Sušenky rozmixujte nebo rozdrťte, smíchejte je s povoleným máslem a směs umačkejte na dno formy vyložené pečícím papírem. Tento základ dejte na cca 10...
více o Dýňový cheesecake s ricottou
Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím...
více o Lotus cheesecake
Smetanu našleháme s cukrem, přidáme tvaroh, mascarpone a nasekanou čokoládu.
Do druhé mísy naskládáme sušenky, ovoce a piškoty, nalijeme trochu krému...
více o Lukášův nepečený dort
Formu lehce vymažte máslem, na dno dejte arch pečicího papíru, odstřihněte pruh a přitiskněte ho na bok. Do food processoru dejte sušenky a pokrájené...
více o Borůvkový cheesecake
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou...
více o Karamelový dort / řez
Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, které se brzo rozpékají nebo...
více o Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Vyšleháme hladké těsto, do kterého nakonec...
více o Smetanový Lotus dort
Malý vyšší pekáček, dortovou formu nebo plastovou krabičku si vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. Dno poklademe vrstvou Lotusek a na tu budeme...
více o Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Hrubě nastrouhaná jablka dáme do kastrolu, přidáme cca 1 dl vody, osladíme a dochutíme dle vlastní chuti a dle sladkosti jablek. Pokud jsou jablka...
více o Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Jablka hrubě nastrouhaná dáme do kastrolu, můžeme je ochutit, kromě cukru ještě i citronovou šťávou a kůrou, skořicí, podlijeme troškou vody a za...
více o Jablečný Lotus řez - nepečený
Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm.
Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou...
více o Lotus dezert se šlehačkou