Smíchat kukuřičnou mouku s vejci, vodou. Nechat odležet 20-60 minut přikryté. Po nasáknutí mouky osolit, přidat ocet a rozpuštěné máslo (šmolc, ghee)....
více o Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme...
více o Celer smažený v kořeněné tempuře
Chřest můžeme použít zelený i bílý, ale bílý nejdřív oloupeme a až pak předvaříme v osolené vodě cca 5-6 minut. Scedíme a necháme oschnout a...
více o Chřest v tempuře smažený
Kuřecí nebo krůtí maso pokrájíme na nudličky a osolíme. Mouky smícháme s libovolným kořením, které máme v oblibě a s ledovou vodou (cca 1,5 dl)...
více o Kuřecí nudličky v tempuře
Na pánvi na oleji osmažíme jednu jemně pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Přidáme černé fazole a naběračku kuřecího vývaru a zamícháme. Přidáme...
více o Mexická polévka Sopa Tarasca
Pokud používáme čerstvé kvasnice, nejprve si je "nastartujeme" v troše vlažné vody s cukrem a špetkou mouky, dáme na teplé místo, až se začnou tvořit...
více o Zdravý chléb do formy
Máslo a cukr utřete do pěny, přidejte ovocnou esenci a zapracujte obě mouky. Vypracujte pružné těsto, které zabalte do fólie a dejte na hodinu do...
více o Plněné máslové sušenky
Vyšleháme bílky na tuhý sníh a uschováme jej na chvíli do ledničky. Ušleháme 6 žloutků, cukr a olej do pěny, přisypeme mouku a kakao a nakonec...
více o Bezlepkové Míša řezy
Do misky prosejte oba druhy mouky. Uprostřed vytvořte důlek, vložte do něj změklé máslo, špetku soli a přidejte 3 až 4 lžíce ledové vody. Zpracujte...
více o Venezuelské placičky s olivami
Fazole namočíme den předem, poté uvaříme doměkka, nesolíme.
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, očištěnou mrkev, řapík celeru (vše...
více o Fazolová polévka s rajčaty a šalvějí
1. Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody nebo mléka se špetkou cukru. Ve velké míse promíchejte vzešlé droždí s moukou a solí. Pokud používáte...
více o Základní těsto na pizzu
Slaninu vyškvařte v hrnci, přidejte zelí, kmín a vodu a poduste doměkka. Vepřové uvařte zvlášť (má-li kůžičku, jako třeba koleno, tím lépe) a v závěru...
více o Zelňačka s fazolemi II.
Jáhly třikrát spařte vařící vodou. Nakonec je zalijte 600 ml vody a dejte vařit, až změknou. Do uvařených jáhel vmíchejte sušený rýžový nápoj, který...
více o Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
Do pekárny dáme nejprve tekuté ingredience a pak sypké. Pečeme na programu SPRINT nebo na programu pro pečení bílého chleba....
více o Kukuřičný chléb II.
Z kukuřičné mouky, soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Dýni...
více o Dýňová tortila
Na pánvi orestujeme nasucho mandle. Mezitím smícháme kukuřičnou mouku, sezamový olej, celozrnnou hořčici a citronovou šťávu. Přidáme mrkev a mandle....
více o Mrkvovo-mandlový salát
Čokoládovou tyčinku vychladíme v ledničce (pozor, ne v mrazáku). Smícháme obě mouky s jedlou sodou a postupně přiléváme mléko nebo pivo (mléko je...
více o Smažená tyčinka Mars
Na pánvi si rozehřejeme olej (nejlépe pánev wok), vložíme na nudličky nakrájené kuřecí maso se zázvorem a smažíme 4-5 minut, dokud maso slabě...
více o Ořechové stir-fry
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny. Ve druhé míse třeme med, olej, džus, vejce, pyré. Vše přidáme k sypkým surovinám a zamícháme jen krátce,...
více o Dýňový perníkový chlebíček
Margarín dobře utřeme s cukrem a postupně zašleháváme směs obyčejné a kukuřičné mouky. Zbytek mouky do těsta zapracujeme ručně. Vznikne tuhé hladké...
více o Margaretiny sušenky
Předehřát troubu na 200 °C.
Osmažte slaninu dokřupava. Savým papírem vysušte tuk, nakrájejte na malé kousky a odstavte.
Rozpusťte máslo a tuk....
více o Muffinky kukuřičné se slaninou
V míse promícháme oba druhy mouky s kypřícím práškem a nastrouhaným sýrem, solí a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Zvlášť rozšleháme vejce ve...
více o Muffinky mexické
Maso osmahnout na oleji, potom je vařit v hrnci s tabascem a papričkami 30 minut. Přidat zbylé přísady kromě mouky, vařit 45 minut, sebrat tuk....
více o Chilli con Carne II.
Vyšší plech vymažeme silnější vrstvou tuku a nasypeme do něj cca 3/4 mouky. Jablka oloupeme, nastrouháme, zakápneme šťávou z 1/2 citrónu, promícháme s...
více o Kukuřičný koláč s jablky
Těsto zpracujeme jako na moučné tortilly a pečlivě zabalené uschováme v chladu.
Po přípravě náplní přistoupíme k tvorbě antojitos. Prohněteme těsto a...
více o Antojitos
Smícháme součásti ve veliké pánvi a na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až je kaše hustá.
Doba přípravy: 15min.
Země původu: Mexiko...
více o Těstová vložka do tamales - vařená
Sádlo dobře ušleháme, pak do něho vmícháme sůl, mouku a vodu nebo vývar, až těsto drží dobře při sobě. Přikryjeme vlhkým plátnem a uložíme v chladu do...
více o Těstová vložka do masových tamales
Návod:
Instantní směs na kukuřičnou kaši smícháme s moukou, vodou a solí, propracujeme na husté těsto, rozdělíme na 12 stejných dílů a hned začneme...
více o Tortilly z našich surovin
Z mouky, sádla a vlažné vody připravíme těsto jako na nudle. Z těsta uhněteme kuličky, které vyválíme je dotenka. Pečeme v troubě na suchém rozpáleném...
více o Mexické placky Tortillas
V míse promícháme oba druhy mouky, kypřící prášek a špetku soli. V jiné míse utřeme vejce a po troškách přidáváme olej a cukr. K mouce přidáme mléko...
více o Kukuřičný chléb
Mouku smícháme s trochou mléka. Vejce ušleháme spolu s cukrem a strouhanou citronovou kůrou, přidáme muškátový oříšek a zbytek mléka. Směs smícháme v...
více o Zuppa Inglese