Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.
Uvařenou...
více o Kaldoun
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a...
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Posmažíme nasekanou zeleninu, přidáme vodu a ocas a vaříme do změknutí masa. Potom ocas vyjmeme, maso obereme, nakrájíme a maso dáme zpátky do polévky...
více o Polévka z klokaního ocasu
Zeleninu s vejcem rozmixujeme v 1 l vody. Nalijime do 3/4 litru vařící vody. Přidáme bujón a necháme asi čtvrt hodiny povařit. Přdáme nakrájenou...
více o Mixovaná polévka
Vločky několikrát propláchneme, zalijeme vodou, přidáme zeleninu (mám nastrouhanou v mrazáku tak nešetřím), může se přidat celerová nať a houby sušené...
více o Rychlá vločková polévka
Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubo nebo na nudličky a osmahneme na másle a zalejeme zeleninovým bujónem, přidáme nasekaný květák,...
více o Krémová zeleninová s krupicovými sekanci
Najemno nastrouhanou zeleninu dáme vařit do osolené vody.
Mezitím si uděláme drožďové knedlíčky. Na oleji osmažíme do růžova drobně pokrájenou cibulku...
více o Drožďová polévka III.
Houby namočíme na 5 minut do vlažné vody, cibuli a česnek nakrájíme na drobno, kořenovou zeleninu nakrajíme na nudličky (já strouhám na hrubém...
více o Polévka s růžičkovou kapustou
Kuře uvaříme s kořenovou zeleninou, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem.
Měkké maso "rozcupujeme" nikoliv nakrájíme a zalijeme...
více o Kuřecí salát Abraham
Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření,...
více o Svíčková podle maminky
Na oleji osmahneme cibuli a pórek, zasypeme moukou (3 lžíce) - vytvoříme světlou jíšku, zalejeme vodou (asi 3 litry). Přidáme masox, trochu vegety,...
více o Kočičí houbová polévka
Stehno si rozložíme popř.upravíme na plát. Z obou stran osolíme a posypeme kořením, srolujeme jako roládu a svážeme nití.
1. varianta: rolku potřeme...
více o Krůtí na způsob zvěřiny
Nenaklepané kuřecí maso nakrájíme na kostky a smícháme s kořením, sójovou omáčkou, lžící oleje a prolisovaným česnekem. Necháme hodinu odstát....
více o Kuřecí prsa se zeleninou a žampiony
Uzené maso nakrájíme podle žeber, ale kosti od sebe neoddělíme. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, které protáhneme slaninou, osolíme, opepříme,...
více o Slavnostní uzená pečeně
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, sojové plátky, koření dle chuti a zeleninovou kostku, podlijeme dostatečným...
více o Vegetariánská svíčková
Uděláme vývar z uzených kostí tak, že nalijeme do velkého hrnce jen tolik vody, aby byly kosti ponořené a postupně, jak se voda odpařuje, ji doléváme...
více o Česnečka z uzených kostí
Slepici uvaříme ve vodě se solí, novým kořením, hřebíčky a zeleninou do měkka. Rýži uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme odkapat. Slepici vyjmeme...
více o Slepičí polévka s banány
Kořenovou zeleninu (jako na svíčkovou) nastrouhám a na másle osmažím. Skleněnou misku Kavalier vymažu máslem, dám vrstvičku zeleniny, na ní osolené...
více o Kapr na zelenině a víně
Kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmažíme na másle. Když zelenina lehce ztmavne, zalijeme vodou a vložíme syrové filé, osolíme,...
více o Jednoduchá rybí polévka
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
Ještě před koncem...
více o Fasolada - řecká fazolová polévka
Brambory vařené pod slupkou oloupeme, nakrájíme najemno.
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme spařit ve vodě s octem a lžičkou cukru.
Do nakrájených...
více o Levný bramborový salát
Očištěnou a rozstrouhanou zeleninu a na malé kostičky nakrájené maso lehounce opečeme na oleji, podlijeme trošku vodou, nepatrně osolíme a dusíme do...
více o Králík v zelenině pro děti
Zeleninu a vařené brambory rozstrouháme, ochutíme a necháme odležet. Podáváme s vařeným sekaným nebo mletým masem.
Starším dětem můžeme do salátu...
více o Dětský bramborový salát
Filé pokapeme citronem a necháme odpočinout. Zeleninu nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme nahrubo, podusíme na másle, přendáme do pekáčku, položíme...
více o Japonské filé
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, opražíme na oleji, přidáme strouhanou zeleninu, brambory na kostičky, namočené houby, můžeme přidat...
více o Krkonošská cibulačka
Do hrnce dáme vařit fazole, kořenovou zeleninu, nové koření, pepř, česnek, oloupanou celou cibuli, nakrájený brambor. Po změknutí fazolí polévku...
více o Fazolová polévka (Morava)
Slepici (bývají dost levné) uvaříme spolu s cibulí a kořenovou zeleninou v papiňáku doměkka, spolu se solí a celým pepřem. Maso obereme, polovinu...
více o Dršťková ze slepice
Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a mícháme. Potom přidáme na velmi drobno nakrájenou...
více o Masová omáčka na těstoviny
Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme...
více o Hovězí polévka s houbami
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a kousek celeru. Chvíli podusíme a zalejeme cca 1/2 litrem vody, do kterého...
více o Lepší chlebová polévka
Omytá kuřecí stehna dáme spolu s pokrájenou kořenovou zeleninou, cibulí a brambory ve slupce do pekáče. Vše promícháme s omáčkou: sojovku, med, olej,...
více o Kuře na medu II.
Maso dáme na pánev na olej a osmahneme a vyndáme, přidáme cibuli.
Nakrájíme nadrobno na kostičky a zeleninu, zalijeme vývarem okořeníme a vmícháme...
více o Dušená vepřová pečeně se sýrem a slaninou
V hrnci na polévku rozpálíme olej, přidáme 2-3 lžíce dětské krupičky nebo hrubé mouky a když nám vznikne něco jako jíška, rozklepneme do ní vejce a...
více o Farská polévka
Králíka rozkrájíme na větší kusy. Maso protkneme částí slaniny a osolíme. Rozehřejeme tuk či máslo a maso ze všech stran opečeme. Zbytek slaniny...
více o LAHODNÝ KRÁLÍK NA ČERVENÉM VÍNĚ
Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a dáme na mírném ohni vařit do...
více o Svíčková pro lenochy
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky (používám mraženou - směs určenou pod svíčkovou) a osmažíme na másle. Přisypeme hladkou mouku a umícháme...
více o Polévka rybí - štědrovečerní
Do vařícího 1 litru vody hodíme kostku bujónu a přidáme hned zeleninu. Vaříme asi 10 minut. Pak v hrnečku rozkvedláme vejce s moukou a přes vidličku...
více o Polévka líné hospodyně
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme)....
více o Bosenský hrnec
Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou uzeninu dle vaší chuti a restujeme. Přidáme půl lžičky pálivé...
více o Zeleninový boršč s uzeninou
Do vařící se vody vložíme nakrájené brambory a zeleninovou směs, asi po 5 minutách přidáme hovězí maso, majoránku, kmín. Zalijeme smetanou, přidáme...
více o Zedníčkova polévka
Jazyky se uvaří společně se zeleninou, kořením, solí, šťávou z citronu a kouskem kůry. Pak se vyndají do studené vody a oloupou se. Udělá se cibulková...
více o Jazyk s polskou omáčkou
Uvaříme slepici, - nejlépe den předem. Polévku necháme vychladit, sundáme tuk, který použijeme na usmažení jíšky. Spolu s osolenou slepicí vaříme...
více o Falešná dršťková polévka ze slepice
V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme asi polévkovou lžici másla, na másle orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer,...
více o Milionová polévka
Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým...
více o Rybí polévka II.
Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit.
Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k...
více o Květáková polévka s krupicí a vejci
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, kuřata spolu se zeleninou dáme do osolené studené vody vařit asi 40 minut. Uvařené vyjmeme, rozčtvrtíme. Mezitím...
více o Kuře pečené v pivním těstíčku
Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření...
více o Maso přes noc
Očištěnou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo na struhadle. Husí prsa rozdělíme na 8 kousků a opečeme prudce na husím sádle, podlijeme vínem s vodou...
více o Husí prsa na víně
Připravíme si vývar z kuřecí kostry nebo špalíčku do kterého dáme sůl a nové koření. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme. Na pánvičce s...
více o Kuřecí polévka s drožďovými knedlíčky
Maso nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce worchestrové omáčky, vsypeme škrob, zamícháme a zalijeme olejem (cca 2 lžíce)....
více o Králičí soté na zázvoru