Brambory nakrájejte na kolečka a dejte vařit do hrnce do 500 ml lehce osolené vody. Očištěné houby osmažte na části másla s kmínem a přidejte k...
více o Kraslická liškajda
1. Předehřát troubu na 180°C.
2. Dohromady prosít mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Dát stranou.
3. V další míse vyšlehat ručním šlehačem...
více o Vanilkový dortík - cupcake
V acidofilním mléce rozšleháme vejce, přidáme olej, cukr a mouku, do které jsme dali prášek do pečiva. Rozmícháme a polovinu těsta vlijeme do tukem...
více o Bábovka z acidofilního mléka
1. Tvaroh dáme okapat do síta, lehce ho vymáčkneme. Z oleje, 2 vajec, 100 g cukru, mouky s práškem do pečiva, tvarohu a mléka vypracujeme hladké těsto...
více o Hruškové řezy
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Do vymazané pečící formy naskládáme brambory, osolíme, pokapeme olejem. V míse rozmícháme vejce s acidofilním...
více o Dietní zapékané brambory
Smícháme suché a tekuté suroviny, nejprve zvlášť a potom jemně dohromady. Pečeme na 160 °C (horkovzdušná) asi 15 minut. Ihned polijeme citrónovou...
více o Efektní muffiny
Všechny ingredience na těsto (kromě švestek a drobenky) smícháme, dáme na plech vyložený papírem na pečení a poklademe přepůlenými švestkami. Na závěr...
více o Švestkový koláč V.
Z uvedených surovin vypracujeme měkké těsto. Raději ať je trošku vlhčí, jinak posúchy nebudou chutné. Necháme odstát půl hodiny.
Potom rozdělíme na...
více o Posúchy z kyselého mléka
Měříme hrnky cca 0,25 litru. Všechny suché ingredience promícháme, pak přidáme vejce, olej a mléko. Dáme do vymazané a moukou vysypané formy nebo...
více o Kakaový moučník z acidofilního mléka
V hrnci v teplé místnosti necháme zkysnout čerstvé mléko (nikoliv trvanlivé). Optimální doba kysání je 2,5-3 dny. Zkysané mléko dáme na mírně teplou...
více o Bramborová kyselá polévka
Zeleninu očístíme, omyjeme a necháme okapat. Vezmeme si struhadlo a nahrubo nastrouháme všechny ředkve jak červené tak i tu bílou, poté nastrouháme na...
více o Ředkvičkový salát se smetanou
Brambory a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, zalijeme vařící vodou (šetří se tak vitamín C), přidáme kmín, kuličky...
více o Zamudlanka
Vše kromě másla a česneku smícháme dohromady (cibuli nadrobno pokrájíme), mléko přidáme podle potřeby - může být i trochu méně nebo trochu víc. Dáme...
více o Meteník
Suroviny dáme do mísy a pořádně promícháme, aby nebyly hrudky.
Těsto nalijeme do vysypaného pekáče a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Necháme...
více o Buchta z acida
Okurku nakrájíme na kostky, dáme do mixéru, přidáme minerálku, acidofilní mléko, trošku soli a pepře a pořádně umixujeme. Nalijeme do vysokých sklenic...
více o Zdravé okurkové osvěžení
Všechno smícháme a dáme péct (plech vysypeme), já jsem to dala do formy (teda dvou). Po upečení ho natřeme čokoládou, nemusíte čekat na vychladnutí ...
více o Koláč pro líné ženy
Nať z řepy nakrájíme a s trochou vody uvaříme. Necháme vychladnout a smícháme s rozmíchaným mlékem se smetanou. Omyté okurky a ředvičky nastrouháme na...
více o Chlodnik - židovská kuchyně
Suroviny smícháme a dáme péct do vymazané dortové formy. Upečený vychladlý dort rozkrojíme a namažeme meruňkovou zavařeninou. Spojíme a polijeme...
více o Falešný sachr dort
Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl dát do kuchyňského robotu a promísit. Přidat máslo a pulzovat pár vteřin, až vznikne drobenka. Přidat vejce, 2...
více o Teplé slané vdolky s čedarem
Řízky naklepeme a dáme marinovat na 15-30 minut do acidofilního mléka. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem. Předehřejeme troubu na nejvyšší...
více o Pečené obalované řízky
Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které po upečení natřeme džemem a na...
více o Výborné lívance z acidofilního mléka
Všechny suroviny smícháme a dobře mixérem vyšleháme. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný vysoký plech a při 150 °C asi 45 minut pečeme....
více o Moučník z acidofilního mléka
Salát omyjeme a natrháme na kousky. Do něho přidáme na kousky nakrájená vejce a to celé zalijeme acidofilním mlékem. Osolíme a opepříme. Můžeme...
více o Hlávkový salát s vejci
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s cukrem a octem doměkka. Uvařený květák slijeme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme...
více o Květákový salát s rajčaty
Kuře vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme společně s cibulkou, nakrájenou nadrobno. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem z...
více o Zapékaný vaječný džuveč z kuřat
Do hrnce vlijeme vodu, přidáme nakrájenou cibuli, lžičku kmínu a houby a vaříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Propláchneme je a vhodíme do...
více o Staročeská koprová polévka
Mléko necháme zkysnout.
Mouku, moučkový cukr, 3 hrnky hustého zkyslého mléka, olej, vejce, kakao a sodu - vše spolu zpracujeme, vlijeme na vymaštěný a...
více o Tmavý koláč nebo dort
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, tak dlouho až se těsto při...
více o Ořechová buchta bez vážení
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,...
více o KFC podle mistra Rebensteigera
Cukr, mouku, kakao, rozinky, oříšky a sodu promícháme, přidáme mléko a olej, znovu promícháme, nalijeme na pekáč se zvýšenými okraji. Pečeme při 180...
více o Buchta z mléka
Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme, osolíme, doplníme vejcem, moukou a vypracujeme polotuhé těsto. Z něj vykrajujeme lžící namočenou v...
více o Bambuchy
Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme, natrháme listy salátu a promícháme. Připravíme zálivku z mléka, kterou okořeníme a doplníme...
více o Selský salát
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme s kmínem a solí. Z másla mouky uděláme světlou jíšku, vmícháme celé vejce a když vejce ztuhne,...
více o Polévka z kyselého mléka