• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kyselina citronová

Kyselina citronová

Podobné ingredience

  • Citronová kůra
  • Citronová poleva
  • Citronová šťáva
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

Očištěné a pokrájené houby povařte 5 minut v osolené vodě se lžičkou octa. Všechny suroviny na nálev dejte do hrnce, zalijte 750 ml vody a krátce... více o Nakládané houbičky

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

Květy bezinek, které jsme natrhali nejlépe za slunečného počasí v čistém prostředí, zbavíme stopek (jsou hořké), rozložíme na utěrku a počkáme asi... více o Bezový sirup za studena

110 minut
Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

V míse 1-1,2 l zalít krupici vroucí vodou, nechat odstát zakryté 7 minut. Poté vmíchat žloutky a sůl. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

30 minut
Borůvková marmeláda

Borůvková marmeláda

Připravené a očištěné borůvky dáme do kastrolu a podlijeme malým množstvím vody a přivedeme k bodu varu. Vaříme asi 5 minut. Pak přidáme cukr, na 1 kg... více o Borůvková marmeláda

20 minut
Kdoulový sýr ze slupek

Kdoulový sýr ze slupek

Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.... více o Kdoulový sýr ze slupek

45 minut
Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

Suroviny na nálev svařte s 1000 ml vody a nechte vychladnout. Dobře očištěné okurky omyjte a naskládejte do sklenic. Rozdělte do nich bobkový list,... více o Okurky ve vinném octě

1560 minut
Domácí šťáva z josty

Domácí šťáva z josty

Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a... více o Domácí šťáva z josty

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které... více o Hruškový kompot po našem

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem... více o Kompot z hroznového vína

30 minut
Okurkový sirup

Okurkový sirup

Okurku nastrouhejte, rozmixujte nebo hoďte do odšťavňovače a vzniklou hmotu přelijte přes plátno. Do vzniklé šťávy přidejte na každý litr 1 kg cukru,... více o Okurkový sirup

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Růžové lístky opláchneme a vsypeme do hrnce. Zalejeme převařenou vodou (horkou nebo vychladlou), přidáme 3 lžičky kyseliny citronové, zamícháme a... více o Lehký sirup z růží

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

Levanduli opláchneme a nastříháme na kousky. Vložíme do hrnce nebo mísy a zalijeme 1 l horké vody. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka a 3... více o Lehký levandulový sirup

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Marmeládu připravíme buď čistě z meruněk nebo z broskví a nebo ji namícháme tak, jak je uvedeno v rozpisu ingrediencí. Pokrájené zralé ovoce dáme do... více o Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Jahodový sirup

Jahodový sirup

1. Oprané a očištěné jahody rozmačkáme ve velké sklenici, prosypeme cukrem a necháme několik dní vyluhovat, občas je promícháme. 2. Vyluhované jahody ... více o Jahodový sirup

Malinový sirup

Malinový sirup

Na přípravu šťávy použijeme čerstvě natrhané maliny, nesmí být příliš přezrálé a napadené plísní. Maliny rozmačkáme a zalijeme půllitrem vody. Takto... více o Malinový sirup

60 minut
Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Rybíz omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme a vylisujeme. Šťávu necháme chvíli stát, aby se usadil kal a scedíme přes plátno Čistou šťávu (1 litr)... více o Sirup z rybízové šťávy

Sirup z meduňky

Sirup z meduňky

1. Stonky meduňky s listy nasekáme nebo nastříháme na drobné kousky, dáme do mísy, přidáme 2 ks omyté citróny i s kůrou nakrájené na kolečka (pecky... více o Sirup z meduňky

Bezinkový sirup II.

Bezinkový sirup II.

Převaříme 5 litrů vody. Květy krátce opereme pod studenou vodou a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Takto necháme v chladu odležet 12-24 hodin.... více o Bezinkový sirup II.

Lipový sirup

Lipový sirup

Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4litrovou sklenici nebo plastovou nádobu (ne kovovou). Zalijeme studenou převařenou vodou a... více o Lipový sirup

Domácí malinovka dle Ládi Hrušky

Domácí malinovka dle Ládi Hrušky

Listí z malin a maliny si dáme na plotnu do hrnce do studené vody. Necháme pomalu vařit, od chvíle varu, vaříme minimálně půl hodiny. Po této době... více o Domácí malinovka dle Ládi Hrušky

Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

Začneme tím, že si rajčata rozkrájíme na malé kousky. Tyto kousky pak vaříme, dokud nerozvaříme na kaši. Směs pak přepasírujeme a dále mírně vaříme,... více o Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

20 minut
Citronový sirup

Citronový sirup

Z citronů a mandarinek vymačkáme šťávu, kterou přepasírujeme přes plátno nebo cedník, abychom šťávu zbavili dužiny a peciček, které unikly při mačkání... více o Citronový sirup

Nakládané fazolové lusky

Nakládané fazolové lusky

1. Z fazolek odkrojíme stopky a špičky, odstraníme nitě, dobře omyjeme a postupně vkládáme do vařící osolené a okyselené vody. 2. Vaříme do změknutí 5... více o Nakládané fazolové lusky

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Očištěnou a oloupanou dýni nakrájíme na menší kostky a dáme do velkého hrnce zasypeme kyselinou citronovou a zalejeme 5 litry vody, takto necháme dýni... více o Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Očištěnou a oloupanou dýni nakrájíme na větší kostky a dáme do velkého hrnce, zasypeme cukrem, kyselinou citronovou a zalejeme vodou, takto necháme... více o Můj dýňový džus

60 minut
Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Zralé plody rakytníku pořádně operte, pak ve větším hrnci poduste a pak rozmixujte tyčovým mixérem. Propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili... více o Džem z rakytníku

30 minut
Ostružinový džem s jahodami

Ostružinový džem s jahodami

Postup závisí od toho, zda chcete mít v džemu kousky jahod a zda vám vadí semínka. Omyté ostružiny a jahody poduste a krátce povařte. Pak rozmixujte a... více o Ostružinový džem s jahodami

60 minut
Mirabelkový džem se švestkami

Mirabelkový džem se švestkami

Švestky umyjte a vypeckujte. Mirabelky umyjte, dejte do hrnce, přidejte trošku vody a poduste. Když jsou měkké, trochu rozmixujte a přepasírujte,... více o Mirabelkový džem se švestkami

50 minut
Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem)

Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat. Do jahod přisypeme cukr (není... více o Jahodová marmeláda (džem)

Kandovaná pomerančová (citronová) kůra

Kandovaná pomerančová (citronová) kůra

Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr... více o Kandovaná pomerančová (citronová) kůra

Dýňový džus I.

Dýňový džus I.

Dýni očistíme a nakrájíme na kousky. Zalijeme vodou a citronovou šťávou a přidáme kyselinu citronovou. Necháme stát do druhého dne. Na druhý den obsah... více o Dýňový džus I.

Zavařenina z růží

Zavařenina z růží

Počet květů, který je potřeba na vytvoření zavařeniny, záleží na druhu růže, viz článek [[http://www.recepty.cz/clanek/gourmet/sipkovy-sven-304... více o Zavařenina z růží

Želé z růží

Želé z růží

Počet květů, který je potřeba na vytvoření želé, záleží na druhu růže, viz článek [[http://www.recepty.cz/clanek/gourmet/sipkovy-sven-304|Šípkový Sven... více o Želé z růží

20 minut
Nektarinkový sirup

Nektarinkový sirup

Nektarinku rozhmoždíme a zbavíme pecky. Poté ji vložíme do malého hrnce s možností rychlého míchání za vysoké teploty, přilijeme 2 dcl vody a vaříme... více o Nektarinkový sirup

120 minut
Jahodová marmeláda v domácí pekárně

Jahodová marmeláda v domácí pekárně

Jahody očistíme, omyjeme a napůlíme (není nutné, ale jsou potom v marmeládě menší kousky). Vložíme je do pekárny, přidáme želírovací cukr a zapneme na... více o Jahodová marmeláda v domácí pekárně

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Džem: oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr (dle chuti (sladkosti ovoce), nemusí být celý kilogram) s želírfixem a... více o Broskvový džem (marmeláda)

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá mu své léčivé poselství!... více o Voňavý sirup z bezinkových květů

Dýňový kompot s rumem

Dýňový kompot s rumem

Kostečky dýně namočíme asi na 24 hodin do vody s kyselinou citronovou, přidáme cukr a koření (1 celou skořici na 3 - 4 kila dýně), přivedeme k varu,... více o Dýňový kompot s rumem

Dýňový kompot s rumem II.

Dýňový kompot s rumem II.

Kostečky dýně namočíme asi na 24 hodin do vody s kyselinou citronovou, přidáme cukr a koření (1 celou skořici na 3 - 4 kila dýně), přivedeme k varu,... více o Dýňový kompot s rumem II.

Jemný pomerančový džem

Jemný pomerančový džem

Důkladně oloupeme tolik pomerančů, aby čistá hmotnost ovoce byla 1,5 kg. Jeden pomeranč důkladně vydrbeme kartáčkem, škrabkou seškrábneme povrch kůry,... více o Jemný pomerančový džem

Rybízová šťáva za studena

Rybízová šťáva za studena

1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se 1 den louhovat. 2den: Scedíme,... více o Rybízová šťáva za studena

Limonáda z černého bezu

Limonáda z černého bezu

Do převařené vychladlé vody nasypeme cukr a kyselinu citrónovou, přidáme pokrájený citrón a oprané květy bezu. Necháme ve velké sklenici, přikryté... více o Limonáda z černého bezu

Domácí džus II

Domácí džus II

Pomeranče pečlivě očistíme kartáčkem, mrkve oškrabeme. Ovoce rozkrájíme a pak necháme uvařit doměkka. Počkáme až vychladne, pak ho rozmixujeme a... více o Domácí džus II

Kandovaná dýně od tety Jitky

Kandovaná dýně od tety Jitky

Do uvařeného roztoku ponoříme po částech dýni a uvaříme do průsvitného vzhledu. Ponecháme v roztoku 48 hodin. Po okapání sušíme. Zbylý roztok... více o Kandovaná dýně od tety Jitky

Kompot z černého bezu

Kompot z černého bezu

Natrhané bezinky opereme, necháme okapat. Naplníme sklenice - stlačíme jen volně a zalejeme nálevem. Uzavřené sklenice sterilizujeme 15-20 min. a... více o Kompot z černého bezu

Domácí džus

Domácí džus

Mrkev nastrouháme na kolečka, pomeranče a citrón oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do 2 litru vody vařit. Občas zamícháme a necháme vařit, až vše... více o Domácí džus

Ovocná šťáva z červené řepy

Ovocná šťáva z červené řepy

Očištěnou syrovou řepu nastrouháme, přidáme vodu a kyselinu citronovou a 1,5 hodiny vaříme. Potom řepu scedíme. 1.varianta: do vzniklé šťávy přidáme... více o Ovocná šťáva z červené řepy

60 minut
Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýni nakrájíme, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla celá ponořená. Vaříme asi 1 minutu. Potom rychle odstavíme a do horkého přidáme 1 lžičku... více o Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Sněhové stromečky s marcipánem

Sněhové stromečky s marcipánem

Marcipán nakrájíme na drobné kostičky, citronát najemno umeleme, z marcipánu, citronátu, 100 g moučkového cukru, mletých mandlí, hladké mouky a... více o Sněhové stromečky s marcipánem

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Do 4 litrové sklenice nalijeme nepřevařenou vodu, přidáme cukr a kyselinu citronovou, zamícháme a přidáme květy. Sklenici přikryjeme a necháme 4-5 dní... více o Bezinková šťáva II.

  • 1
  • 2
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

Poslední sledované recepty

116
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
71
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
70
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
59
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
55
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavily ho Akta X

Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavily ho Akta X

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Nedávno navštívené recepty:

Tvarované velikonoční pečivo Vegetariánské rizoto z rýže natural Řízečky naruby
Zapékaná kapusta Tuňákový salát s vejci Marináda
Závitky s cibulovou náplní Slané palačinky s rajčatovou náplní Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky Čokoládové muffiny s banánem Smažený bílý chřest

Další doporučené ingredience:

Kynuté těsto Kynutý knedlík Kysané zelí Kyselá smetana Kyselá šlehačka
Kyselé mléko Kyselé ryby Kyselina Kyselina askorbová Kyselina benzoová
Kyška Kýta Lahůdkové droždí Lák z okurek Lančmít - konzerva
Langusta Lanýž Lanýžová šťáva Lasagne Lazaně
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kyselina citronová
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact