• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Lilek

Lilek

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Tak tomu nikdo neodolá...

Tak tomu nikdo neodolá...

Naklepeme si kuřecí stehna cca 120-150 g na 1 porci a okořeníme steakovým kořením, pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 250 °C na... více o Tak tomu nikdo neodolá...

5 minut
Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Cukety nakrájíme podélně, lilek na kolečka. Obojí posolíme a necháme "vyplakat". Poté grilujeme (použila jsem stolní elektrický gril), nebo opečeme na... více o Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Zapečený lilek s rajčatovou směsí

Zapečený lilek s rajčatovou směsí

Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, pokrájíme ho na kousky a prosolíme, aby se "vypotil" na utěrce nebo ubrousku. Také trochu... více o Zapečený lilek s rajčatovou směsí

20 minut
Lilkové těstoviny

Lilkové těstoviny

Lilek nakrájíme na kolečka a necháme posolený vypotit, potom ho opláchneme studenou vodou. Opečeme zprudka na olivovém oleji. Zpěníme cibulku, přidáme... více o Lilkové těstoviny

Letní lilek

Letní lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme příčně na kolečka cca 1 cm silné, osolíme a necháme "vypotit" asi hodinu. Mezitím si můžeme připravit přeliv - do bílého... více o Letní lilek

30 minut
Grilovaný lilek

Grilovaný lilek

Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané... více o Grilovaný lilek

Plněné baklažány

Plněné baklažány

Do hrnce s vařící vodou vsypeme omyté lilky a vaříme 5 minut. Vodu vylijeme, lilky po zchladnutí seřízneme v místě stopky a kolmo na předešlý řez... více o Plněné baklažány

Zeleninová hromádka

Zeleninová hromádka

Lilky si nakrájíme na plátky asi 1 cm široké a klademe do pekáčku. Potřeme trochou oleje a dáme do rozehřáté trouby na 10-12 minut. Rajčata nakrájíme... více o Zeleninová hromádka

Kebab v baklažánech

Kebab v baklažánech

Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na... více o Kebab v baklažánech

Lilek z mikrovlnky

Lilek z mikrovlnky

Lilek nakrájíme na kolečka asi tak půl centimetrová a naskládáme na talíř CRISP potřený olejem. Lilek ještě potřeme olejem a dáme na něj plátky nebo... více o Lilek z mikrovlnky

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v pánvi při střední teplotě.... více o Africká lilková pomazánka

Nakládaný lilek

Nakládaný lilek

Lilky nakrájíe na kolečka cca 1 cm silná, rozložíme na posolený plech, osolíme navršku a necháme půl hodiny "vypotit". Připravíme si směs na naložení... více o Nakládaný lilek

Pomazánka z lilku a vajec

Pomazánka z lilku a vajec

Lilek nakrájíme na špalíčky (nemusíme loupat) a posolíme. Opečeme na olivovém oleji, stáhneme olej a doděláme doměkka. Samozřejmě přidáme koření dle... více o Pomazánka z lilku a vajec

30 minut
Ratatouille II.

Ratatouille II.

Kuřecí prsa osmažíme. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli, papriky, lilek a rajčatovou pastu. Osmažíme asi tak 2 minuty, přidáme cuketu a... více o Ratatouille II.

30 minut
Zimní musaka

Zimní musaka

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rozmačkáme česnek, na jemno nakrájíme cibuli a spolu s mletým jehněčím masem dáme na pánev a osmahneme, dokud maso není... více o Zimní musaka

Zapečený lilek s nivou

Zapečený lilek s nivou

Omyjeme lilky a podélně je rozkrojíme. Lžící vydlabeme vnitřky. Dužinu posolíme a necháme odležet. Na kostičky pokrájíme rajčata. Troubu předehřejeme... více o Zapečený lilek s nivou

Studená svačinka z horkého Maroka

Studená svačinka z horkého Maroka

Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si... více o Studená svačinka z horkého Maroka

20 minut
Italský předkrm z lilku

Italský předkrm z lilku

Na polovině oleje osmažíme lilky nakrájené na 6 cm hranolky, asi 5 minut do měkka (bude to na dvakrát). Dáme stranou. Na zbylém oleji osmažíme česnek,... více o Italský předkrm z lilku

60 minut
Cibulový koláč II.

Cibulový koláč II.

Listové těsto rozválíme na plech. Na pánvi si ohřejeme máslo a přidáme 6 nakrájených cibulí a až cibule trochu zesklovatí přidáme nakrajený lilek.... více o Cibulový koláč II.

30 minut
Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Lilek nakrájíme na slabé plátky a rajčata na měsíčky. Parmezán si nastrouháme na struhadle. Plátky lilku osmahneme na olivovém oleji. Scedíme a... více o Zapečený lilek s parmezánem

Zapečená zelenina III.

Zapečená zelenina III.

Rajčata, papriky a lilky rozkrojíme na polovinu a trochu osolíme. V misce nebo hlubokém talíři (podle množství zeleniny) smícháme strouhanku s... více o Zapečená zelenina III.

Babiččina plněná rajčátka na pátek

Babiččina plněná rajčátka na pátek

Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme... více o Babiččina plněná rajčátka na pátek

Těstoviny s lilkem

Těstoviny s lilkem

Podusit cibuli na olivovém oleji, přidat žampiony, pak papriku, baklažány, rajčata, okořenit a dusit. Přidat passata a dodusit do měkka, promíchat s... více o Těstoviny s lilkem

30 minut
Tlučený baklažán

Tlučený baklažán

Baklažán upečeme v troubě, mikrovlnce nebo na plynovém hořáku (zabalený v alobalu) do měkka. Necháme trochu zchladnout, ještě teplý oloupeme, dáme na... více o Tlučený baklažán

Výborná omáčka z lilku

Výborná omáčka z lilku

Lilky propíchat vidličkou a upéct v troubě na sucho. Péct zhruba půlhodiny (záleží na velikosti lilku) na 180 °C v předem nahřáté troubě. Pečené lilky... více o Výborná omáčka z lilku

Ajvar tety Milice

Ajvar tety Milice

Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatními ingrediencemi dohromady a za občasného míchání vaříme na slabém... více o Ajvar tety Milice

Musaka II.

Musaka II.

V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli nakrájenou na kostičky, osolíme a opepříme, po 2-3 minutách přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a zase 2-3... více o Musaka II.

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme na oleji (výjimečně olejem nešetříme), přidáme lžičku mouky, až zrůžoví odstavíme, přidame sladkou papriku a... více o Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata... více o Turecká pomazánka z lilku

Patatos furno

Patatos furno

Brambory nakrájíme na čtvrtky, dáme do pekáče tak, aby zaplnily dno. Poté přidáme nakrájenou zeleninu a maso na kostky, cibuli na kroužky. Osolíme,... více o Patatos furno

20 minut
Zapečená letní zelenina

Zapečená letní zelenina

Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit", poté plátky orestujeme na pánvi z obou stran. Rajčata a papriky nakrájíme na kostky,... více o Zapečená letní zelenina

Zapečené ratatouille

Zapečené ratatouille

Oloupanou cibuli a česnek najemno posekáme. Cuketu, lilky, papriku omyjeme, očistíme a pokrájíme. Rajčata spaříme a oloupeme. Rozehřejeme olej a... více o Zapečené ratatouille

Rychlá lilkovo-papriková večeře

Rychlá lilkovo-papriková večeře

Cibuli nakrájíme a dáme osmahnout na olivovém oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený lilek (i se slupkou, není nutno nechávat... více o Rychlá lilkovo-papriková večeře

Lilek na česneku

Lilek na česneku

Lilek nejprve nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 10 minut stát, pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu (nutné, jinak by mohl být hořký).... více o Lilek na česneku

15 minut
Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Brambory nakrájíme podélně na čtvrtky, lilek a cuketu na kousky zhruba 2x2 cm, rajčátka na osminky, cibule na půlměsíčky, papriku na proužky. Dáme na... více o Babiččin gjuvec na pátek

30 minut
Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka I.: Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky, osolíme a necháme cca 30 minut vypotit. Potom je opláchneme studenou vodou a dobře osušíme. Cibuli... více o Musaka z lilku - Balkán

Řecká musaka

Řecká musaka

Lilky oloupeme a nakrájíme na pláty, tyto osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do vymaštěné... více o Řecká musaka

Lilková minutka

Lilková minutka

Neloupaný lilek nakrájíme na cca 1 cm vysoká kolečka, rozložíme na plech a hustě posolíme. Po 20 minutách (když z nich sůl "vycucá" hořkost) osušíme... více o Lilková minutka

Lilková omáčka na těstoviny

Lilková omáčka na těstoviny

Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a konzistence... více o Lilková omáčka na těstoviny

Kuřecí špíz s jogurtem Hanka

Kuřecí špíz s jogurtem Hanka

Omyté maso nakrájíme na kostky, cibuli, žampiony, lilek a papriku na plátky. Na špíz střídavě napichujeme kostky masa, plátky cibule, žampionů, lilku... více o Kuřecí špíz s jogurtem Hanka

Italská pizza II.

Italská pizza II.

Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř,... více o Italská pizza II.

Lilky plněné mletým masem

Lilky plněné mletým masem

Lilky rozpůlíme, lžičkou vydlabeme, osolíme a necháme odležet, omyjeme, osušíme a lehce zapečeme v části tuku. Ve zbylém tuku podusíme nadrobno... více o Lilky plněné mletým masem

Bulharské kuře s lilkem

Bulharské kuře s lilkem

Porce kuřete osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Přidáme papriku, jemně pokrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni. Přidáme... více o Bulharské kuře s lilkem

30 minut
Lilkový salát II.

Lilkový salát II.

V suché pánvi orestujeme sezamová semínka než začnou tmavnout. Na papilotě orestujeme kolečka lilku potřena sojovou omáčkou a sezamovým olejem. Každou... více o Lilkový salát II.

75 minut
Čočková moussaka

Čočková moussaka

Uvaříme čočku. Osmažíme na plátky nakrájený lilek a necháme odkapat od oleje. Ve vodě z čočky uvaříme mrkev, celer, cibuli, česnek. Přidáme uvařenou... více o Čočková moussaka

Plněné papriky po italsku

Plněné papriky po italsku

Překrojte papriky na poloviny, odstraňte jádřince a semínka. Pokapejte je několika kapkami olivového oleje a okořeňte. Na pánvi rozehřejte zbývající... více o Plněné papriky po italsku

Těstoviny s lilkem a olivami

Těstoviny s lilkem a olivami

Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“. Scedíme a vrátíme do hrnce. Mezitím nakrájíme olivy na půlky a lilek na kostičky. Nakrájený česnek... více o Těstoviny s lilkem a olivami

60 minut
Musaka III.

Musaka III.

Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji. Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme... více o Musaka III.

20 minut
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme,... více o Zapečený lilek

Bulharský zeleninový nákyp

Bulharský zeleninový nákyp

Misku vymažeme olejem a naskládáme do ní oloupané plátky lilku, cibule, rajčata, papriky a zakápneme olejem. Zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme asi... více o Bulharský zeleninový nákyp

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

178
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
119
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
63
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
47
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
37
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Nedávno navštívené recepty:

Majonéza základní Excelentní italská špenátová polévka Tvarohový koláč s ovocem III.
Burisony v karamelu Buřtový salát Vanilkový koktejl
Domácí veka Roláda se šlehačkou Losos na rozmarýnu
Mandle pražené v troubě Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami) Vanilkový krém

Další doporučené ingredience:

Levandule Libanonský chléb Líbeček Liberecké párky Liči
Líh Likér Likér Blue Curacao Likér Romana Sambuca Likérová špička
Limetka Limetková kůra Limetková šťáva Limetkové listy Limonáda
Linecká kolečka Linecké koláčky Linecké těsto Linecké těsto na DIA cukroví Linguini
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact