Dva jazyky, uvařené se zeleninou, vytáhneme z vývaru, ponoříme do studené vody. Sloupneme je a nakrájíme na silnější plátky. Na 50 g slaniny zpěníme... více o Pikantní vepřové jazyky v omáčce
Kuřecí žízky naklepeme, trošičku osolíme a orestujeme na oleji s přepušťěným máslem do zlatova. Pak je pokapeme sojovou omáčkou a posypeme mletou... více o Indické kuře podle Carmen Mayerové
Pohanku klasicky uvaříme ve slané vodě, 5-10 minut varu a necháme odstát pod utěrkou. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli (množství není... více o Pohanka s cibulí
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme mandle, kurkumu, brambory,... více o Brambory s mandlemi a roketou
Spařte a oloupejte rajčata, nakrájejte na kousky. Fazolové lusky pokrájejte na 3 cm dlouhé kousky a trochu povařte. Slejte. V hlubší pánvi na oleji... více o Fazolové lusky s rajčaty
V hlubokém talíři rozmačkáme vidličkou tofu. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, trochu mleté červené papriky a kurkumy nebo šafránu na... více o Tofu "vaječnice" (bez vajíčka)
N olivovém oleji osmažíme hořčičné semínko - asi tak lžíci a počkáme, než nám začne vyskakovat, přidáme koření, aby se rozvinula vůně. Vhodíme cizrnu,... více o Cizrnové kari
Žampióny nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji. Přidáme koření, ještě opatrně opékáme a podlijeme červeným vínem. Přidáme jogurt a smetanu, švestky... více o Indické žampióny
Ve woku rozpálíme prudce olej, do kterého vložíme pokrájenou jarní cibuli s jednou obyčejnou, pokrájenou na klínky a též pokrájený česnek. Poté, co... více o Čínské rizoto s krevetami
Do většího hrnce dáme vodu, pohanku a sítko s kořením. Pohanku vaříme přikrytou 5 minut. Mezitím nakrájíme zeleninu a žampióny (můžeme použít i... více o Hnědá pohanka se zelím a žampióny
Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle. Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme... více o Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a zamícháme, po chvíli zalijeme horkou vodou. Přidáme celer, mrkev a kedlubnu na větší... více o Pochoutková polévka
Mrkev, naklíčenou nebo namočenou čočku a koření podusíme 10 minut. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, odstavíme. Vyjmeme koření, případně přidáme... více o Červená čočka se sýrem
Na oleji osmahneme karí - pár vteřin - a přidáme na kostky nakrájené maso, chvilku smažíme, než se maso zatáhne, mírně posolíme, přidáme kurkumu,... více o Vepřové na karí
Vše (mimo ovoce) smícháme, pokud je těsto husté (drobí se), je možné ho naředit trochou mléka, pokud je řídké (teče), přidáme trochu krupice a... více o Hrstkové ovocné knedlíky
Připravit vývar - jeden a půl šálku. Vytřít v utěrce jeden šálek rýže (důkladně - jinak se rýže slepí). V PYREXU opražit rýži na hrudce másla ... více o Žlutá rýže
Rozkrájíme cibuli (část na drobno a část na hrubo), cukety nakrájíme na "kostičky" cca 1,5 x 1,5 cm, papriky a hlívu na zhruba stejné dílky. Rajčata... více o Paella vegetariana
Maso nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s majdou vytvořenou z ostatních surovin. Necháme nejméně 2 hod. odležet, lépe aspoň 1 den. Lžící tvoříme... více o Pikantní medailonky po arabsku
Řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme solamylem a na rozpáleném oleji prudce opečeme z obou stran. Do pekáčku vložíme řízky, posypeme... více o Kuřecí řízky miš-maš
Na vysoké pánvi přivedeme vodu k varu. Přidáme kmín, koriandr, papriku, hořčičná semínka a kurkumu. Vaříme dobrých 5 min., možná bude třeba přidat... více o Květákové Bhaaji
Bůček a játra nakrájíme na kostičky, přidáme ostatní suroviny a smícháme. Směsí naplníme salámový nebo tlačenkový sáček (v nouzi použijeme mikrotenový... více o Tlačenka ala čína
Na oleji prudce opečeme kostky masa, přidáme nakrájenou cibuli, papriky, celé houby (pokud jsou větší, rozkrojíme je na poloviny), kostky ananasu.... více o Dračí oheň
Žloutky a 1,5 dl vína ušleháme nad párou na hustou omáčku. Zašleháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a přibarvíme kurkumou. Odložíme ze sporáku a... více o Losos s citronovou omáčkou
Řízky z prsou na tenko naklepeme, osolíme, opepříme, na polovinu dáme náplň, přeložíme, sepneme párátkem, obalíme v těstíčku a smažíme z obou stran.... více o Krůtí řízky v pivním těstíčku
Kuře osmahneme na oleji, poté ho vyjmeme a přidáme cibuli a koření. Chvíli smažíme a pak maso opět vrátíme do hluboké pánve a přidáme vodu tak, aby v... více o Kořeněné kuřecí kari
Ve veliké pánvi rozehřejeme olej. Cibuli, česnek, římský kmín, koriandr, kurkumu a mrkev podusíme asi 5 minut dokud cibule nezměkne. Vmíchejte čočku a... více o Dušená tykev a čočka
Čočku uvaříme v troše vody do měkka a rozšleháme, dolijeme vodou a dále vaříme. V rozehřátém másle osmahneme česnek, přidáme kurkumu, sladkou papriku,... více o Polévka z červené čočky II.
Obě ryby podél rozpůlíme, pečlivě omyjeme, a pak je v širší míse zalijeme smetanou smíchanou se solí a kurkumou. Necháme je 1 hodinu v chladničce... více o Mořská štika na smetaně
V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte... více o Citrónová rýže
Z tvarohu vytvoříme šištičky o velikost cca 1-2 cm a osmažíme v rozpáleném oleji. Dáme stranou a v témže oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku,... více o Matar Paneer
Nejdříve uvaříme přes noc namočenou cizrnu s bobkovým listem. Na oleji zpěníme koření a přidáme nakrájenou cibuli. Až je vše dozlatova, přisypeme... více o Čínská zeleninová směs s cizrnou
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Spaříme zelné listy, osušíme. Uvařené brambory nakrájíme do velkého hrnce a smícháme se smetanou a troškou... více o Zeleninové rolky v zelném listu
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět drobně posekanou cibuli, vyjmeme ji a na oleji opečeme ze všech stran porce králíka, přidáme česnek, koření a... více o Králík s mandlemi
Na rozehřátém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme všechno koření a kousky kuřete a smažíme zhruba 5 minut. Vlijeme kokosové... více o Kuře na kari
Plody moře rozmrazíme. Rýži, koření a kurkumu smažíme na lžíci oleje asi 5-7 minut. Přidáme plody moře a mušle i s nálevem, přilijeme horký vývar a... více o Mořské rizoto
Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme jogurt s... více o Indická kuřecí stehna