Předem uvařený květák v osolené vodě (nebo na páře) necháme okapat a zchladnout. Těstoviny uvařené dle návodu na obalu scedíme a necháme zchladnout....
více o Květákový salát s těstovinami
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje. přidáme osmažit i pokrájenou uzeninu dle chuti. Po osmažení vmícháme mladou neloupanou...
více o Cuketová směs s rajčaty
Marináda: v malém kastrolku svaříme za stálého míchání olej, kečup, hořčici, worcester a lák.
Salám nakrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy....
více o Zbojnický salát
Z vajec uděláme volské oko a dáme na panvičku.
Po pěti minutách tam dáme 1 špetku soli.
Pak tam dáme lžíci chiilli omáčky.
Pak nastrouháme sýr a dáme...
více o Kubíkovo Tajemství
Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené...
více o Kozí (beraní) rohy - sterilované
Srdce dáme vařit cca na hodinu. Osmahneme cibulku, česnek, slaninu a poté zalijeme vodou. Vložíme kostku bujonu a nakrájené srdce na menší kousky....
více o Vepřové srdce na slanině
Svaříme vodu se solí na 4% roztok (na 1 l vody 40g soli) a necháme vychladnout. Zeleninu oloupeme a očistíme. Květák rozebereme na menší růžičky,...
více o Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Hermelíny rozkrojíme na dvě tenší kolečka a potřeme směsí z mleté chili, česneku a bylinek. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Nejprve na dno sklenice...
více o Nakládaný hermelín VI.
Do párků uděláme podélné zářezy a vložíme do nich kozí roh. Dáme do sklenice, proložíme kolečky cibule a zalijeme horkým nálevem. Zavíčkujeme a...
více o Rohaté párky