• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kysané zelí

Kysané zelí

Podobné ingredience

  • Bílé zelí
  • Čerstvé zelí
  • Červené zelí

Domácí kysané zelí

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Alsaské kotlety

Alsaské kotlety

Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme... více o Alsaské kotlety

Závitky z králíka II.

Závitky z králíka II.

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátek sýra, trochu kysaného zelí a klobásu nakrájenou na delší plátky. Svážeme... více o Závitky z králíka II.

Bílá zelňačka

Bílá zelňačka

Uzené se nakrají na kostičky a orestuje na másle zpěněné cibuli, kolik uzeného tolik cibule. Pak se přidá voda nebo vývar (ochucovadla zásadně... více o Bílá zelňačka

Kuře v závěji dělovými koulemi

Kuře v závěji dělovými koulemi

Zelí smícháme s drobně nakrájenou cibulí, nahrubo nastrouhaným jablkem a cukrem. Dvě třetiny směsi rozprostřeme do pekáčku. Kousky kuřete posolíme,... více o Kuře v závěji dělovými koulemi

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Sojový granulát uvaříme ve vodě ochucené bujonem, pak ho scedíme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Uzené tofu najemno nastrouháme a smícháme ho s... více o Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Zelný štrůdl II.

Zelný štrůdl II.

Listové těsto rozválíme na plát, poklademe plátky tvrdého sýra, uzeninou (moravské uzené nebo anglická slanina) a okapaným kysaným zelím. Posypeme... více o Zelný štrůdl II.

Závitky se zelím III.

Závitky se zelím III.

Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe lžící kysaného zelí (zbytek si necháme do omáčky) a dáme dvě čtvrtky... více o Závitky se zelím III.

Sarmale se zelím

Sarmale se zelím

Mleté maso, uvařenou rýži, čubricu a sůl důkladně promícháme. Z hotové směsi tvoříme šišky. Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na ni... více o Sarmale se zelím

Asijské rizoto

Asijské rizoto

Na oleji osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme proprané zelí, které můžeme jemněji pokrájet. Dusíme jako klasické zelí. Mezitím uvaříme... více o Asijské rizoto

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící... více o Halušky podle Martinky

Zabíjačkové zelí

Zabíjačkové zelí

Na kostky (3x3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno), poprášíme paprikou, vložíme... více o Zabíjačkové zelí

20 minut
Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena... více o Pečené vepřové koleno na zelí

Stařenčina lepenica s uzeným masem

Stařenčina lepenica s uzeným masem

Uzené maso vložíme na 2 minuty do vroucí vody, pak je opláchneme studenou vodou a nakrájíme na porce. Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na sádle... více o Stařenčina lepenica s uzeným masem

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka po Uhersku

Zvlášť uvaříme kysané zelí, den předem namočené fazole, uzené kosti. Smícháme zelí s fazolemi, dolijeme vývarem z kostí nebo vodou, přidáme uzené maso... více o Fazolačka po Uhersku

Hodobóžové zelí

Hodobóžové zelí

Zelí hlávku nakrájíme, kysané překrojíme a dáme vařit každé zvlášť. Až je uvaříno uděláme záklechtku (brambora, mouka a voda). Zelí hlávku sliji a dám... více o Hodobóžové zelí

Bochánky s nádivkou

Bochánky s nádivkou

Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí". Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na... více o Bochánky s nádivkou

Brynzové knedlíčky

Brynzové knedlíčky

Na vál vysypeme mouku, přimícháme brynzu, vejce, sůl, mléko a vypracujeme středně tuhé, nelepivé těsto. Z těsta utvoříme malé kulaté knedlíčky.... více o Brynzové knedlíčky

Zelňačka z Maďarska

Zelňačka z Maďarska

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek... více o Zelňačka z Maďarska

Králičí závitky se zelím a sušenými houbami

Králičí závitky se zelím a sušenými…

Na rozložené a mírně podravkou posypané plátky jsem dala vrstvičku propláchlého kysaného bílého zelí, posypala sušenými houbami, zavinula a ovinula... více o Králičí závitky se zelím a sušenými houbami

20 minut
Vepřové závitky se zelím

Vepřové závitky se zelím

Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek.... více o Vepřové závitky se zelím

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Maso nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle do zlatova. Poté podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené a necháme vodu vyvařit. Tento... více o Pravý segedínský guláš

Pochoutka Paní Nadlesní

Pochoutka Paní Nadlesní

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a když začne zlátnout, přidáme mouku a chvilku za stálého míchání smažíme, zalejeme horkou vodou a řádně... více o Pochoutka Paní Nadlesní

Polský bigos

Polský bigos

Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí... více o Polský bigos

Pomazánka na chuťovky

Pomazánka na chuťovky

Zelí, cibule a česnek pomleme, salám a sýr nastrouháme. Přidáme tatarku a majonézu. Pořádně promícháme.... více o Pomazánka na chuťovky

Zelňačka od Kewa

Zelňačka od Kewa

Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do... více o Zelňačka od Kewa

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme... více o Vepřové koleno v zelí

Segedín z naloženého bůčku

Segedín z naloženého bůčku

Z bůčku odstraníme kůží a naložíme jako na udění na 3 týdny a nejmíň dvakrát obratíme. Naložený bůček oplachneme a nakrájíme na kostky. Cibulku... více o Segedín z naloženého bůčku

Cmundomaš

Cmundomaš

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme společně se slaninou nakrájenou na jemné nudličky, přidáme vepřové maso nakrájené také na nudličky. Dusíme ve... více o Cmundomaš

Poctivý boršč

Poctivý boršč

V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený... více o Poctivý boršč

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne.... více o Poldiho zelný guláš

Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme asi litrem vody. Vsypeme nakrájené zelí,... více o Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

Falešné halušky

Falešné halušky

Zelí si připravíme normálně jako přílohu, jen můžeme přisladit a zahustit hladkou moukou. Dáme povařit uzené a zároveň si uvaříme těstoviny. Masíčko... více o Falešné halušky

Segedínské kotlety z Pešti

Segedínské kotlety z Pešti

Naklepané kotlety prudce opečeme na oleji a přendáme na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli o osmahneme, přidáme mletou papriku - nemusí být mnoho... více o Segedínské kotlety z Pešti

Zapečené vepřové

Zapečené vepřové

Krkovici upéct jako na klasické vepřo-knedlo-zelo, nakrájet na větší kostky, zelí slít z nálevu, trochu pokrájet, rajčata nakrájet na větší kostky,... více o Zapečené vepřové

Mleté maso s kysaným zelím II.

Mleté maso s kysaným zelím II.

Rýži povařit do poloměkka, smíchat se syrovým mletým masem, osolit, okořenit. Do zapékací misky nebo pekáčku dát vrstvu pokrájeného kysaného zelí, na... více o Mleté maso s kysaným zelím II.

15 minut
Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo... více o Salát z kysaného zelí III.

Hradečtí votroci

Hradečtí votroci

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na plátky nakrájenou vařenou uzenou krkovičku a nakrájené vařené brambory, osolíme, vše osmahneme.... více o Hradečtí votroci

Brambory se zelím a houbami

Brambory se zelím a houbami

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme do poloměkka. Cibuli nasekáme a krátce orestujeme na oleji. Po chvilce přidáme scezené houby a pokrájené zelí.... více o Brambory se zelím a houbami

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu.... více o Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

30 minut
Těstoviny se zelím a uzeným II.

Těstoviny se zelím a uzeným II.

Uvaříme těstoviny - nejlépe vrtulky. V hrnci zpěníme cibulku na olivovém oleji, až zeskovatí, přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme,... více o Těstoviny se zelím a uzeným II.

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem, pouze mírně osolíme. Na... více o Bramboráky z kyselého zelí

Koleno v zelí

Koleno v zelí

Koleno pováříme se zelím, ze kterého jsme vymačkali šťávu, asi hodinu a půl přidáme bobkový list, sůl a pepř dle chutí 4 polevkové lžice cukru, masox.... více o Koleno v zelí

60 minut
Kuře na zelí jinak

Kuře na zelí jinak

Naporcované, osolené kuře dáme na dno pekáče, na to rozložíme kyselé zelí (my dáváme 2 sáčky) trochu zředíme kysanou smetanu vodou a vše zalijeme.... více o Kuře na zelí jinak

Zapékané zelí

Zapékané zelí

Nejprve uvaříme zvlášt rýži do poloměkka, poté v troše vody necháme povařit zelí a ochutíme klasicky dle chuti (cukr, sůl). Mleté maso orestujeme... více o Zapékané zelí

Verzere

Verzere

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, opepříme, ochutíme šalvějí a bazalkou. Podusíme asi 15 minut. Přimícháme... více o Verzere

Zapečené brambory - co dům dal

Zapečené brambory - co dům dal

Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička), další... více o Zapečené brambory - co dům dal

Závitky se zelím II.

Závitky se zelím II.

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, pokapeme olejem a necháme odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky,... více o Závitky se zelím II.

Králík (kuře) se zelím

Králík (kuře) se zelím

Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak kyselé zelí. Promícháme a... více o Králík (kuře) se zelím

Horehronské koleno

Horehronské koleno

Uvaříme uzené maso. Do hrnce dáme nakrájené brambory, kysané zelí a kusy uvařeného uzeného. Uvaříme ve vývaru z uzeného do měkka. Vyjmeme na talíř a... více o Horehronské koleno

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody... více o Dušené jemné zelíčko

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...
  • 11
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

Poslední sledované recepty

171
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
141
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
93
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
78
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
49
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Nedávno navštívené recepty:

Holandské řízky Fofr cuketa na řecký způsob Indické Tandoori
Ovocné víno Zavařování hub Bublanina do hrníčku
Vánoční jihočeský kuba Pajšl - plíčky na smetaně Nutella roláda
Borůvková bublanina Sušenky bez mléka, vajec a oleje Pasta / pesto z česnekových výhonků

Další doporučené ingredience:

Kuskus Kvásek Kvasnicotvarohová náplň Květák Květy lípy
Kvíčala obecná Kvítek macešky trojbarevné Kvítky a bylinky Kynuté těsto Kynutý knedlík
Kyselá smetana Kyselá šlehačka Kyselé mléko Kyselé ryby Kyselina
Kyselina askorbová Kyselina benzoová Kyselina citronová Kyška Kýta
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kysané zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact