Těstoviny uvaříme v horké vodě, fetuccini se vaří většinou kratší dobu než jiné těstoviny.
Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a přidáme...
více o Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání...
více o Jednoduchá špenátová polévka se sýrem
Osolené a okořeněné kuře můžeme upéct celé nebo naporcované, případně upečeme stehna či čtvrtky. Pečeme doměkka a dolatova, v pekáči s pokrájenou...
více o Kuře se špenátovou omáčkou
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu...
více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Špenát nakrájíme na kousky, spaříme horkou vodou, zcedíme a poté hodíme do pánve na rozpálený olej. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný nebo nakrájený...
více o Kuskus se špenátem či mangoldem
Špenát opereme a osušíme. Odkrojíme zbytky stopek a listy překrájíme na menší kousky. Nasypeme do mísy.
Ředkvičky omyjeme, očistíme od kořínků a listů...
více o Špenátový salát barevný
V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky.
Připravte...
více o Pirohy se špenátem a sýrem feta
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout.
Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba...
více o Houbovo-špenátové noky
Nakrájené brambory vyskládat do zapékací mísy, pokapat olivovým olejem a nechat 30 minut v troubě, aby brambory změkly a malinko se propekly.
Vedle v...
více o Zapečené smetanové brambory
Slaninu zprudka opečeme na olivovém oleji, odstavíme a necháme v pánvi. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme v hrnci, poté přidáme čerstvý nebo lehce...
více o Noky se špenátem
Špenátové listy opláchněte a osušte. Rozehřejte olej na pánvi, vložte nasekanou cibulku, prosciutto, listy špenátu a rozklepněte vejce.
Osolte,...
více o Vejce se špenátem a prosciuttem
Na velké pánvi rozehřejte olej a 3-4 smažte nakrájenou cibuli. Pak přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa a restujte, dokud povrch kuřete nezezlátne...
více o kuřecí pilaf s kari
Na pánev (r=22 cm) dáme 1 lžičku oleje, 1 lžičku másla a rozehřejeme na středním žáru. Přidáme šalotku a pražíme asi 2 minuty. Přidáme žampiony,...
více o Provensálská omeleta
Na pánvi s rozpáleným olejem (pokud je slanina tučná, olej můžeme vynechat) necháme osmažit pokrájenou slaninu. Pak přidáme lehce osmažit nastrouhaný...
více o Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem
Na oleji osmažíme pokrájenou klobásu, pak přidáme osmažit dozlatova brambory. Nakonec přidáme očištěné, pokrájené listy špenátu a nastrouhaný česnek,...
více o Brambory s klobásou a špenátem
Na pánvi dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem. Přidáme mleté maso, sůl pepř a orestujeme. Když je maso hotové, přidáme...
více o Špenátové řízky s mletým masem
Nejprve si připravíme zmrazený špenát, já ho dávám na pánev, zakápnu troškou vody. Až se plně rozmrazí, vypnu. Nechám vychladnout, poté vymačkám vodu....
více o Slaný listový závin
Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Přidejte česnek, houby a slaninu a opékejte 5 minut do...
více o Pečené špenátové rizoto
Rozpálíme olej ve středně velkém hrnci, přidáme cibuli a smažíme téměř dozlatova. Přidáme česnek a smažíme asi 30 vteřin. Přidáme špenát (vaříme asi 1...
více o Špenátová omáčka
Česnek oloupejte a nasekejte. V kastrolu promíchejte se špenátem a asi 5 minut spolu poduste, aby špenát pustil vodu a zavadl.
Troubu předehřejte na...
více o Chlebová pizza se špenátem
Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny a mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a stroužky česneku na slabé plátečky.
Na pánvi rozehřejeme máslo,...
více o Smetanové těstoviny se špenátem
Plátky slaniny opečte nasucho na pánvi na středním plameni, vyjměte a nechte stranou. Jablka nakrájejte na co nejtenčí plátky, vykrojte střed s...
více o Karamelizovaná jablka se slaninou
Hrášek a špenát opláchněte a osušte. Omytou cuketu nakrájejte na plátky, očištěnou jarní cibulku nadrobno, lístky petržele a tymiánu nasekejte.
Troubu...
více o Zeleninová frittata
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min. odležet.
Po odležení...
více o Špenátové palačinky Teri
Okurku a ředkev omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Lístky špenátu dobře opláchněte a vytřepejte z nich vodu. Chřestu odlomte nebo odřízněte spodní...
více o Křupavý jarní salát
V míse promíchejte čočku, bulgur a pokrájené bylinky. Nasekaný špenát osmažte na oleji, vmíchejte nakrájená rajčata a protlak, přidejte k čočce a...
více o Bat, salát ze zelené čočky
Z mouky, 1 lžičky soli a 100 ml vody uhněťte hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odpočívat. Propláchnutý a okapaný špenát nahrubo nasekejte,...
více o Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Omytý a očištěný chřest nakrájejte šikmo na kousky. Důkladně propláchnutý špenát osušte a rozdělte na lístky, větší natrhejte. Oloupaný zázvor...
více o Rigatoni s chřestem
Troubu předehřejeme na 220 C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je v klidu. Po zhruba 3...
více o Florentský koláč
Mouku, sůl a máslo spolu propracujte v míse na drobenku. Vlijte žloutek rozmíchaný se 3 lžícemi studené vody a vidličkou rychle spojte do těsta,...
více o Torta di spinaci
Očištěné brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Když trochu vychladnou, podélně je rozřízněte, vydlabejte a vzniklé „lodičky“ upečte na...
více o Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou
Mouku, sůl, mléko a vejce spolu prošlehejte a zpracujte v těsto. Na másle osmažte cibuli. Přimíchejte ji spolu se sekanými bylinkami a uzeninou do...
více o Špenátové balíčky
Troubu předehřejte na 200 °C. Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmažte na něm na slabé plátky nakrájenou cuketu, cibulku a na kostičky nakrájený lilek...
více o Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě na skus, pak scedíme.
Cibuli osmažíme na oleji, pak přidáme orestovat i pokrájenou slaninu, vsypeme...
více o Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Napíchejte na špízy (máte-li dřevěné špejle, namočte je napřed do studené vody). Česnek...
více o Hovězí špízy s bramborovým salátem
Maso nakrájejte na plátky a pak na proužky. Olivy rozpulte. Šalotky a zázvor oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a osmažte ve velké pánvi na...
více o Telecí na zázvoru a olivách
Ze špenátu odstraníme řapíky a listy hrubě pokrájíme. V hrnci mírně podlejeme vodou a udusíme. Cibuli očistíme, jemně pokrájíme, osmažíme na oleji a...
více o Musaka se špenátem
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené špenátové listy nebo rozmrazený špenát a lehce osmahneme.
Přidáme 1 1/4 l vody, 2 hodiny...
více o Špenátová polévka s rýží Natural (Egypt)
Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě, scedíme. Použít můžeme i brambory uvařené ve slupce, které oloupeme a pokrájíme. Na větší pánev...
více o Smažené česnekové brambory s těstovinami
Množství je do formy na biskupský chlebíček, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do...
více o Nádivka s paprikovou klobásou
Uzené maso uvaříme, nakrájíme na kostičky, odložíme si 0,2l vývaru. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájené housky, uzené maso, rozšlehaná vajíčka,...
více o Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou
Kuřecí stehna opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži. Přes folii lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Toastový chléb nakrájíme, přelijeme...
více o Kuřecí stehna s jarní nádivkou