Na pánev si dáme máslo. Necháme rozpustit. Nakrájíme šunku na kostičky a hodíme na pánev. Orestujeme. Zalijeme smetanou, ochutíme maggim a grilovacím....
více o Smetanová omáčka
Chleba nakrájíme na plátky, potřeme sádlem se škvarky nebo škvarkovým sádlem, osolíme, posypeme pokrájenou naťovou cibulkou a pokapeme tekutým...
více o Pepanovy chleby k pivu
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky.
Z ostatních ingrediencí připravíme nálev: cibule nadrobno, česnek...
více o Korejská lidovka
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájený Gothajský salám (můžete nahradit buřtem, párkem, klobáskou...). Dále přidáme masox, červenou...
více o Buřtguláš trochu jinak
Maso nakrájet na nudličky; smíchat ingredience na marinádu, přidat maso a dát přes noc do lednice.
Rozpálit pánev a zprudka osmažit na lžíci oleje....
více o Žraločí ploutve 2
Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno, osmažíme na cca polovině másla dozlatova, zalijeme asi do poloviny hrnce vodou, a přivedeme do mírného varu....
více o Drdličková polévka
Zapékací nádobu vymažeme máslem, do ní naskládáme porce kuřete (kůží dolů), zalijeme směsí z rajčat, vody a omáček, osolíme, lehce potřeme polovinou...
více o Pikantní kuře v rajčatech a cibuli
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na drobné kostičky. Dáme vařit 1 l vody, vhodíme zeleninu a vaříme skoro do měkka. Přihodíme 2 kostky bujónu, trochu...
více o Zeleninová polévka s krupičkou
Kuřecí prsní řízky omyjeme a osušíme.
Všechny přísady smícháme, až se nám vytvoří tekutější těstíčko, do kterého dáme prsní řízky. Promícháme a takto...
více o Kuřecí maso v těstíčku
Maso naložíme do koření a necháme cca 2 hodiny uležet. Na pánvi si osmažíme cibuli do zlatova a podlijeme vodou. Přidáme maso a chvíli dusíme. Dále...
více o Zeleninový kuskus
Kuřecí prsa si opláchneme, trošku naklepáme, osolíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do misky, pokapeme maggi, promícháme a necháme odležet. U hlívy...
více o Kuřecí špízy se zeleninou a hlívou ústřičnou
Krůtí prsíčka, nejlépe jen napůl rozmražená (není podmínkou, ale lépe se krájí), nakrájíme na tenké plátky (tak asi 3mm). Na tvaru a ploše plátečku v...
více o Krůtí plátky podle zetě
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Mrkev, kořen petržele a cibuli nakrájíme na středně velké kostičky a smícháme s ostatními...
více o Vepřová krkovice na zelenině
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a smícháme s ostatními ingrediencemi. Necháme odležet ideálně 1 den v lednici. Malé placičky smažíme na...
více o Čínská pochoutka
Na másle a oleji osmažíme cibuli a pórek do sklovita. Prosmažíme s moukou a zalijeme vodou podle hustoty. Přidáme kukuřici,bujon a ostatní koření. Do...
více o Zeleninová polévka s krabími tyčinkami
Nakrájíme nadrobno cibulku a smažíme ji na olivovém oleji dozlatova. Poté přidáme pórek, zeleninu, maggi a chvilku smažíme. Pak přidáme maso obalené v...
více o Vepřové na pórku s rýží
Česnek a rajčata oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčata nasekáme nadrobno. Můžeme použít i plechovku krájených rajčat, která nasekáme. V hrnci...
více o Sopa de ajo
Z vajec, solamylu, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, naložíme do ní maso nakrájené na kousky. Necháme uležet ideálně přes noc, druhý den...
více o Majoránková čína
Na špeku si do sklovata orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme k ní na kostky pokrájenou klobásu. Až se klobása opeče a cibule zezlátne,...
více o Fazole ala mexiko
Játra se nakrájí na nudličky a dájí se alespoň na 20 minut do nálevu. Játra zprudka osmažíme, pak přidáme nastrouhaný celer, který zakapeme ještě...
více o Játra s celerem
Hovězí maso dáme vařit s kořenovou zeleninou, asi v polovině vaření přidáme játra vcelku a vaříme do měkka. Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku,...
více o Babiččina játrová omáčka s blbounama
Na pánvi rozpustíme tuk na kterém necháme osmažit nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a necháme lehce osmahnout. Zalijeme asi...
více o Sýrová omáčka mistra skanka
Na sádle krátce osmahneme cibuli, která je pokrájená na drobno a přidáme vepřové maso pokrájené na větší kostky. Maso restujeme, tak dlouho, až nám...
více o Vepřové kostky se sýrovou omáčkou
Všechny ingredience promícháme a do marinády naložíme tenké plátky vepřových jater na 24 hodin. Takto upravené prudce orestujeme na oleji.
**Příloha>*...
více o Játra na oreganu
Maso nakrájíme na kostky (špíz) nebo plátky (steak). Do misky nalijeme 1/2 malé skleničky oleje, přidáme 1-2 lžíce magi, pepř, sůl,1 lžici oregána a...
více o Mňamka - špíz či steak
Brambory uvaříme do poloměkka. Gothaj a nivu nastrouháme, smícháme s Maggi Harmonie Chuti nebo něčím podobným. Vařené brambory vydlabeme, dolíčky...
více o Bramborové překvapení
Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do...
více o Zelňačka od Kewa
Magi, worchestr, jogurt, hořčice, pepř, paprika pálivou, koření na grilované kuře, tymián, majoránka - to je marináda. Maso nakrájíme na čtverečky a...
více o Mozzarellovo-nivová omáčka
Do suchého hrnce, ve kterém budeme polévku vařit dáme na tuku zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté zasypeme krupicí, trochu osmahneme a vťukneme vejce....
více o Vaječná polévka "drobená"
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájený salám (kdo použije anglickou, otočí pořadí a nemusí dát olej), okořeníme kmínem, pepřem, curry a mletou...
více o Trampské fazole II.
Houby uvaříme ve slané vodě. V mléce dobře promícháme mouku, vejce, utřený česenek, maggi, sůl, pepř a 3 lžíce vody z hub. Vše nalejeme na rozpálený...
více o Hubník moji maminky
Do osolené vody dáme vařit těstoviny al dente. Mezitím osmahneme v zapékacím pekáči na oleji na kostičky nakrájenou cibuli. K ní přidáváme na růžičky...
více o Brokolice zapečená s houbami a těstovinou
Hovězí maso nakrájíme na kousky. Rozmašírujeme arašídy (v hmoždíři nebo v mixéru). Rozdrobíme 2 kostky maggi a smícháme s arašídy a troškou soli,...
více o Africké špízy
Maso nakrájíme na hranolky, propracujeme se solí, paprikou, orientálním kořením a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Zatím uvaříme masox s 3/4 l vody,...
více o Moje čína II.
Ve větší míse smíchám olej, maggi, cukr, solamyl, kari, papriku, vejce a sůl a dobře promíchám. Kuře nakrájím na kousky a nechám marinovat aspoň 3...
více o Kari kuřátko
Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji, přidáme pórek nakrájený na kolečka, 4 posekané nebo utřené stroužky česneku a fazole i se šťávou,...
více o Fazolový guláš vegetarián
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme do marinády, kterou připravíme z výše uvedených ingrediencí. Tymián je třeba hodně rozdrtit v dlaních,...
více o Vepřové plátky v tymiánu
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme vařit do vody. Přihodíme masox. Až jsou kedlubny měkké (poznáme ochutnáním), zahustíme záklechtkou ...
více o Kedlubnová omáčka II.
Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je z obou stran opečeme a před koncem přidáme na drobno nakrájenou cibulku.
Osmažíme do zlatova...
více o Kuřecí prsíčka s brokolicovou omáčkou
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hod., ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu králíka, vepřové maso, zajíce i...
více o Čína II.
Nakrájíme na kostičky omyté plátky řízečků, které okořeníme podravkou a maggi, opečeme na rozpáleném oleji, zalijeme šlehačkou, přidáme sýry a necháme...
více o Pikantní kuřecí kostičky
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme do růžova. Přidáme hlávku česneku, pokrájenou na jemno. Lehce osmahneme. Přisypeme papriky...
více o Pochválená játra
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené...
více o Vepřové nudličky na žampionech
Obecné informace: Kozí brada (dále jen KB) je z řady polévek tzv. vyprošťováků. Vyhovuje i slabším povahám nesnášejícím tzv. zaručené "česnekačky"...
více o Kozí brada - novoroční zelňačka
Vločky několikrát propláchneme, zalijeme vodou, přidáme zeleninu (mám nastrouhanou v mrazáku tak nešetřím), může se přidat celerová nať a houby sušené...
více o Rychlá vločková polévka
Maso a játra nakrájíme na nudličky, slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme, opepříme,...
více o Barevný kopec
Cibuli a česnek nastrouháme, přilejeme a přisypeme ostatní ingredience a smícháme. (Já používám ponorný mixér, takže cibuli jen rozkrájím na kousky a...
více o Absolutně NEJ marináda na cokoli
Maso nakrájíme na plátky nebo na menší medailónky a osolíme. Důkladným promícháním všech ingredienci připravíme marinádu. Ponoříme do ni plátky masa a...
více o Medvědí masové tlapky