V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme. Mezitím... více o Krém z bílé ředkve na víně
Cibuli, česnek a brambory oloupeme. Cuketu vařím i se slupkou, stačí pouze opláchnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kostičky. Všechny... více o Zeleninová polévka s červenou řepou
Příprava marinády: Do misky přidáme suroviny na marinádu a promícháme. Česnek můžeme nechat na plátky nebo zamixovat přelisovaný. Chilli si přidáme... více o Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Nejprve osmahnout cibulku do zlatova. Poté smíchat všechny ingredience kromě strouhanky. Ručně promíchat (promačkat) a až poté přidat strouhanku. Z... více o Sekaná a brambory v páře
Brambory nakrájíme na silnější plátky, pokud mají pěknou slupku, necháme se slupkou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka. Předehřejeme si troubu na 200... více o Smetanové zapečené brambory
Ořezy, kosti, hlavu, srdce, žaludek... dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat... více o Králičí jíšková polévka - kaldoun
Nalijeme vodu do kotlíku, nakrájíme všechnu zeleninu včetně česneku a přidáme do vody. Také přidáme koření a bylinky. Kotlík umístíme nad oheň a... více o Kotlíkova polévka z hlívy
Do hrnce vložte kořenovou zeleninu, celer, libeček a cibuli. Zalijte 2 l vody. Přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list a vařte odklopené asi 30... více o Polévka z fazolí a hub s topinkami
rách přeberte, důkladně propláchněte a namočte přes noc do vody. Ze všech surovin umíchejte marinádu. Maso osolte, opepřete a potřete olejem, naložte... více o Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Panenku omyjte, osušte a podle potřeby odblaňte. Podélně ji nařízněte, aby vznikla hluboká kapsa. Všechny bylinky otrhejte ze stonků. Dejte do mixéru... více o Vepřová panenka s bylinkovým pestem
Dýni hokaido omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme střed a připravíme si čtvrtku, kterou nakrájíme na menší kostky. Mladou menší cuketu omyjeme, odkrájíme... více o Příkrm z dýně a cukety
Nejprve si připravíme kuskus tak, že cca 1 hrnek kuskusu v míse zalijeme 1 hrnkem vývaru a necháme pod pokličkou nabobtnat. Mezitím si připravíme... více o Kuskus rajčatový
Plátky sýra rozložte na pečicí papír na plech do tvaru obdélníku tak, aby se překrývaly. Dejte na pár minut do trouby předehřáté na 150 °C, aby se sýr... více o Sýrová roláda se šunkou a vejci
Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to... více o Hovězí na pivě
- cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem, prošleháme a krátce povaříme cca 5 minut -... více o Rajčatová polévka s paprikami
Všechnu zeleninu oloupeme a umyjeme. Do hrnce s vodou vložíme 2 mrkve, nahrubo nakrájené brambory (brambory nejsou ani nutné v polévce, ale pokud by... více o Celerový krém s celerovými lupínky
Bábovkovou formu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby zakryla vnější stěnu bábovky. Pokud máte formu, která se hodně připaluje, je možné ji... více o Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Toto je pravý kazachstánský královský recept používaný při korunovacích emírů. Tajný postup mi prozradil kolega z Ázerbajdžánu. 1) Připravíme nádivku... více o Kachna Imperial
Nakrájíme cibuli na malé kostičky, poté vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Mezitím zalijeme sóju cca 0,7 l zeleninového bujónu.... více o Vegetariánský guláš
Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Na pánvi opečeme na plátky nakrájeného lososa, poté osolíme a opepříme. Špagety dáme do pánve... více o Špagety s lososem
Do velkého hrnce napustíme vodu a vložíme 2 omyté kuřecí čtvrtky, které necháme pod pokličkou 25 minut vařit. Mezitím si nakrájíme do misky cibuli na... více o Kuřecí vývar II.
1. Osmažíme tofu dle chuti. 2. Toastový chléb opečeme v toastru. 3. Na toastový chléb položíme plátek tofu, pomažeme smetanou, položíme další plátek... více o Tofu sandwich
Máme moc rádi řízečky a ideálně křupavé miniřízečky... Akorát to není moc zdravé, a tak jsme si to tak trochu upravili. :-) Vepřovou panenku jsem si... více o "Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem
Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácla a obalila v bambově soli. Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu,... více o Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou
Historicky první recept, který obsahuje gnocchi, špenát a kozí sýr! :) Pokud máte chuť na něco zdravého, rychlého a chutného, čtěte dál. Nejprve dáme... více o Gnocchi se špenátem a kozím sýrem
Do velkého hrnce dáme vařit vodu, vložíme maso, zmírníme plamen a necháme 5 min. Slijeme vodu a maso opláchneme studenou vodou. Vložíme znovu do hrnce... více o Tafelspitz
Žaludky vypereme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu, vodu slijeme a vše opakujeme ještě 2x. Pak žaludky vložíme do... více o Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou
Žaludky řádně omyjeme a dáme vařit do studené vody. Až se začnou vařit, vodu slijeme a toto opakujeme ještě 2x. Pak dáme žaludky do hrnce a vaříme cca... více o Dršťková polévka z vepřových žaludků
Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření ... více o Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Uzené maso povaříme. Do vývaru dáme vařit brambory na kostičky do měkka s libečkem. V menší nádobě zpěníme na oleji cibulku, přidáme česnek, sladkou... více o Fazolová gulášovka s uzeným masem
Všechny brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a... více o Smetanovo-bramborový krém
Na plátku másla a troše oleje osmahneme cibulku do zlatova spolu s mrkví, aby se pustila barva, zalijeme vodou, přidáme k povaření kuře a všechno... více o Cuketový krém (polévka)
Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a... více o Zelená polévka – zaklechtanka
Očištěnou cibuli, mrkev a celer nasekáme nadrobno. Cibuli, polovinu mrkve a celeru orestujeme na másle. Kostičky masa přisypeme k zelenině, zalijeme... více o Jelení vývar s knedlíčky
Maso se sušenou směsí a kořením dáme vařit do studené vody na 15 minut. Pak maso obereme, přidáme zpět do vody společně se zeleninou a špenátem a... více o Kuřecí polévka s jatýrky a špenátem
Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme... více o Hustá bramboračka
Zelenina se nakrájí na drobno a spolu s jalovcem a novým kořením se dá vařit. Přidá se celerová nať a libeček. Když už máme zeleninu měkkou, rozmixuje... více o Co dům dal polévka
Cibuli na drobno osmažíme s anglinou na kostičky. Brokolici krátce povaříme nebo napaříme a 1/3 odložíme a nahrubo pokrájíme. Zbytetek smícháme s... více o Brokolicová sekaná
Nálev: podle receptu vyrobím 2 nálevy ze sáčků Pikanta, nebo Labeta (složení je totéž, jen jiná firma), sama do něj přidám půlku sáčku koriandru,... více o Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem
Lilek přepůlíme osolíme, po odpočinutí vymačkáme a osmahneme na oleji. Promáčkneme lžící a naplníme náplní. Náplň: uvařit fazole, rozmixovat nahrubo.... více o Lilek plněný fazolí
Očistíme žampiony, nakrájíme na měsíčky, do hrnce dáme rozpustit máslo a orestujeme jen krátkou chviličku žampiony a zalejeme studenou vodou. Přidáme... více o Rychlá polévka III.
Do hrnce připravíme 1 litr vody, přidáme masox a nakrájenou zeleninu, kterou uvaříme do měkka. Mezitím připravíme zavářku. Na pánev dáme 4-5 lžic... více o Krupicová polévka jinak
Dáme vařit vodu mírně osolenou s kmínem. Kopřivy vypereme ve studené vodě a nakrájíme. Vhodíme do vařící vody a necháme "překulit", přidáme rozšlehané... více o Kopřivová polévka
Do masové směsi zapracujeme všechny ingredience, cibuli nastrouháme na umělohmnotném struhadle. Ze směsi tvoříme hranolky rukama namočenýma ve studené... více o Maggi – prima nápady
Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme. V této směsi obalíme silnější nudle špeku a prošpikujeme jimi hovězí maso. V kastrole rozehřejeme máslo a... více o Hovězí na pivu - recept z 18.st.
Do vymazaného a vysypaného kastrolu dám na kousky pokrájený lilek, rajčata, papriku a šunku, navrch dám trochu ajvaru, posypu usekaným česnekem a... více o Lilek s rajčaty a paprikou
Na pánvi na sádle zpěnit nakrájenou cibuli, opéct na ní nakrájený salám, opepřit, posypat paprikou a ihned odstavit. Zároveň uvařit oloupané brambory... více o Stav nouze
V hrnci na oleji opražit dočervena ovesné vločky (dát pozor a nespálit), zaprášit moukou, krátce zasmahnout, podlít vodou a míchat, dokud nezačne... více o Kvasnicová rodinná polévka
Tofu nakrájíme na plátky asi 1 cm. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme mletou papriku, Vegu a koření a lehce osmahneme. Zalijeme asi 2... více o Tofu na paprice
Rajče pokrájím na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouhám, všechny suroviny promíchám s rýží a směsí naplním vydlabané papriky a skrojené... více o Lehké papriky se sýrovou náplní