříme koule o průměru 6-7 cm.
Vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečícím papírem. Podlijeme bílým vínem na...
více o Masové koule II.
Filé umeleme na masovém strojku. Po rozemletí přidáme zbytek ingrediencí a řádně promícháme. Poté uděláme placičky a obalíme v trojobalu.
Podáváme s...
více o Karbanátky z filé
Těsto: z uvedených surovin zpracujeme těsto, které je trochu řidší než na klasické buchty. Necháme 1/2-3/4 hod kynout. Vykynuté těsto roztáhneme na...
více o Pizza trochu jinak od Šimajdy
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs na sekanou pečeni nebo na...
více o Kuřecí roláda s mletým masem