• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kysané zelí

Kysané zelí

Podobné ingredience

  • Bílé zelí
  • Čerstvé zelí
  • Červené zelí

Domácí kysané zelí

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Kroupová směs: na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit uzené na malé kostičky pokrájené a česnek s protlakem. Vše promícháme s... více o Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout. Vařené brambory... více o "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Nasolené kuře okmínujeme a položíme do pekáče s pokrájenou cibulí a sádlem (lze použít máslo). Podlijeme trochou vody (lze i pivem) a pečeme v... více o Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme... více o Zelný salát z kysaného zelí

10 minut
Pomazánka z kyselého zelí

Pomazánka z kyselého zelí

Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho na menší kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme na malých slzách. Cibuli nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a... více o Pomazánka z kyselého zelí

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Pokud nám vadí střívko na uzenině, špekáčky oloupeme. Poté hluboko prořízneme, ale nedokrojíme. Špekáčky uvnitř opepříme, potřeme hořčicí (může být i... více o Hořčicoví utopenci se zelím

60 minut
Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Z vody a kalíšků Knorr Bohatý bujón kuřecí připravte vývar. Přidejte nakrájené brambory, mrkev a vařte po dobu 15 minut. Dochuťte polévku majoránkou,... více o Zelná polévka IV.

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby... více o Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Pikantní kuře na zelí

Pikantní kuře na zelí

Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme ze všech stran,... více o Pikantní kuře na zelí

Klobásové zelí

Klobásové zelí

Na trošce oleje osmažíme cibuli, během smažení přidáme smažit i na kolečka pokrájenou klobásu, pak přidáme krátce orestovat protlak s česnekem a... více o Klobásové zelí

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy... více o Kroupový oběd (večeře)

Kuře (králík) na cibulovém zelí

Kuře (králík) na cibulovém zelí

Okapané zelí promícháme s cukrem, česnekem, bramborem, pokrájenou cibulí a paprikou. Vše dáme do pekáčku. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme na zelí, na... více o Kuře (králík) na cibulovém zelí

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Do mísy dáme mouku (nejlépe dvounulku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vodou a necháme droždí krátce rozpustit, ale kvásek... více o Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

45 minut
Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Listové těsto si rozválíme na pomoučněném vále. Na těsto dáme okapané a propláchnuté zelí, potom na zelí dáme pokrájenou slaninu na malé kostičky.... více o Závin z listového těsta se zelím a slaninou

45 minut
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla). Poté slijeme vodu z nastrouhaných brambor. Do mísy k... více o Halušky se zelím a slaninou

Žebírka na zelí a černém pivu

Žebírka na zelí a černém pivu

1. Žebírka (osolená, opepřená, posypaná paprikou) osmažíme na másle spolu s nakrájenou cibulí. 2. Podléváme černým pivem a podusíme. 3. Do pekáče... více o Žebírka na zelí a černém pivu

35 minut
Martinčin hrnec

Martinčin hrnec

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky a uvaříme doměkka. Zároveň dáme vařit zelí (stačí necelých 10 minut, pak dojde v hotovém pokrmu). Mezitím... více o Martinčin hrnec

60 minut
Papriková zelňačka

Papriková zelňačka

Na oleji ve větším hrnci opečeme na kousky rozkrájenou klobásku, až začne pouštět do oleje papriku a začne být "opečená". :) V tomto okamžiku si... více o Papriková zelňačka

30 minut
Kuřecí prsa v kysaném zelí

Kuřecí prsa v kysaném zelí

Na oleji zpěníme cibuli do sklovata, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, osmahneme, dále přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa, kysané zelí,... více o Kuřecí prsa v kysaném zelí

20 minut
Dušené zelí jako příloha

Dušené zelí jako příloha

Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka. Mezitím si uděláme zásmažku - na... více o Dušené zelí jako příloha

40 minut
Maďarská zelná polévka

Maďarská zelná polévka

Oškrábeme brambory a nakrájíme je na menší kostky. Vaříme 10 minut v osolené vodě a přidáme pokrájené zelí i s nálevem, takto vaříme dalších 10-20... více o Maďarská zelná polévka

Špízy (ražničí) se zelím

Špízy (ražničí) se zelím

Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny ... více o Špízy (ražničí) se zelím

60 minut
Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nich vykrajujeme... více o Zelňáky jihočeské

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Kroupy na dvě hodiny namočíme, pak propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka (nepřevařit!). Scedíme a propláchneme převařenou vodou. Na oleji ... více o Houbové kroupy se zelím

Pečené kuře s bramborovo-zelným salátem

Pečené kuře s bramborovo-zelným…

Vařené vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Zelí necháme okapat a pokrájíme na menší kousky. Vše... více o Pečené kuře s bramborovo-zelným salátem

35 minut
Šumperská zelňačka

Šumperská zelňačka

Zelí vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, a necháme půl hodiny vařit. Necháme vychladnout, aby šel hrnec otevřít,... více o Šumperská zelňačka

50 minut
Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

Přes noc namočeným fazolím vyměňte vodu, doplňte na dva litry a dejte vařit. Asi 15 minut před koncem varu přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou... více o Bystřická kyselica

60 minut
Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

Vyšší kastrol na zapékání vymažeme sádlem, na dno poklademe těsně sebe na kolečka nakrájené syrové brambory, aby bylo celé dno pokryté. Trochu... více o Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

40 minut
Zelňačka studentská

Zelňačka studentská

* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky * brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť) * na 1 lžíci oleje osmahneme na jemno nakrájenou... více o Zelňačka studentská

Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem

Lasagne se zelím a (nejen) telecím…

V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mleté telecí (kuřecí, vepřové nebo hovězí) maso, které osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou a... více o Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem

50 minut
Zelňačka s houbami a uzeným

Zelňačka s houbami a uzeným

Do hrnce dáme vařit omytá a naporcovaná žebra, která zalijeme cca 2 l studené vody a na mírném ohni je přivedeme k varu. Žebra necháme "probublávat"... více o Zelňačka s houbami a uzeným

60 minut
Zelňačka s uzeným

Zelňačka s uzeným

**1.** Kysané zelí překrájíme, podle potřeby propláchneme vodou a vložíme do hrnce. Přilijeme 1,5 litru vody a uvaříme do poloměkka. **2.** Cibuli... více o Zelňačka s uzeným

Bramboráky s prejtem a zelím

Bramboráky s prejtem a zelím

Brambory jemně nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a strouhaným česnekem, zahustíme dle... více o Bramboráky s prejtem a zelím

20 minut
Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, zasypeme 1 lžící mouky a mletou paprikou a zasmažíme. Přidáme zeleninový vývar, pokrájené kysané zelí, celý pepř,... více o Zelňačka s maďarskou klobásou

60 minut
Segedínský guláš s krůtím masem Institutu kompliment

Segedínský guláš s krůtím masem…

Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme. Přidáme jednu polovinu zelí a dusíme do... více o Segedínský guláš s krůtím masem Institutu kompliment

105 minut
Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment

Kuřecí prsa na zelí Institutu…

Římský hrnec ponoříme na 15 minut do dřezu se studenou vodou. Mezitím pokrájíme nadrobno cibuli a v míse smícháme s kysaným zelím a olejem. Římský... více o Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment

60 minut
Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme... více o Kynuté knedlíky plněné masem

30 minut
Segedinský salát a toast s bylinkovým máslem

Segedinský salát a toast s bylinkovým…

Kysané zelí vložíme do hrnce s horkou vodou a 10minut povaříme. Poté scedíme a necháme vychladnout. Na pánvi si zpěníme cibuli na sádle, přidáme na... více o Segedinský salát a toast s bylinkovým máslem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Krupy přes noc namočíme do studené vody, poté uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, přidáme scezené zelí,... více o Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a... více o Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Množství záleží na počtu strávníků: Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno, slabě zaprášíme solamylem, jemně osolíme, přidáme vejce a dle... více o Bramborové knedlíky plněné prejtem

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Cibule oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi za... více o Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou... více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme. Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova,... více o Staročeské zelí s kroupami a uzeným

30 minut
Zelňačka na jedničku

Zelňačka na jedničku

Klobásu, brambory a cibulku si nakrájejte. Cibulku osmahněte na olivovém oleji nebo na másle. Ihned potom, co cibulka začne zlátnout, k ní přidejte... více o Zelňačka na jedničku

120 minut
Zapečené kuře se zelím

Zapečené kuře se zelím

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky; cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo půl kolečka; kuřecí čtvrtky nasolíme a okořeníme červenou paprikou.... více o Zapečené kuře se zelím

Bramborovo-slaninové knedlíky

Bramborovo-slaninové knedlíky

Oloupané brambory(cca 500g) najemno nastrouháme, přidáme vejce(1), solamyl(1 lžíce), mírně osolíme a dle potřeby zahustíme do potřebné konzistence... více o Bramborovo-slaninové knedlíky

60 minut
Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a... více o Moravskoslezský bigos

Tokajský guláš

Tokajský guláš

Na trošce rozpáleného oleje osmažíme cibuli, ke které přidáme osmažit pokrájené maso a pokrájenou papriku. Pak zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme... více o Tokajský guláš

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, pak k ní přidáme slaninu a také orestujeme. Přidáme zelí, cukr, sůl a pepř dle chuti,... více o Lasagne se slaninou a kyselým zelím

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 11
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

Poslední sledované recepty

71
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
56
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
47
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
44
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Taťjana Medvecká (71) vyhubla: O kila ji připravila práce!

Taťjana Medvecká (71) vyhubla: O kila ji připravila práce!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Nedávno navštívené recepty:

Sýrová pomazánka s jogurtem Boubínské bramboráčky Flamendří česnečka
Oběd z papiňáku Hlíva ústřičná jako minutka Škvarkový chleba
Rýžový nákyp jednoduchý Rychlá koprovka bez jíšky Kuře na nivě
Tvarohový koláč s třešněmi III. Lahodné vafle Zelené tagliatelle

Další doporučené ingredience:

Kuskus Kvásek Kvasnicotvarohová náplň Květák Květy lípy
Kvíčala obecná Kvítek macešky trojbarevné Kvítky a bylinky Kynuté těsto Kynutý knedlík
Kyselá smetana Kyselá šlehačka Kyselé mléko Kyselé ryby Kyselina
Kyselina askorbová Kyselina benzoová Kyselina citronová Kyška Kýta
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kysané zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact