V hlubším rendlíku zahřejeme olej, přidáme pórek a smažíme asi 10 minut (jen do změknutí pórku). Ke konci smažení přidáme k pórku najemno nasekaný...
více o Chlazená pórková polévka s avokádem
Cuketu omyjeme a neoloupanou rozkrojíme podélně na dvě půlky. Obě půlky vydlabeme, naplníme nádivkou, vložíme do vymazaného pekáče, mírně podlejeme...
více o Zapečená cuketa s rýžovou tofu nádivkou
Mango oloupejte, z obou stran jádra odřízněte dužinu a tu nakrájejte na tenké podélné plátky.
Na servírovacím talíři smíchejte smíchejte listy salátu...
více o Mango se salátovým podkladem
N olivovém oleji osmažíme hořčičné semínko - asi tak lžíci a počkáme, než nám začne vyskakovat, přidáme koření, aby se rozvinula vůně.
Vhodíme cizrnu,...
více o Cizrnové kari
Žampióny nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji. Přidáme koření, ještě opatrně opékáme a podlijeme červeným vínem. Přidáme jogurt a smetanu, švestky...
více o Indické žampióny
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu +...
více o Opravdu celozrnný jablečný koláč
Do většího hrnce dáme vodu, pohanku a sítko s kořením. Pohanku vaříme přikrytou 5 minut. Mezitím nakrájíme zeleninu a žampióny (můžeme použít i...
více o Hnědá pohanka se zelím a žampióny
Maso osolíme, opepříme, okořeníme provensálskými bylinkami a smícháme s osmaženou cibulkou. Patisonu odkrojíme vršek, vydlabeme dužinu, nakrájíme na...
více o Plněný patison s telecím masem
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a...
více o Boršč od babičky Tamary
Houby nakrájíme na kousky, podusíme na osmažené cibuli, ochutíme mletým pepřem, koriandrem a oregánem, můžeme přidat i 1 kuličku nového koření....
více o Zapečené houby na smetaně
Brambory uvaříme a uděláme bramborovou kaši. Uvaříme hrách dle návodu, vmícháme kaši, koření, česnek, osmaženou cibulku a osolíme.
Podáváme samotné s...
více o Bramborová kaše s hrachem
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme špenát, osolíme, přidáme mletý pepř, koriandr a chvíli dusíme. Do směsi vmícháme trochu smetany, přidáme...
více o Špenátový nákyp III.
Fazole namočíme a uvaříme téměř do měkka. Na pánvi rozpustíme kousky anglické slaniny, na kterou dáme cibuli nakrájenou na kolečka a kuličky černého...
více o Pečené fazole se slaninou
Květák s bramborem, karí a jogurtem a placičky púríKvěták rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zpěnit...
více o Indický květák s curry a placičkami púrí
Osmažíme 1/2 cibule a vmícháme ji do mletého masa, osolíme, opepříme, okořeníme koriandrem a vmícháme hrst nakrájených kaparů, vejce a event. trochu...
více o Kuličky z mletého masa s kapary na smetaně
Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila!), zasypeme syrovou rýží, přidáme ostatní koření a...
více o Rýžový pilaf
Uvaříme čočku. Připravíme čerstvý či mražený listový špenát, můžeme přidat trochu česneku. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zázvor nakrájený na plátky...
více o Pákistánská čočka se špenátem
Dobře uzrálé avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a rozetřeme vidličkou. Rajče nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli nebo šalotku, 1 lžičku...
více o Salsa guacamole
Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle.
Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme...
více o Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy...
více o Jarpag dolma - masem plněné vinné listy
Mrkev, naklíčenou nebo namočenou čočku a koření podusíme 10 minut. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, odstavíme.
Vyjmeme koření, případně přidáme...
více o Červená čočka se sýrem
Z oleje, medu, pepře, zázvoru, česneku (strouhaného), kečupu, koriandru, sojové omáčky si připravíme marinádu, do které křídla naložíme asi na 2...
více o Thajská křidélka
Maso libové dáme do mrazáku a necháme trochu zamrazit, pak se nám hezky nakrájejí slaboučké až průhledné plátky asi 4x4 cm, ty naložíme do všech...
více o Moje čína
Mungo naklíčíme do délky klíčku cca 1 cm, nebo použijeme hotový koupený polotovar. Opražíme nasucho sezamové semínko. Smícháme suroviny na salát,...
více o Fazole mungo s citrónem
Mouky, sůl a koření v misce promneme s olejem. Přidáváme vodu aby vzniklo hodně husté těsto. Necháme odležet, ideaální je odstavit v chladu na noc. Na...
více o Chlebové celozrnné placky
Nakrájejte mrkev na 1 cm kolečka a dejte do hrnce o obsahu 3-4 litry. Přidejte vývar a karí a uveďte do varu na silném ohni. Zmírněte teplotu,...
více o Polévka z mrkve a koriandru
Salát: očištěné mrkve nakrájíme na tenké plátky pomocí škrabky na brambory. Smícháme všechno ostatní a polejeme tím mrkve rozložené na 2 talíře....
více o Večeře pro dva bez přílohy
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme...
více o Staročeský chléb - XXL
Osmahneme cibulku a česnek, přidáme sušené koření a pražíme na mírném ohni, aby se ne připálilo. Přidáme kousky kuřete a opečeme je ze všech stran....
více o Kuřecí kari
Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi. Přidáme na nudličky nakrájenou řepu, osolíme, opepříme, přidáme koriandr a šťávu, zalejeme vínem a...
více o Houbová pánev s řepou
Avokádo oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Rovněž nakrájíme rajčata a jarní cibulky a smícháme v míse spolu s francouzským dresingem. Přidáme...
více o Avokádové dortíčky
Do mísy dáme krevety, pokapeme šťávou z pomeranče a citronu, přidáme jemně nasekanou chilli papričku, utřený česnek a sójovou omáčku. Na pánvi...
více o Citrusové stir-fry
Na vysoké pánvi přivedeme vodu k varu. Přidáme kmín, koriandr, papriku, hořčičná semínka a kurkumu. Vaříme dobrých 5 min., možná bude třeba přidat...
více o Květákové Bhaaji
Cukety a papriky nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř, všechno...
více o Cuketové čatní I
Opláchneme rýži vodou a dáme do hrnce. Zalijeme zhruba 350 ml vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme tak 12 minut. Slijeme vodu a dáme si...
více o Rýžová večeře
Rozčtvrtíme jablka a vydlabeme jádřinec. Nakrájíme na maličké kousky a dáme do mísy. Přidáme kůru a šťávu z limetky a promícháme. Přidáme ostatní...
více o Pálivá jablíčka
Okurku i avokádo oloupeme, spolu se šalotkou nakrájíme na kostky. Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme, dokud nám nevznikne jemná polévka....
více o Studená polévka
Kuřecí maso odblaníme, naklepeme a nasolíme. Místo řízků můžeme maso nakrájet na nudličky (v tom případě nenaklepáváme). V míse, ve které budeme...
více o Kuře na indický způsob
Omyjeme hrozny, kuličky otrháme od stopky a překrojíme napůl. Oloupeme mrkev a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné. V hrnci zahřejeme 1 lžíci oleje,...
více o Mrkvový salát s hrozny
Nudle dáme do velkého hrnce a zalijeme 1,2 l vody. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, stejně tak chilli papričku (vyndáme zrníčka, pokud nemáme...
více o Pikantní kokosová polévka
Smíchejte česnek, cukr, limetkovou šťávu a chilli papričky. Přidejte rybí či sójovou omáčku. Salátové lístky promíchejte s okurkou a ředkvičkami,...
více o Orientální salát ze svíčkové
Ve velkém hrnci rozpusťte 25 g másla a dozlatova na něm osmažte nakrájenou cibuli. Kuře s vývarem dejte do hrnce, přidejte sůl a pepř. Přikryjte...
více o Perské kuře na bylinkách
Rajčata na sekáme na hrubo. Oloupeme mango. Mango krájíme od stonku na delší kousky, potom rozkrájíme na proužky asi 1 cm silné. Sloupneme "nitku" z...
více o Mango kuře s mandlemi
Oloupeme okurku a podélně ji rozřízneme. Lžičkou vydlabeme jadérka. Zbylou dužinu pokrájíme na malé kostičky. Omyjeme a otřepeme mátu. Otrháme lístky...
více o Raita
Koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme prolisovaný česnek a cibuli, pomletý mák a sůl. Maso nakrájíme na dlouhé tenké pásky a obalíme je v připraveném...
více o Grilované žížaly
Osmažit na oleji cibuli, přidat česnek a houby, smažit asi 5 minut, přidat další přísady, osolit, opepřit a nechat zchladnout. Předehřát troubu na 200...
více o Slavnostní houbový závin
Ve větším kastrolu osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso a opečeme.
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na...
více o Enchiladas
Králičí hřbet oddělíme od stehen, odstřihneme břišní laloky, hřbet rozdělíme na tři stejné kusy. Stehna přeřízneme kloubu. Játra a ledvinky odložíme....
více o Králík se zelím a mrkví