Na másle usmažím cibulku dozlatova, na ni dám nerozmražený špenát (neotevřený balíček krátce opláchnu teplou vodou, pak se dá jeho obsah snadno vyndat...
více o Špenát
Najemno nastrouhanou zeleninu dáme vařit do osolené vody.
Mezitím si uděláme drožďové knedlíčky. Na oleji osmažíme do růžova drobně pokrájenou cibulku...
více o Drožďová polévka III.
Brambory nakrájíme na plátky.
Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou slaninu na...
více o Dědečkovy brambory
Do velkého hrnce dáme olej, nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme oloupané a omyté...
více o Fazolová polévka se zelím
Na oleji osmahneme cibuli a pórek, zasypeme moukou (3 lžíce) - vytvoříme světlou jíšku, zalejeme vodou (asi 3 litry). Přidáme masox, trochu vegety,...
více o Kočičí houbová polévka
Vepřové maso nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Osolíme a opepříme. Na rozehřáté sádlo vložíme připravené maso a za stálého míchání ho...
více o Vepřové maso na pivu
Všechny přísady umeleme na masovém strojku, smícháme dohromady a natlačíme do sklenic zavíčkujeme a sterilujeme. Vhodné do polévek a pod maso....
více o Zeleninová vegeta
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na drobno nasekanou cibuli a necháme trochu osmahnout. Mezitím si na drobno nasekáme okurky a libeček. Cibuli...
více o Smetanová omáčka k těstovinám a masu
Uvaříme do měkka květák spolu s oloupanými brambory. 1/3 květáku si odděláme a nakrájíme na drobno. Zbytek květáku spolu s bramborami rozmixujeme a...
více o Květáková krémová polévka
Kuře osolíme, posypeme grilovacím kořením. Dovnitř kuřete vložíme libeček a utřený česnek, zalejeme šlehačkou a pečeme do měkka....
více o Libečkové kuře
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, potom vklepneme vejce, trochu osolíme a osmažíme. Zalejeme horkou vodou (1 l), přidáme vepřový vývar,...
více o Dnešní polévka
Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme (není nutné) a...
více o Bramboračka ze strouhaných brambor
(všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)
Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel,...
více o Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do...
více o Patizony zapečené s hermelínem
Pariku a maso nakrájíme na menší kostky,které dáme na rozpálenou pánev se třemi lžícemi olivového oleje a začneme restovat.Postupně přidáme adžiku...
více o Rizoto s paprikou
Ve velké míse rozmícháme jogurt s libečkem, solí a na plátky nakrájeným česnekem, arabským kořením a trochou oleje. Do této hmoty dáme kuřecí špičky a...
více o Kuřecí špičky s libečkovým jogurtem
Na pekáči zpěníme cibulku, do rozpáleného oleje s cibulkou dáme kuřecí čtvrtky (nebo šestinky) zasypeme kari (může být i trochu grilu), zasmažíme a...
více o Kuře na zelí
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón, pepř, libeček a kečup dle chuti, 4...
více o Vepřové námořnické maso
Slepici očistíme, opereme a rozporcujeme dle zvyklostí. Porce opečeme na másle po obou stranách a vyjmeme.
Ve štávě osmahneme drobně pokrájenou cibuli...
více o Slepice na houbách
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme do osolené vroucí vody. Přimícháme rajský protlak, nať z libečku nebo z celeru, bobkové...
více o Rajská bramborová polévka
Do pekáče nalijeme trochu oleje, dáme nakrájenou cibuli a na ni vložíme osolená, sladkou paprikou poprášená kuřecí prsa, přikryjeme pokličkou a pečeme...
více o Bylinkové kuře Diana
Hrách podlijeme trochou vody a rozmačkáme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozehřátém sádle, přidáme hrách, zalijeme asi...
více o Hrachová polévka ze zbytků
Maso naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Jednotlivé porce položíme na čtyři pláty alobalu a přelijeme vypečenou šťávou,...
více o Krůtí maso na zelenině v alobalu
Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou...
více o Babiččina česnečka
Hřiby očistíme, opereme a nakrájíme na plátky. Dáme vařit s kmínem a libečkem do mírně osolené vody. Když jsou houby měkké zavaříme vlasové nudle....
více o Jednoduchá hřibová polévka
Cibuli nakrájíme na proužky, polovinu usmažíme dozlatova na oleji a zalijeme vodou, přidáme zbytek cibule, bujón, koření a dochutíme vegetou. Vaříme,...
více o Cibulačka se sýrem II.
Do litru osolené vody dáme vařit brambor a mrkev. Když je brambor měkký, přidáme ovesné vločky, lžíci oleje a vaříme minutu. Polévku na talíři...
více o Vločková polévka
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku,...
více o Pivní kuřecí stehna
Sójové boby a čočku namočíme do studené vody na 24 hodin (každé zvlášť).
Vodu slijeme, znovu doplníme, sóju uvaříme s bobkovým listem a čočku se...
více o Luštěninová polévka s vínem
Do hrnce vlijeme mléko a půl litru vody, ochutíme solí, kmínem, přidáme krájené tvarůžky a povaříme. Do hotové polévky vsypeme strouhaný tvaroh a...
více o Hanácká syrnica
Slaninu nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a necháme ji rozpustit. Poté přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, oloupané a na větší kostky nakrájené...
více o Vylepšená bramboračka
Vepřovou krkovici dobře omyjeme, osušíme a potřeme sladkou paprikou, solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme v předehřáté troubě ...
více o Vepřové na houbách