Cibuli osmažíme na oleji do zlatova a přidáme játra. Mezitím utřeme česnek se solí a rozemeleme koření najemno.
Když jsou játra dobře propečená,...
více o Paštika z kuřecích jater
Játra dobře očistěte od žilek a blanek a nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm.
Cibuli pokrájejte na kostičky, česnek nasekejte, z poloviny tymiánu...
více o Drůbeží paštika s tymiánem a pomerančem
Z plátů listového těsta vykrojte kolečka o průměru asi 6 cm, polovině z nich vykrojte středy. Plná kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem...
více o Paštikové koláčky
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a...
více o Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Na oleji nebo drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit osolená a opepřená játra. Ano, osolená,...
více o Játrová směs se zeleninou
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná osolená a opepřená játra.
Po osmažení jater přidáme...
více o Bylinková játrová omáčka se žampiony
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme...
více o Játrová krkovička na pórkovém sosu
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme...
více o Kuřecí kaldoun - polévka
Na oleji osmažíme slaninu, ke které následně přidáme osmažit i očištěná, pokrájená játra. Po osmažení jater přidáme nasekaný česnek, tymián, hrubě...
více o Bylinková játra (nejen) se slaninou
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěná a na malé kousky nakrájená játra. Osolte, opepřete, přidejte kmín a krátce orestujte....
více o Sekaná s kuřecími játry
Na másle si orestujeme cibulku a přidáme kuřecí játra.
Až jsou játra skoro dozlatova, přidáme bílé víno, počkáme pár minutek, až se nám odpaří alkohol...
více o Domácí kuřecí paštika
Játra nejprve důkladně opláchneme pod vodou, rozkrájíme na kousky a odstraníme blány.
Na pánvi osmahneme cibulku, nejlépe na másle. K osmahlé cibulce...
více o Domácí paštika dle Ládi Hrušky
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku. Kdo chce, může přidat i nakrájená játra – nejsou nutností. Necháme odstát a mezi tím namočíme chleba do...
více o Nadívané kuřecí kůže podle Ládi Hrušky
Játra omyjeme pod studenou vodou, odblaníme a pokrájíme na menší kousky. Na 2 lžících másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme tlačený česnek a...
více o Domácí paštika s brusinkami podle Hrušky
Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo....
více o Játrová paštika na pomerančích
Kuřecí jatýrka nakrájíme na malé kousky, mírně okořeníme grilovacím kořením a každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny.
Na těsno naskládáme do...
více o Kuřecí jatýrka v košilce
Játra si nakrájíme a můžeme je namočit do mléka, pokud je chceme měkčí. Dále si nakrájíme na kostičky cibuli, anglickou slaninu, salám.
Na sádlo nebo...
více o Játra na cibulce
Očištěná játra nakrájíme na nudličky a orestujeme na nadrobno nakrájené cibuli. Poté, co játra jsou orestovaná, přidáme nasekanou majoránku, osolíme a...
více o Slaný štrůdl s kuřecími játry
**1.** Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra,...
více o Domácí paštika II.
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut....
více o Francouzská gratinovaná cibulačka
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při...
více o Domácí paštika z kuřecích jater
1. Polovinu másla rozpusťte v pánvi. Přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte patnáct až dvacet minut, dokud nebude cibule zcela měkká a krasně...
více o Kuřecí jatýrka s kaší
Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme cibuli. Přidáme játra, opepříme, okořeníme...
více o Játra v rajčatové omáčce s hranolkama
Játra naškrábeme nožem a odstraníme z nich blány. Přidáme ostatní přísady a vypracujeme hustší těstíčko - můžeme dle potřeby přisypat strouhanku....
více o Játrové knedlíčky mojí babičky
Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji...
více o Nadívané pečené kvíčaly
Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky.
Na teflonové pánvi lehce potřené olejem je osmahneme ze všech stran, přidáme na kolečka nakrájený pórek,...
více o Kuřecí játra s pórkem
Kuřecí srdíčka očistíme a opláchneme. Na pánev si dáme slaninu a děláme ji do té doby než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a také i česnek, osmahneme...
více o kuřecí srdíčka
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladna....
více o Krkovička s kopečky
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, na kterém orestujeme očištěná játra. Zastříkneme je citronovou šťávou, osolíme a necháme vychladnout. Vychladlá...
více o Crostini
Maso se sušenou směsí a kořením dáme vařit do studené vody na 15 minut. Pak maso obereme, přidáme zpět do vody společně se zeleninou a špenátem a...
více o Kuřecí polévka s jatýrky a špenátem
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme na větší kousky nakrájená játra, hlívu ústřičnou a dusíme do měkka.
Je-li během dušení třeba,...
více o Drůbežovo-fazolový kotlík
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, orestujeme na oleji. Vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme slaninu, játra nakrájená na kousky a hrstku...
více o Lesní mámení
Na jednu porci vyjdou 2 větší nebo 3 menší žampiony. Vykroutíme nožičky žampionů, na trošce oleje osmahneme cibuli, nakrájemnou na jemno. Přidáme...
více o Žampiony plněné játry
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme, přilejeme trochu vývaru a víno,...
více o Pomazánka z drůbků
Játra nasekáme v el. sekáčku, rozmixujeme na kaši, nebo najemno umeleme. Cibuli totéž. Játra, cibuli, mleté maso, mouku smícháme, osolíme, opepříme,...
více o Játrová pochoutka z domácí pekárny
Jemně nakrájený česnek a cibuli necháme zpěnit na oliv. oleji. Přidáme očištěná a na nudličky nakrájená játra, prudce osmahneme, okořeníme špetkou...
více o Kuřecí játra se smetanou
Na rozpáleném sádle smažit nakrájenou cibuli (V-krouhač) do zlatova, přidat papriku (nespálit!), překrojené žaludky, sůl, česnek, kmín, pepř,...
více o Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve...
více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Jatýrka osušíme a nakrájíme na nudličky, ve vyšší vrstvě oleje ve Woku zprudka opečeme. Vyndáme, slijeme olej. Cibuli nakrájenou na měsíčky dáme...
více o Kuřecí jatýrka super
Na oleji orestovat cibuli na jemno, přidat nakrájená játra ochucená dle chuti a podusit. Přidat zelí a ještě 10 min. dusíme. Mezitím připravíme těsto...
více o Jatýrka se zelím v bramboráku
Na oleji zesklovatíme cibulku nakrájenou nadrobno. Přidáme kuřecí játra na nudličky a zprudka opečeme. Okořeníme a přidáme oloupaná rajčata nakrájená...
více o Kuřecí játra trochu jinak
Nakrájíme cibulku na větší kousky, osmažíme do zlatova na sádle. Přidáme na nudličky nakrájená játra, smažíme, zasypeme staročeským kořením. Poté...
více o Kuřecí játra s kari rýží
Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky a 2 minuty povařime, scedíme a dáme stranou. Játra nakrájíme na nudličky. V míse smícháme játra, zázvor, pepř,...
více o Játra básníka Li-Po
Kuře naporcujeme, osolíme a posypeme jemně kari kořením. Cibulku nakrájíme najemno a v pekáčku rozpustíme máslo, na něm orestijeme cibulku. Játra...
více o Kuře pro přítele