Vodku i Fogoso necháme ustálit na pokojovou teplotu
Do připravené sklenice nalijte nejprve vodku a poté Fogoso.
Nápoj by měl zabírat maximálně dvě...
více o Levandule Azurová
Troubu si předehřejeme na 170°C. Ve velké míse rozšlehejte vejce a za stálého míchání postupně přidejte máslo a cukr. Nakonec přidejte prosypanou...
více o Levandulové cupcaky
Všechny bylinky nasušte. Stonek citrónové trávy nakrájejte na asi 2cm kousky.
Sušené suroviny promněte v dlaních a vše promíchejte. 2 lžičky směsi...
více o Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Levanduli opláchneme a nastříháme na kousky. Vložíme do hrnce nebo mísy a zalijeme 1 l horké vody. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka a 3...
více o Lehký levandulový sirup
Máslo rozpusťte, vejce ušlehejte s cukrem do světlé pěny, přidejte citronovou kůru a postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva a kvítky levandule....
více o Lotrinské madlenky
Předehřejte gril v troubě.
Datle rozpulte a přibližně 3 minuty prohřejte v kastrůlku s medem. Vmíchejte levanduli.
Sýry dejte do zapékacích misek,...
více o Kozí sýr s medem a datlemi
Na omáčku přiveďte v menším kastrůlku k varu med a vařte 7 až 8 minut, až začne karamelizovat. Odstraňte z ohně, opatrně (směs může prskat) vmíchejte...
více o Kachní prsa na fících
Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy,...
více o Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Do velké skleněné nádoby nalijte alkohol, přidejte všechny přísady a přikryjte. Nádobu postavte na okno vystavené slunci a nechte 1 měsíc louhovat....
více o Likér čtyř vůní