Vymažte pekáč nebo použijte speciální sprej na vymazání formy. Vyskládejte křídla do pekáče, posypte směsí na pečené kuře, osolte dle potřeby a směs...
více o Pečená kuřecí křídla
Z kuřecích křídel odsekneme nebo odkrojíme poslední kostnatý dílek a kůži mezi zbylými díly nakrojíme ke kloubu, tím zabráníme jejich kroucení při...
více o Pečená křídla na nových bramborách
Ve velké míse smícháme kuřecí křídla, 2 lžíce sherry octa, 1/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Promícháme, aby se všechny křídla dobře obalily a...
více o Marináda na kuřecí křídla
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle...
více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Na másle orestujte nasekanou cibuli, přidejte nakrájené papriky a rajčata, uvařenou rýži a hrst nasekané petrželky.
Vše promíchejte a navrch přidejte...
více o Zapečené lečo
Nejlépe v zapékací míse (můžeme jí pak dát rovnou do trouby) smícháme ingredience na marinádu - jogut, koření, worcetrovo omáčku a rajský protlak. Do...
více o Naložená kuřecí křídla
Kuřecí křídla očistíme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče na drobně pokrájené cibule, které jsme zalili cca 300 ml černého piva (Krušovice,...
více o Chilli křídla v cibulovém sosu
//Seriálový recept na "Ohnivý kuře" - zdroj TV mini//
Na pekáč dáme spoustu najemno pokrájené cibule, zalijeme černým pivem, navrch položíme osolená...
více o "Ohnivý kuře"
Marináda: v misce si dobře promícháme olej se sladkou i pálivou paprikou, koriandrem, pepřem, solí (cca rovná lžička), utřeným česnekem a hořčičným...
více o Kuřecí maso na gril i do trouby
Připravíme si tři misky. V první, si připravíme potěr na křidélka. Ten se skláda z dvou lžiček soli, jedné lžičce papriky, granulovaného či sypaného ...
více o Kuřecí křídla dle Ládi Hrušky
Recept na kuřecí křidélka jako z KFC podle Ládi Hrušky.
Vezmeme si 3 misky:
Do první dáme 2 lžíce soli a jednu lžíci (od každého) papriky mleté,...
více o Křidélka KFC podle Ládi Hrušky
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut....
více o Francouzská gratinovaná cibulačka
Do velkého či vysokého kastrolu nalijeme studenou vodu, tolik, kolik chceme polévky a jak silnou, většinou 2 litry.Do studené vody vhodíme umyté...
více o Poctivá kuřecí polévka
Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a naneseme na ně...
více o Achillova pikantní křidýlka
Do hrnce se studenou vodou dáme vařit celou očištěnou kořenovou zeleninu, kuřecí křídla (nemusí být, ale vývar je chutnější) a stroužek česneku,...
více o Vývar se šunkovými knedlíčky
Připravíme si vývar, přidáme bujon. Zeleninu nakrájíme na kostičky a na kolečka - chvíli podusíme v trošce vody a přidáme lžíci kari, dáme do vývaru s...
více o Kuřecí polévka po čínsku
Ze všech surovon vytvoříme marinádu, křidélka narovnáme do pekáčku, zalijeme marinádou a pečeme asi 45 minut.
Také můžeme nechat zalité marinádou do...
více o Neodolatelná křidélka
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme křídla, mrkev, celer, petržel, bobkový list, hřebíček a dostatečně osolíme. Vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl....
více o Polévka, která nikdy nezbyde
Na oleji osmahneme cibuli a pórek, zasypeme moukou (3 lžíce) - vytvoříme světlou jíšku, zalejeme vodou (asi 3 litry). Přidáme masox, trochu vegety,...
více o Kočičí houbová polévka
Pekáček vymažeme sádlem a přidáme zelí i s nálevem. Na zeli rovnoměrně naskládáme plátky cibule a na cibuli plátky anglické slaniny. Křidélka řádně...
více o Drůbeží křidýlka na kysaném zelí
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme zchladnout. Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Pak křídla vyjmeme a...
více o Polévka z kuřecích křídel
Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme.
Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek.
Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji....
více o Plněná smažená kuřecí křidélka
Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné pánvi osmahneme na sádle drobně...
více o Kureci kridla po cinsku