Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci na sádle...
více o Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Propláchnutý hrách a kroupy přes noc zvlášť namočíme.
Obojí samostatně uvaříme doměkka v osolené vodě.
Mezitím na sádle opečeme na kostičky nakrájenou...
více o Šoulet
Den předem ponořte maso do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách vodu slijte, maso zalijte čistou vodou a vařte alespoň 30 minut....
více o Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
V kastrolu rozpalte sádlo a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Po pár minutách přidejte okapané zelí, osolte a opepřete. Zalijte 100 ml...
více o Kaplická cmunda
Uzené maso vařte asi 30 minut, nechte trochu zchladnout a natrhejte.
Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte všechnu tekutinu....
více o Bramborové wrapy s uzeným
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapík celeru a pokrájenou uzenou krkovičku. Po osmažení přidáme a...
více o Čočková polévka s uzenou krkovičkou
3 lžíce másla rozpusťte v hrnci a s moukou orestujte na světlou jíšku, zalijte vývarem a rozšlehejte.
Vařte asi 20 minut, poté oslaďte, přidejte...
více o Uzené s křenovou omáčkou
Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku (asi 45 minut) v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného...
více o Hohenwartské fazole s uzeným
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. K uvařeným bramborám přidáme máslo, mléko a metličkou rozdrtíme na kaši.
Krkovici nařežeme na...
více o Uzená rolovaná krkovice s bramborovou kaší
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, nakrájíme si také cibuli a na kostičky uzenou krkovičku.
Na oleji si osmahneme doměkka cibuli,...
více o Moniččina zelňačka
Do hlubokého talíře nasypeme hladkou mouku, do které uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce, rozmícháme vidličkou a pak na vále vypracujeme těsto -...
více o Domácí šunkofleky s uzeným
Uzené maso uvaříme do měkka, nakrájíme na plátky. Švestky přes noc namočíme a pak uvaříme ve vodě, do níž přidáme povidla, koření a špetku soli....
více o Uzené s trnčenicí
Uzené maso nakrájíme na plátky. Na tuku (lepší je sádlo) osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, promícháme, opečeme na tom plátky masa,...
více o Uzené maso zapečené v pivním těstíčku
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na plátky nakrájenou vařenou uzenou krkovičku a nakrájené vařené brambory, osolíme, vše osmahneme....
více o Hradečtí votroci
Uzenou nakrájenou krkovičku obalíme normálně v trojobale jako řízek a usmažíme.
Jedla jsem u známých a bylo to překvapivě dobré. K tomu jsme požírali...
více o Uzené jako řízek
Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme, nejprve...
více o Uzené maso na česneku
Všechny suroviny na omáčku promícháme na hladkou omáčku. Na talíře klademe po 1 plátku z každého druhu uzeného masa, přidáme studenou omáčku. Podáváme...
více o Uzené maso s křenovou omáčkou
Plátky bůčku osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, podlejeme částí vývaru a pečeme v troubě 20 minut. Během pečení 1x otočíme. Porce klobásky stočíme...
více o Masopustní pekáč
Nakrájenou mrkev povaříme do poloměkka ve vodě se lžičkou másla. Papriku, mrkev a cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Plátky krkovice...
více o Řezy z krkovice se zeleninovým ragú