• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kysané zelí

Kysané zelí

Podobné ingredience

  • Bílé zelí
  • Čerstvé zelí
  • Červené zelí

Domácí kysané zelí

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

90 minut
Zelňačka s fazolemi II.

Zelňačka s fazolemi II.

Slaninu vyškvařte v hrnci, přidejte zelí, kmín a vodu a poduste doměkka. Vepřové uvařte zvlášť (má-li kůžičku, jako třeba koleno, tím lépe) a v závěru... více o Zelňačka s fazolemi II.

40 minut
Valašská kyselica II

Valašská kyselica II

Uvařte zelí s kmínem. V druhém kastrolku uvařte brambory, bobkový list, sůl, pepř, sušené houby, nové koření, kmín a bylinky. Až brambory změknou,... více o Valašská kyselica II

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou, přidáme... více o Tulácký guláš

Mraveniště II.

Mraveniště II.

Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, osmaženou cibulí, vejci, kari kořením, pepřem, česnekem a solí dle chuti, zamícháme a vlhkou rukou... více o Mraveniště II.

Mraveniště

Mraveniště

Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, vejci, solí, pepřem, česnekem, kari kořením a osmaženou cibulí. Řádně promícháme a vlhkou rukou si... více o Mraveniště

50 minut
Zelňačka pro milou

Zelňačka pro milou

Osmahneme na jemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou klobásu a česnek dle libosti, papriku, pokrájené kysané zelí, zalijeme uvařenou vodou cca 1L,... více o Zelňačka pro milou

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Rýži si uvaříme dle návodu a necháme okapat. Na oleji si orestujeme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, kterou pak smícháme s pokrájenou slaninou a... více o Rýže se zelím a mletým masem

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Zelí si 5 minut povaříme v trošce vody, scedíme. Na oleji si dozlatova osmažíme cibuli, kterou vmícháme do zelí, ochutíme cukrem a solí dle chuti.... více o Bramborové noky s kuřetem a zelím

60 minut
Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme... více o Jednoduchý segedín

Zelňačka s uzeným tempehem

Zelňačka s uzeným tempehem

Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci orestujeme cibuli, uzený tempeh pokrájený na kostky a koření. Sladkou papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla.... více o Zelňačka s uzeným tempehem

Mangové zelí s kotletou

Mangové zelí s kotletou

Zelí necháme okapat (případně i propláchneme) a dáme ho na orestovanou cibuli na oleji. Přidáme 2 lžíce vína, osolíme, opepříme a dle chuti osladíme.... více o Mangové zelí s kotletou

60 minut
Vánoční zelí

Vánoční zelí

Vepřové maso: 1 l vody, 30 dkg vepřového plecka, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 2 kuličky nového koření, sůl Maso nakrájíme na kostky, vložíme do... více o Vánoční zelí

60 minut
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Do varné mísy vložíme nadrobno nakrájenou cibulku, polejeme jemně olejem. Na tuto nalejeme celou sklenici sterilizovaného bílého zelí i s nálevem.... více o Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Šátečky se zelím

Šátečky se zelím

Koupené listové těsto vyválíme cca na 3mm plát a rádýlkem či nožem nakrájíme na čtverce 7 x 7 cm. Velikost však volíme jakou chceme. Kysané zelí... více o Šátečky se zelím

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Rohlíky a šunku pokrájíme na kostičky. Špek s cibulí pokrájíme nadrobno a společně osmažíme dozlatova, pak přidáme k rohlíkům a šunce. Kysané zelí... více o Zelné knedlíky

45 minut
Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, cibulku osmahneme, přidáme uzeninu a osmažíme. Poté do pekáčku vyskládáme po dně brambory,... více o Zapečené brambory se zelím

Super vepřo knedlo zelo

Super vepřo knedlo zelo

Na pekáč vložíme slaninu, na ní dáme zelí, na zelí položíme maso a na maso stroužky česneku. Vložíme do lednice a necháme odležet do druhého dne.... více o Super vepřo knedlo zelo

Zelňáky vegetariánské

Zelňáky vegetariánské

Na oleji na pánvi si osmažíme sojový granulát. Pozor - granulát předtím nevaříme, osmahneme ho suchý rovnou z pytlíku, granulát nasákne olej a krásně... více o Zelňáky vegetariánské

Těstoviny s kysaným zelím

Těstoviny s kysaným zelím

Nakrájenou cibuli a salám osmažíme na oleji, přidáme kysané zelí, uvařené těstoviny. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme, dáme na pekáč a... více o Těstoviny s kysaným zelím

Nepravé halušky

Nepravé halušky

Maso a knedlíky nakrájíme na kousky, tuk (olej) rozehřejeme na pánvi, vhodíme nakrájené knedlíky s masem a opečeme do zlatova (poznáme podle knedlíků)... více o Nepravé halušky

Zelové šátečky

Zelové šátečky

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a necháme v teple 20 minut kynout. Mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na... více o Zelové šátečky

45 minut
Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Zvlášť ve vodě uvaříme překrájené zelí i s... více o Polévka s červenou řepou

Polévka postaru, zvaná černá

Polévka postaru, zvaná černá

Oloupané brambory, předem namočené houby a vymačkané zelí zalijeme trochou studené vody a uvaříme do měkka. Z tuku, cibule a mouky připravíme jíšku,... více o Polévka postaru, zvaná černá

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Do pekáče dáme zelí, na to pokrájené maso, osolíme, okmínujeme, zasypeme asi 2 kávové lžičky sladké papriky a 2 kávové lžičky pálivé papriky. Do vody... více o Troubový segedinský guláš

Krkovice plněná kysaným zelím

Krkovice plněná kysaným zelím

Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu. Krkovici zlehka naklepeme a dáme pozor, abychom ji nepotrhali. Kapsu zevnitř... více o Krkovice plněná kysaným zelím

Taštičky plněné zelím

Taštičky plněné zelím

Do bramborového těsta zabalíme zelí (nevařit) smíchané s párkem nakrajeným na kostičky. Osolíme a dame péct do trouby zhruba na 10 minut. Po 10... více o Taštičky plněné zelím

30 minut
Babiččina zelňačka

Babiččina zelňačka

Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme... více o Babiččina zelňačka

Zelouka

Zelouka

Zelí uvaříme ve vodě s divokým kořením, solí a kmínem do měkka, zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Polévku lze doplnit kostičkami vařených... více o Zelouka

Zelňačka se šťouchánkama

Zelňačka se šťouchánkama

Zpěněnou cibulku zaprášíme sladkou paprikou, pepřem a kmínem, vložíme zelí chvilku podusíme a zalijeme vodou. Zároveň si nakrájíme chlebovou střídku z... více o Zelňačka se šťouchánkama

Závin z listového těsta se zelím

Závin z listového těsta se zelím

Zelí uvařím, rozškvařím špek, přidám drobně nakrájenou cibulku, nechám trošku zezlátnout, přisypu mouku a zahustím tím to zelí(nesmí v něm být moc... více o Závin z listového těsta se zelím

Závitky z koňského masa

Závitky z koňského masa

Roštěnku naklepeme a posolíme z obou stran. Z jedné strany lehce popepříme mletým bílým pepřem, posypeme drceným kmínem a potřeme kremžskou hořčicí(1... více o Závitky z koňského masa

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika... více o Zelná polévka s uzenými žebry

30 minut
Valašské zelníky

Valašské zelníky

Brambory uvaříme ve slupce. Slaninu nakrajíme na kostičky, necháme mírně rozpustit v kastrůlku a přidáme nakrájenou cibuli, zelí a kmín. Promícháme,... více o Valašské zelníky

15 minut
Salcburský hot dog

Salcburský hot dog

Cibuli pokrájíme na tenká kolečka, na pánvi s trochou tuku osmahneme do zlatova a dáme stranou. Bratwursty společně s bagetkami opečeme na grilu.... více o Salcburský hot dog

Kuřecí rychlovka

Kuřecí rychlovka

Kuřecí řízek opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme kari. Lehce rozklepeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi opékáme na kostičky nakrájenou slaninu... více o Kuřecí rychlovka

25 minut
Brambory se zelím v papiňáku

Brambory se zelím v papiňáku

Na osmaženou cibulku dáme hrubě pokrájené brambory, koření dle chuti a asi 2 minuty mícháme. Přidáme kysané zelí, vodu, uzavřeme a necháme 15 minut ... více o Brambory se zelím v papiňáku

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu očištěných na tenší plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme a rozložíme polovinu kysaného zelí.... více o Zapékané kysané zelí

Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány

Zelňačka z kysaného zelí pro…

Asi 50 g sušených švestek, může být i více dle chuti, zalejeme horkou vodou a necháme stát. V hrnci na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájené zelí... více o Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány

Včerejší brambory

Včerejší brambory

Pokud nám zbydou uvařené brambory,lmůžeme udělat tuto rychlou večeři. Brambory nakrájíme na drobné kostičky a dáme opékat na olej. Přidáme nadrobno... více o Včerejší brambory

Chlupaté těstoviny

Chlupaté těstoviny

Uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme. Slaninu nakráníme na kostičky a na pánvi necháme vyškvařit. Přidáme pokrájenou cibuli a syrové maso na kostičky... více o Chlupaté těstoviny

Ernstův choucroute

Ernstův choucroute

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji (může být i obyčejný stolní), přidáme nakrájený česnek, bobkový list, nové koření a kuličky... více o Ernstův choucroute

30 minut
Kapustnica s jogurtem

Kapustnica s jogurtem

Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou tak, aby byly jenom zakryté, osolíme a uvaříme. Zelí se šťávou osolíme, opepříme, přidáme houby... více o Kapustnica s jogurtem

Salát z kysaného zelí - vitaminová bomba

Salát z kysaného zelí - vitaminová…

Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Jablko, mrkev i česnek jemně nastrouháme. Přidáme zakyslou smetanu a... více o Salát z kysaného zelí - vitaminová bomba

Zelňačka VI.

Zelňačka VI.

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme olej a dusíme. Zasypeme paprikou, zasmahneme cca 1 minutku. Přidáme pokrájené zelí (já přiliji i vodu ze zelí),... více o Zelňačka VI.

Pomazánka vepřo-zelo

Pomazánka vepřo-zelo

Zbytek vepřové pečeně vyvážíme zhruba stejnou hmotností kysaného zelí (v případě kvalitní suroviny je však možno přidat i více vitamínů!). Oboje... více o Pomazánka vepřo-zelo

Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla - asi 45 minut). Z hlávky zelí opatrně... více o Plněné zelné listy

Zelňačka pro hladové

Zelňačka pro hladové

Cibuli na kostičky a uzené maso na kostičky restujeme na oleji či lžíci sádla. Přidáme brambory na kostičky a veškeré koření. Zalijeme vroucí vodou,... více o Zelňačka pro hladové

Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Na pánev dáme olej a cibulku osmahneme do sklovita. Přidáme zeleninu, trochu soli a koření. Lehce podusíme. Do pekáče vsypeme pohanku, na ní,... více o Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Alsaské kotlety

Alsaské kotlety

Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme... více o Alsaské kotlety

Závitky z králíka II.

Závitky z králíka II.

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátek sýra, trochu kysaného zelí a klobásu nakrájenou na delší plátky. Svážeme... více o Závitky z králíka II.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 11
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

205
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
141
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
127
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
73
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
70
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Nedávno navštívené recepty:

Okurky Skopová bačovská pečeně Prezidentské maso
Patizonová smetanová omáčka na těstoviny Sumec dle baštýře Jardy Valašské koláče - Frgále
Bazalkové kuře s ořechy Bůčková roláda se špekem Piña colada - koláč
Česnečka pro labužníky Šneci nejen s tvarohem Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Další doporučené ingredience:

Kuskus Kvásek Kvasnicotvarohová náplň Květák Květy lípy
Kvíčala obecná Kvítek macešky trojbarevné Kvítky a bylinky Kynuté těsto Kynutý knedlík
Kyselá smetana Kyselá šlehačka Kyselé mléko Kyselé ryby Kyselina
Kyselina askorbová Kyselina benzoová Kyselina citronová Kyška Kýta
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kysané zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact