Předehřejte si troubu na 180 °C. Květák očistěte, rozeberte na malé růžičky a rozmixujte je v mixéru zhruba do podoby "rýže". Rozprostřete květák na...
více o Květáková pizza
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy.
Na...
více o Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky, které osmažíme buď nasucho nebo na lžičce másla (dle tučnosti slaniny). Po osmažení odebereme...
více o Květáková polévka se slaninou
Květák rozeberte na růžičky a uvařte doměkka. Sceďte ho, dejte do mixéru a rozmixujte s mlékem, máslem a česnekem na hladký krém. Dochuťte ho solí,...
více o Těstoviny s květákovou omáčkou
Růžičkovou kapustu a ředkvičky pokrájejte na čtvrtky, květák rozeberte na malé růžičky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a zeleninu restujte pár...
více o Smaženka s restovanou zeleninou
Na másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, poté přidáme krátce osmažit i pokrájený řapíkatý celer, vše posypeme moukou a ještě krátce smažíme....
více o Květáková polévka s řapíkatým celerem
Den předem nakrouhejte zelí na nudličky, osolte a promačkejte rukama. Zakryjte fólií a uložte do ledničky.
Ve slané vodě uvařte květák, musí zůstat...
více o Pikantní květákový salát
Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky a osolíme krátce v mírně osolené vodě na pevnější skus. Scedíme, posypeme lehce kořením a necháme okapat....
více o Květáková / brokolicová minutka s masem
Na rozpuštěném másle osmažíme malou, hrubě nastrouhanou mrkev, ke které přidáme osmažit do povadnutí i na kolečka pokrájený pórek a vše následně...
více o Květákovo-pórková polévka
Květák rozeberte na růžičky, dejte do pekáče, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Dejte péct do trouby předehřáté na...
více o Polévka z pečeného květáku
Na malém množství oleje osmažíme v kastrolu, drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Pak přidáme mleté maso, které za častého míchání necháme oddělit a...
více o Květák v mletém mase dušený
Květák rozeberte na menší růžičky. Měly by být zhruba stejně velké, aby se zelenina rovnoměrně propekla. V míse květák zalijte asi dvěma lžícemi...
více o Pečený květák s kari
Vločky namočíme do mléka a necháme je 20 - 30 minut nasát mléko.
Mezitím si nastrouháme do mísy syrový květák, sýr a starší, ne zcela tvrdý rohlík....
více o Květákovo - vločkové placičky
Syrový květák nastrouháme do mísy na hrubém struhadle do mísy. Přidáme nastrouhaný starší rohlík, uzený sýr a česnek.
Přidáme vejce, opepříme, osolíme...
více o Květákové placičky s uzeným masem a sýrem
Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete...
více o Gratinovaný květák
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.
Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené...
více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme mrkev a pokrájenou uzeninu dorůžova, kterou po osmažení zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce zasmažíme...
více o Chalupářská hrstková polévka
Květák (brokolici) rozebereme na růžičky, ze kterých odstraníme co nejvíce košťálu, které krátce (dle velikosti růžiček) povaříme v osolené vodě cca 1...
více o Grilovaný květák (brokolice)
Na rozpuštěném másle necháme osmažit hrubě nastrouhanou mrkev, kterou po osmažení posypeme hrubou moukou a ještě krátce za stálého míchání osmažíme....
více o Květáková polévka s česnekovými výhonky
Očištěný a na růžičky rozebraný květák 5 minut povařte. Sceďte a zprudka orestujte na 2 lžících oleje dozlatova.
Přidejte proprané fazole, nadrobno...
více o Salát s fazolemi, čekankou a květákem
Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za...
více o Květáková bramboračka
Oškrábané brambory nakrájím na plátky. Máme-li nové brambory, stačí je důkladně omýt, loupat nemusíme. Stejně tak si nachystáme rajčata, nakrájíme na...
více o Zapečené brambory s květákem a rajčaty
Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na větší růžičky. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a do vařící vkládáme růžičky květáku košťálem...
více o Květákové řízky
Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu ...
více o Dušená zelenina - rychle a chutně
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev, petržel a celer dorůžova. Zeleninu po osmažení posypeme...
více o Květáková polévka s kořenovou zeleninou
Předehřejeme si troubu na 220 C a naplníme rychlovarnou konvici vodou a dáme vařit.
Na velký pekáč (ve kterém pak budeme zapékat těstoviny) narovnáme...
více o Květákové makarony
Nejdříve si připravím pečící papír na plech, potom očistím cuketu (okrájím slupku) a nařežu ji na kolečka asi 2 až 3 cm vysoká. Ty vydlabu a položím...
více o Plněná cuketa III.
Květák si předvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a necháme zchladnout. Pak pokrájíme na hrubo a dáme do mísy. Přidáme oloupaná pokrájená vejce,...
více o Květákový salát (nejen) s vejci
Kvetak nechat v celku, ocistit omyt a vlozit do vrouci osolene vody na zhruba 10 minut. Pokud je ten kvetak velky tak radeji 15 minut.
Mezitim cibuli...
více o Kvetakova bomba
Květák dobře omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, za stálého míchání chvíli podusíme...
více o Houbové karbanátky s květákem
Dáme si vařit těstoviny.
Na pánvičce rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli a maso, které okořeníme dle chuti (já použila koření na kuře),...
více o Bohatý pekáček s masem a květákem
Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu, nejprve...
více o Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená
Předvařený květák (brokolici) necháme okapat a vychladnout. Pa ho rozmačkáme šťouchadlem nebo vidličkou.
Mléko s moukou, kypřidlem a žloutky...
více o Brokolicové nebo květákové lívance
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme kořením dle chuti. Necháme krátce proležet, pak osmažíme v rozpáleném oleji doměkka a dozlatova. Maso...
více o Adžika masovo-zeleninová směs
Květák očistěte a zbavte listů tak, aby se ale nerozpadal. Pokud ho máte raději měkčí, dejte ho předvařit na pár minut do osolené vody, ale není to...
více o Květáková hlava
Krátce povařený květák v osolené vodě scedíme, necháme okapat, pokrájíme a dáme na trošku rozehřátého tuku v pánvi osmažit společně s pokrájenou...
více o Květáková omeleta
Růžičky květáku krátce povaříme v osolené vodě (na skus), scedíme, necháme zchladnout, pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a...
více o Květákovo - okurkový salát
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě krátce povaříme, pak scedíme, necháme okapat a vychladnout. Část růžiček (asi čtvrtinu) ponecháme na...
více o Květákový salát nebo pomazánka
Na kousku másla orestujeme strouhanou mrkev s celerem, poté přidáme orestovat strouhaný česnek a na slabé plátky pokrájené žampiony. Vše po orestování...
více o Květáková polévka se žampiony
Předvařený květák hrubě pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájená rajčata, strouhaný sýr, uzeninu, bylinky nebo jiné ingredience, které máme rádi....
více o Zapékaný květák nejen s rajčaty
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo...
více o Srdíčka s květákem a brokolicí
Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný...
více o Květák s mletým masem po boloňsku
Středně velký květák rozebereme na růžičky a omyjeme. Větší růžičky můžeme pokrájet na menší kousky.
V hrnci rozpustíme trochu másla a necháme na něm...
více o Hustá květáková polévka
Květák si rozebereme na růžičky a uvaříme v páře (10 minut). Necháme zchladnout. Mezitím, kdy nám chladne květák, si připravíme cibuli, kterou si...
více o Květákové kari
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální.
Poté...
více o Vegetariánská rýže