• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Křen

Křen

Podobné ingredience

  • Almette křenové
  • Krenex
  • Křenová hořčice
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Uzené karé na víně

Uzené karé na víně

Maso vložíme do pekáče, přidáme švestky, zalejeme vínem smíchaným s 2,5 dl vody, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Potom ho vyjmeme, osušíme, potřeme... více o Uzené karé na víně

Rychlá večeře s vejci

Rychlá večeře s vejci

Na tvrdo uvařené vejce nakrájejte na čtvrtky, posypte je nastrouhaným křenem a navrh nalijte oškvařenou slaninou. Jednoduché a velmi dobré.... více o Rychlá večeře s vejci

15 minut
Fazolový salát s křenem

Fazolový salát s křenem

Uvařené fazole, na kostičky nakrájenou šunku, na menší kostky nakrájené brambory a strouhaný křen smícháme dohromady. Spojíme majonézou a ochutíme... více o Fazolový salát s křenem

Závin s bramborami

Závin s bramborami

Brambory nakrájíme na kousky. Pórek na kolečka spaříme ve vroucí vodě, zchladíme a necháme okapat. Vše, kromě těsta smícháme a dochutíme. Těsto... více o Závin s bramborami

Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce

Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce

Řízky naklepat, osolit, opepřit, poprášit moukou a opéct po obou stranách na rozpáleném oleji. Do výpeku přidat kečup, máslo, hořčici a podusit.... více o Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce

Pomazánka z Hrašky

Pomazánka z Hrašky

Hrašku rozmícháme s vodou v poměru 1:4-5 a pomalu vaříme asi 20 minut. Občas promícháme. Hraška se nepřipálí. Necháme vychladnout a prošleháme s... více o Pomazánka z Hrašky

Masové řezy s nivou

Masové řezy s nivou

Prsíčka nakrájíme na plátky (2 na 1 porci), naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Do pekáčku položíme plátek... více o Masové řezy s nivou

Amor

Amor

Krůtí prsa vykostíme, z masa nakrájíme větší plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme. Na jednu polovinu plátku navršíme směs z hrubě nastrouhaného... více o Amor

Hustopečský flamendr

Hustopečský flamendr

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na jemnější nudličky, osolíme, zakapeme olejem a necháme chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme... více o Hustopečský flamendr

Americké brambory II.

Americké brambory II.

Brambory pečlivě očistíme a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Naskládáme je do pekáčku a pečeme asi 45 minut. Mezitím rozmícháme kysanou smetanu a... více o Americké brambory II.

Kuřecí závitky s rozinkovou omáčkou

Kuřecí závitky s rozinkovou omáčkou

Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhaným křenem (nebo potřeme krenexem). Jablka rozkrojíme na... více o Kuřecí závitky s rozinkovou omáčkou

Rybí špíz s kuřecími játry

Rybí špíz s kuřecími játry

Kousky tresky a jater napícháme na špíz. Posypeme mandlemi, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a osmažíme. Křen smícháme se zakysanou smetanou,... více o Rybí špíz s kuřecími játry

20 minut
Vitamínová bomba

Vitamínová bomba

Zelí překrájíme a dáme do misky, přidáme k němu nahrubo nastrouhaná jablka (neloupaná), nastrouhané mrkve a křen dle chuti, drobně pokrájenou cibuli.... více o Vitamínová bomba

Rybí filé zapečené s křenem

Rybí filé zapečené s křenem

Filé rozdělíme na 5 stejných porcí a dáme do pekáče s olejem. Osolíme a dáme do dobře vyhřáté trouby péci. Před dopečením podlijeme rozšlehanými vejci... více o Rybí filé zapečené s křenem

15 minut
Vídeňský krém

Vídeňský krém

Vše se smíchá v pomazánku, maže se na veku či rohlíky, nahoře se zdobí ořechem nebo zavařenou jeřabinou, rybízem, mandarinkou apod. Nejlepší je dělat... více o Vídeňský krém

20 minut
Salátek od maminky

Salátek od maminky

Zelí překrájíme, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev (tak půl na půl), strouhaný křen podle chuti, majolku smíchanou s jogurtem. Trochu osolíme. Dáme... více o Salátek od maminky

15 minut
Křenová majonéza

Křenová majonéza

Vše smícháme a používáme na zeleninové saláty např, okurkové nebo rajčatové i míchané dle možností. Přidávám jemně sekanou pažitku.... více o Křenová majonéza

150 minut
Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Řepu namočte přes noc do vody. Ráno kartáčkem omyjte, přelijte vařící vodou a 2 hodiny vařte. Potom prudce zchlaďte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte.... více o Nakládaná červená řepa

Celerový salát s křenem

Celerový salát s křenem

Uvařený celer nastrouháme na hrubém struhadle, rovněž jablka bez slupek. Smícháme s ostatními přísadami a necháme v chladničce několik hodin rozležet.... více o Celerový salát s křenem

Nálev na okurky na 1 sklenici

Nálev na okurky na 1 sklenici

Výše uvedené ingredience používám, když se někdy stane, že mi zbyla jedna sklenice okurek, ale již nezbyl nálev.... více o Nálev na okurky na 1 sklenici

Kuře po soluňsku

Kuře po soluňsku

Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na cibulce. Když se zatáhnou póry, přidáme nastrouhaná jablka, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Dusíme... více o Kuře po soluňsku

Močáky z cukety

Močáky z cukety

Omyté cukety dle potřeby nakrájíme a naskládáme do 3 l sklenice, proložíme kolečky mrkve, cibule, křenu, snítky kopru (popř. kdo rád česnek může si... více o Močáky z cukety

Pomazánka z nivy s křenem

Pomazánka z nivy s křenem

Nivu jemně nastrouháme a vyšleháme společně s máslem, lučinou a jogurtem. Přidáme nasekanou pažitku, utřený česnek, dochutíme křenem, pepřem,... více o Pomazánka z nivy s křenem

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme. Křen nastrouháme spolu s jablkem najemno a v misce smícháme se syrovým vejcem, mírně osolíme. Touto... více o Malínský špaček od sestry Ireny

Polská vejce

Polská vejce

Vejce uvařená natvrdo rozpůlíme a řeznou stranou položíme na talířek. Křen osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu uležet. Ušleháme... více o Polská vejce

Smaženky z jitrnic

Smaženky z jitrnic

Jitrnice vymačkáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, trochu osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme malé... více o Smaženky z jitrnic

Flamendr

Flamendr

Maso nejdříve silně naklepeme a pak rozkrájíme na tenké nudličky, osolíme a posypeme pálivou paprikou. Promícháme se solamylem, bílkem a kapkou vody a... více o Flamendr

Kapr na sardeli

Kapr na sardeli

Kapra rozdělíme na tenčí jednotlivé porce, nejlépe na poloviny podkovy a v misce si utřeme sardelovou pastu s 200 g másla. Kapra nesolíme, sardelová... více o Kapr na sardeli

5 minut
Mrkvová pomazánka s křenem II.

Mrkvová pomazánka s křenem II.

Zeleninu nastrouháme, smícháme s ostatními přísadami a dochutíme. Podáváme s celozrnným pečivem.... více o Mrkvová pomazánka s křenem II.

Křen do skleničky

Křen do skleničky

Očištěný křen nakrájíme na kolečka a rozmixujeme s 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, lžící cukru, lžící octa a lžičkou soli. Vytvořenou kaši plníme... více o Křen do skleničky

Křen se šlehačkou

Křen se šlehačkou

Vše smícháme a naplníme do skleniček. Podáváme k masu, uzeninám apod. V lednici nám vydrží až 1 rok.... více o Křen se šlehačkou

Jablečný křen II.

Jablečný křen II.

Křen s jablky pomeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na robotu a smícháme s cukrem, solí a octem. Směs naplním do dobře vymytých skleniček a... více o Jablečný křen II.

Kysané okurky

Kysané okurky

Omyté větší okurky necháme asi hodinu namočené ve vodě a znovu očistíme. Povrch promícháme vidličkou. Potom je skládáme do větších láhví, prokládáme... více o Kysané okurky

Cukety ve sladkokyselém nálevu

Cukety ve sladkokyselém nálevu

Omyté, mladé cukety nakrájíme na kostky nebo na špalíčky a narovnáme do čistých lahví. Do každé láhve přidáme snítku kopru, jedno kolečko mrkve, jeden... více o Cukety ve sladkokyselém nálevu

Houbový ovar

Houbový ovar

Větší houby nakrájíme na čtvrtky, malé necháme vcelku. Takto připravené houby vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Po té vyndáme,... více o Houbový ovar

Domácí utopenci II.

Domácí utopenci II.

Svaříme vodu s octem, vsypeme celý obsah Deky, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky oloupeme, rozkrojíme, ale nedokrojíme a do sklenice... více o Domácí utopenci II.

Kvašené okurky

Kvašené okurky

Do velké sklenice dáme okurky, zalijeme vodou, přidáme sůl, kopr, kolečka křenu a 2-3 stroužky česneku. Necháme 9 dní kvasit při pokojové teplotě.... více o Kvašené okurky

Tatarka z cukety

Tatarka z cukety

Cuketu, cibuli, česnek, papriky, feferonku a křen nakrájíme a uvaříme do měkka, přebytečnou vydušenou vodu slijeme a do směsi zeleniny přidáme olej,... více o Tatarka z cukety

10 minut
Salát Putirarky

Salát Putirarky

Mrkev najemno ustrouháme a zalijeme marinádou připravenou z vody, cukru, soli a šťávy i dřeně z citrónu. Směs pokapeme olejem a necháme vychladit.... více o Salát Putirarky

90 minut
Ruské roštěnky

Ruské roštěnky

Omyté, otřené roštěnky naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme doměkka. Mezitím si... více o Ruské roštěnky

15 minut
Zabijačková pomazánka

Zabijačková pomazánka

Do prejtu přidáme změklé máslo nakrájenou cibuli, česnek rozetřený se solí, spojíme se 2 lžícemi hořčice (kremžské nebo francouzské), a nakonec... více o Zabijačková pomazánka

75 minut
Loupežnická roštěná

Loupežnická roštěná

Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na horkém oleji do měkka. Roštěnky vyjmeme, do... více o Loupežnická roštěná

Naložená červená řepa

Naložená červená řepa

Uvaříme řepu doměkka, oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme s křenem. Přidáme ocet, cukr, olej, sůl, fenykl, anýz a promícháme. Podle chuti ještě... více o Naložená červená řepa

Krutokuřokachna

Krutokuřokachna

Upozornění: rozpočet je na 8 porcí Kuře vykostíme a zbavíme kůže. Z obou stran posolíme, jemně pokřenujeme a pobazalkujeme. Do takto připraveného... více o Krutokuřokachna

Pikantní kapr

Pikantní kapr

Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který... více o Pikantní kapr

10 minut
Studená křenová omáčka

Studená křenová omáčka

Do osoleného žloutku přikapáváme za stálého míchání olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle a... více o Studená křenová omáčka

Řezy z krkovice se zeleninovým ragú

Řezy z krkovice se zeleninovým ragú

Nakrájenou mrkev povaříme do poloměkka ve vodě se lžičkou másla. Papriku, mrkev a cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Plátky krkovice... více o Řezy z krkovice se zeleninovým ragú

Slovácké klobásky

Slovácké klobásky

Maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, vajíčkem, strouhankou a moukou a tvoříme placičky, do kterých balíme klobásy. Vše zabalíme do plátků... více o Slovácké klobásky

60 minut
Kuře po bulharsku

Kuře po bulharsku

Kuře naporcujeme, porce potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a na oleji opečeme doměkka. Připravíme omáčku: nastrouháme cibuli, česnek, okurku a... více o Kuře po bulharsku

15 minut
Mrkvová pomazánka s křenem

Mrkvová pomazánka s křenem

Do majolky jemně nastrouháme mrkev, křen a přidáme jemně nasekanou cibulku. Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a dobře... více o Mrkvová pomazánka s křenem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Další stránka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

30
"Míša" roláda
"Míša" roláda
23
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Míša řezy
Míša řezy
14
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Nedávno navštívené recepty:

Římský salát s rajčaty a olivami Rybízová bublanina s krémem Máslová bábovka
Bramborová musaka Škvarkové placky pravé Květáková polévka + obalovaný květák
Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka Koláč s kuřecím masem a olivami Francouzský máslový koláč Chinois
Banánový dortík s kakaem Marinovaná červená řepa - sladkokyselá Řízky z hlívy

Další doporučené ingredience:

Krůtí játra Krůtí kůže Krůtí maso krůtí medailonky Krůtí měšťanské maso
Krůtí prsa Krůtí řízek Krůtí stehna Krůtí stehno spodní Krutony
Křenová hořčice Křenová omáčka Křepelčí vajíčka Křepelka Kudrnatka
Kudrnka Kudzu kukurma Kukuřice Kukuřičná kaše
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Křen
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact