Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky....
více o Polévka z lišek
Na olivovém oleji nebo klarifikovaném másle orestujte lišky překrájené na menší kousky. Houby restujte, dokud se neodpaří voda, kterou pustily....
více o Kulajda
Jarní cibulku nakrájejte na drobno, stejně tak čtvrt česneku. Cibulku osmažte na másle, přidejte bylinky, po chvíli i česnek a proprané lišky, osolte....
více o Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C...
více o Lišky na bílém víně s kotletou
Kýtu nejprve opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ji na nudličky a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Pak maso podle své chuti osolte,...
více o Ragú s bramborovými placičkami
Brambory nakrájejte na kolečka a dejte vařit do hrnce do 500 ml lehce osolené vody. Očištěné houby osmažte na části másla s kmínem a přidejte k...
více o Kraslická liškajda
Oloupané šalotky nakrájejte na kostičky. Polovinu oleje rozehřejte v kastrolu a nechte na něm zesklovatět cibulku a rýži. Vmíchejte polovinu vína a...
více o Rizoto s kuřetem a liškami
Kýtu pokrájíme na větší špalíčky, špek dáme do mrazáku ztuhnout. Každý kus kýty protkneme jedním nebo dvěma klínky špeku. Maso osolíme, opepříme a...
více o Dančí kýta na pivu
Na másle orestujeme cibulku, přidáme lehce pokrájené lišky, orestujeme, přidáme trošku vody a chvilku dusíme. Poté zalijeme smetanou, osolíme,...
více o Soté z lišek s opečenou houskou
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti...
více o Srnčí hřbet na liškách
Začněte nejprve s knedlíky. Pokrájené pečivo v míse přelijte ohřátým mlékem a nechte přikryté asi 10 minut bobtnat.
Půlku drobně nakrájené cibule...
více o Lišky na smetaně s knedlíkem
Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme.
V pánvičce rozpustíme 3 lžíce másla, ve...
více o Oříškové jelení řízky na liškách
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut....
více o Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Na másle necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo pokrájené lišky a necháme vydusit, po vydušení podlijeme vodou, přidáme masox...
více o Lišky na topince
Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi...
více o Zlínské kyselo
Houby orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme cibuli, krájenou na půlkolečka, okořeníme drceným pepřem, drceným kmínem, solí, zaprášíme...
více o Lišky na smetaně
Lišky dobře očistíme, pokrájíme a povaříme ve vodě okyselené citronem. Scedíme a na polovině másla chvíli podusíme. Ze zbylého másla a mouky...
více o Houbová omáčka z lišek
Hřiby namočíme do 1/4 l vlažné vody (nejlépe přes noc).
Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené maso se šalotkou, dochutíme solí a pepřem. K masu...
více o Guláš se smetanou a houbami