Do šejkru vložíme led (tříšť), odměříme všechny suroviny a důkladně protřepáme. Přes sítko nalijeme nápoj do koktejlové sklenky.... více o Daiquiri
Veškeré ingredience nadávkujeme do šejkru plného ledu a vše důkladně prošejkrujeme. Poté přelijeme do vychlazené sklenice, ozdobíme a přidáme brčko.... více o Mai Tai - koktejl
Nedříve si přiravte cedník a vhodnou mísu. Na cedník vyklopte obě plechovky rajčat, protože šťávu budete potřebovat až později. Nechte dobře okapat.... více o Aztécká polévka
Zázvor oloupeme a nastrouháme, přidáme drobně nakrájenou papričku a nasekaný koriandr (petrželku), přidáme olej s limetkovou šťávou, osolíme a... více o Chřest s marinovaným lososem
Kostky masa dobře osolte a opepřete a vetřete do nich česnek. Ve skleněné nebo plastové míse přelijte citrusovými šťávami a nechte marinovat nejméně 3... více o Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech
Cukety nakrájejte na tenké, delší hranolky. Posypejte je mořskou solí a nechte 20 minut stranou. Mezitím si na oleji osmažte cibuli, až bude zlatá a... více o Grilované kuře s piniovými jadérky, cuketami a rajčatovým salátem
Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody. Rybu opepřete, potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte. Zakryjte a nechte chvíli... více o Ryba na fenyklu a grapefruitu
Čerstvé syrové ryby zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Kousky ryby dáme do velké, nekovové mísy a přelijeme šťávou z limetek, přidáme cibuli,... více o Peruánské ceviche
Krabí maso (kupuju v prodejně Marks & Spencer) dáme okapat a mezitím připravíme zálivku. V míse smícháme majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou... více o Krabí salát s melounem
V pánvičce smícháme máslo, olej a cukr na mírnem plameni až směs začne bublat. Přidáme rum, šťávu a skořici a vaříme, až směs trochu nezhustne.... více o Banány v rumové omáčce
V malé míse smícháme mouku, kypřící prášek a sůl. Ve větší míse smícháme máslo a cukr, přidáme vejce, limetkovou kůru a šťávu. Přidáme asi 1/3 směsi s... více o Limetkové muffiny
Smícháme sojovou omáčku, med, prolisovaný česnek, chilli a sůl, vložíme paličky a necháme marinovat (nejlepe přes noc). Grilujeme doměkka, hnědé... více o Pikantní grilované kuřecí paličky
Do šejkru nalijeme džusy a borůvky. Do sklenice připravíme led (4 kostky nebo víc), limetkovou šťávou pokapeme led, přelijeme obyčejnou vodou a k tomu... více o Čertovy barvy
Jahody a meloun nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Zalijeme svařeným cukrem s vodou. Do sirupu přidáme jemně nasekané lístky máty, dochutíme... více o Jahodové gaspaccho
Tresku opláchneme a usušíme, nasolíme, opepříme z obou stran, přidáme kmín, zbylé koření a bylinky. Pokapeme limetkovou šťávou z obou stran a na pánvi... více o Exotická treska
V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a... více o Senzační krevety
V pánvičce na oleji opékáme nadrobno nasekaný česnek s kmínem, až začne zlátnout, odstavíme z plotny a přidáme ostatní ingredience kromě masa,... více o Aztecká citrusová panenka na grilu
Ledový salát omyjeme, natrháme na větší kousky. Přidáme roketu. Rajčata rozmačkáme tak, aby vyteklo trochu štávy. Olivy scedíme a přidámeje do salátu.... více o Salát s roketou a olivami
Smícháme hoisin omáčku, limetkovou šťávu a zázvor a do této směsi dáme čerstvé oloupané a vykuchané krevety marinovat aspoň na dvě hodiny. Občas... více o Kokosové krevety
Na oleji podusíme plátky banánů, kousky cibule, česneku a papriček. Přilijeme kokosové mléko i normálné mléko, vodu nebo vývar a necháme při mírné... více o Kokosovo-banánová polévka
Do sklněné misky dáme ocet, limetovou šťávu, cibuli a česnek. Přidáme lososa a promícháme. Přikrýt a vložit do chladničky na 4 hodiny, nejlépe přes... více o Ceviche
Svaříme 150 ml vody s cukrem. Přilijeme limetovou šťávu a bílé víno. Necháme vychladnout. Nalijeme do ploché nádoby a mrazíme 4-5 hodin. Mrznoucí směs... více o Limetový sorbet se sektem
V hlubším rendlíku zahřejeme olej, přidáme pórek a smažíme asi 10 minut (jen do změknutí pórku). Ke konci smažení přidáme k pórku najemno nasekaný... více o Chlazená pórková polévka s avokádem
Mango oloupejte, z obou stran jádra odřízněte dužinu a tu nakrájejte na tenké podélné plátky. Na servírovacím talíři smíchejte smíchejte listy salátu... více o Mango se salátovým podkladem
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Vmícháme na drobné kostky nakrájené krabí tyčinky, cibulky, sójovou omáčku, půl lžičky oleje,... více o Bramborové karbanátky II.
Brambory oloupeme (ranné brambory jen dobře umyjeme) a nakrájíme na plátky asi 7-10 mm silné. Povaříme je 10 minut v osolené vodě a scedíme. V hlubší... více o Kandované brambory jako příloha
Smíchejte česnek, cukr, limetkovou šťávu a chilli papričky. Přidejte rybí či sójovou omáčku. Salátové lístky promíchejte s okurkou a ředkvičkami,... více o Orientální salát ze svíčkové
Rajčata na sekáme na hrubo. Oloupeme mango. Mango krájíme od stonku na delší kousky, potom rozkrájíme na proužky asi 1 cm silné. Sloupneme "nitku" z... více o Mango kuře s mandlemi
Římský hrnec namočíme na 10 min. do studené vody. Připravíme si směs ze šťávy s grepu, mandarinek a limetky (citronu) s medem, zázvorem a sójovou... více o Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci
Kostky nakrájeného melounu smícháme s feta sýrem, též na kostky nakrájeným, rajčátky, čekankou, bylinkami a olivami. Řádně promícháme a servírujeme do... více o Melounové osvěžení
Na másle orestujeme cibulku, přidáme na tenké plátky nakrájené papriky, na nudličky kuřecí maso, nasekanou petrželku, koriandr a kari (lepší čerstvé a... více o Thajská polévka
Uvaříme celé kuře, dáváme pozor, aby jsme jej neuvařili moc do měkka, protože by se nám v salátu pak rozdrobilo. Po vychladnutí obereme na menší... více o Kuřecí salát III.
Maliny přebereme, všechno ovoce omyjeme a osušíme, jahody překrojíme napůl. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme dřeň. Dřeň i lusk, červené... více o Drobné ovoce s vanilkovou omáčkou
Salát opereme, natrháme na malé kousky, necháme v cedníku okapat, vložíme do mísy. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a ty rozkrájíme na kousky a... více o Svěží salát
Kuřecí plátky naklepeme, přísady na marinádu prošleháme v hlubokém talíři a vložíme naklepané plátky masa, promícháme. Necháme odležet, nejlépe přes... více o Kuřecí prsa Karibik
Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká. Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané rajče,... více o Omáčka Cilantro
Na předehřáté pánvi (nejlépe teflonové) za stálého míchání orestujeme kokos. Poté jej vyjmeme z pánve a necháme ochladit. V hluboké velké pánvi... více o Banány s kokosem
Kuře omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř osolíme a opepříme, vložíme do dobře vymazaného pekáče a pečeme v horké troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn... více o Kuře s rýží, brokolicí a mandlemi
Do šejkru vsypeme led, přidáme bílý a hnědý rum, citronovu a pomerančovou šťávu a kávový likér. Promícháme a přes síto lijeme do sklenice.... více o Žlutý pták
Broskve nakrájíme na kousky a rozmačkáme je se šťávou z kompotu. Přimícháme broskvový likér a limetkovou šťávu. Rozdělíme do čtyř skleniček, do každé... více o Broskvové překvapení
Kostky ledu nahrubo rozdrtíme a vložíme do šejkru. Přilijeme modré curacao, vodku a limetovou šťávu. Důkladně protřepeme. Procedíme do poháru na sekt... více o Blue Champagne