Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy, dále si nakrájíme další suroviny jako je šunka a paprika! Papriku a šunku si dáme na pánvičku a opečeme. Tím...
více o Středomořská specialita
Mleté maso osolíme, přidáme vejce, sýr, koření dle chuti, osolíme a řádně promícháme. Tvoříme malé kuličky vlhkou rukou, které buď obalíme ve...
více o Jednohubky z (mini) karbanátků
Klobásu nakrájíme na kousky cca 20 - 30 cm dlouhé a stočíme je do šneku, ne příliš pevně, aby ve středu zůstala mezera. Šneky sepneme párátkem, aby...
více o Kořeněná vinná klobása
Vinnou klobásu pokrájíme na kousky dlouhé cca 10 cm. Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme ho na obdélníčky a do každého zabalíme kousek klobásy....
více o Křupavé válečky s vinnou klobásou
Listové těsto si rozpůlíme a vyválíme si dvě stejně velké slabé placky. Jednu si potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhanou nivou, zakryjeme...
více o Šneci s nivou a kořením
Do pomazánkového másla nasypeme cca lžičku (rovnou) koření ZAZIKY, důkladně zamícháme vidličkou, ochutnáme a popřípadě ještě přidáme koření. Pozor -...
více o Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je naklepeme. Plátky okořeníme z obou...
více o Kořeněná panenka ve slanině
**Nádivka: **Nakrájíme 6 starších rohlíků, nebo přiměřené množství veky či toustového chleba. Přelijeme mlékem, rozpuštěným máslem a přidáme 3 žloutky...
více o Pečené kuře s nádivkou podle Kumbála
Cukr a vaječný likér opatrně zahříváme na střední úrovni za stálého míchání metličkou dokud se cukr nerozpustí. Nesmí vařit! Přilijeme víno a za...
více o Eierlikörpunsch
Těsto rozválíme na plát. Plát potřeme vejcem a posypeme kořením, které nám chutná.
Rádýlkem nakrájíme na delší pásky, široké alespoň 1 cm. Před...
více o Kořeněné spirály
Plátky patizonu (cca 1.5 - 2 cm silné) dát na pánvičku nejprve tou širší stranou a pomalu smažit, až zesklovatí. Otočit, posypat jemně krájenou cibulí...
více o Patizon jako minutka
Oloupané brambory (syrové) pokrájíme na menší kusy, dáme do pekáčku s olejem a pečeme v předehřáté troubě skoro do měkka, odkryté, aby se na nich...
více o Pečené brambory pod slaninou a nivou
Zeleninu si pokrájíme, těsto rozdělíme na polovinu. Těsto si vyválíme na potřebnou velikost, abychom do něj mohli pohodlně zabalit hermelín a zeleninu...
více o Hermelínové ranečky se zeleninou
Šunku si pokrájíme na větší kostičky a na oleji je orestujeme dokřupava. Pak vyndáme do mističky. Na stejné pánvi s olejem orestujeme zeleninu, kterou...
více o Nudle se šunkou a zeleninou
Cibuli nakrájíme na drobno, na pánvi orestujeme na oleji a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, okořeníme.
Až bude kuře dozlatova,...
více o Kuřecí směs s olivami
Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy, česnek nahrubo posekáme a dáme do pekáčku vymaštěného lžící oleje. Pečeme v rozpálené troubě cca 20 minut,...
více o Pečená zelenina na lžíci oleje
Špek si pokrájejte na slabé plátky a na rozpálené pánvi nechte vyškvařit. Pak přidejte pokrájenou cibuli na plátky a nechte ji orestovat dozlatova....
více o Játra ze selete - raz, dva
Filé nasolíme, okořeníme, načesnekujeme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku, poté nasypeme na filé zeleninu, žampiony, nakrájené mandličky a...
více o Zapečený pangasius s mandlemi
Množství surovin volíme dle počtu strávníků s tím, že cuketa a brambory by měly dominovat. Rajčata, salám a cibuli nakrájíme na kostičky, cuketu a...
více o Cuketa alá "ratatui"
Mražené lososy necháte rozmrazit a odhleníte je. Mezi tím si uvaříte, jak já říkám takovou "polívku" - nálev na naložení ryb. Tj. kořenová zelenina a...
více o Vyuzený losos
Do mísy nalijeme olej, do něj dáme rozdrcený česnek a hořčici, dobře promícháme dokud se olej a hořčice nespojí. Přidáme koření a nakonec pivo, chce...
více o Pivní steak ala pivní bratr
Maso rozložíme na kostičky na plech a smícháme s nadrobno nastrouhaným sýrem a na kostičky pokrájenou šunkou, poté ochutíme paprikou, okořeníme a...
více o Zapékané vepřové maso se sýrem a smetanou
Bránici propláchneme v teplá vodě, rozprostřeme a naplníme jí šiškou mleté vepřové směsi, kterou připravíme smícháním ingrediencí, zabalíme a pečeme v...
více o Masová sekaná v tukové bláně
Panenku podélně rozřízneme, vetřeme do ní česnek se solí a necháme 24hodin proležet v chladu. Mleté maso ochutíme kořením na mletá masa, promícháme,...
více o Zabijačková panenka
Ovoce nejprve důkladně omyjte a poté ho nakrájejte na menší kousky – hrušky ani jablka loupat nemusíte.
Ve větší míse spolu smíchejte nakrájené ovoce,...
více o Pečený čaj
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme, napícháme na jehlu a osmažíme na oleji.
**Omáčka:** tvarůžky pokrájíme (nebo rozmixujeme), rozpustíme...
více o Kuřecí špíz v tvarůžkové košilce
Maso nakrájíme na malé kousky, smícháme s olejem, solamylem, kořením dle chuti, dosolíme a necháme marinovat.
Potom opečeme na trošce oleje, přidáme...
více o Rychlovka z instantních nudlí
Listové těsto rozválíme na tenkou placku a rozdělíme na čtyři díly. Na každý díl položíme hermelín, na něj dáme očištěné a na plátky nakrájené...
více o Hermelín v listovém těstě
Připravíme si pekáč a odměříme těstoviny na dno. Ty dáme vařit do poloměkka a dáme do pekáče. Zároveň si na pánvičce na olivovém oleji usmažíme maso,...
více o Těstoviny podle pekáče
Uvaříme špagety ve slané vodě, zcedíme, pokapeme olivovým olejem a zamícháme. Na pánev dáme máslo a necháme ho roztát, pak do něj dáme na kolečka...
více o Špagety Albor Royale S.A.R.
V míse smícháme mouku, kypřící prášek, parmazán, cukr, koření, žloutky a olej. Z bílků s větší špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Vše opatrně...
více o Rajčatové muffiny
Kuře i s kůží naporcujeme na menši kousky, čtvrtiny nebo i osminky. Spolu s 1 - 2 cibulemi a stroužky česneku lehce opečeme kuře na oleji, zalijeme...
více o Palestinské makloubeh
Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme je v mléce. Brokolici a květák vaříme 3 minuty ve vodě (popř. v páře), ostatní zeleninu nakrájíme (množství...
více o Zeleninová žemlovka
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou....
více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Čínské zelí nakrájíme na nudličky, posypeme tzaziky, každý podle chuti a polijeme troškou olivového oleje. Pořádně promícháme. Do 1/2 litru vody dáme...
více o Čínské zelí se tzaziky
Med rozehřejeme, přidáme rozšlehané vejce, rum a mléko. Na válu smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a perníkové koření. Tekutiny vlijeme doprostřed....
více o Plněný perník od babičky
Na sádle krátce osmahněte jemně nakrájenou cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření. Tím, že se koření namíchá do...
více o Uzenářský kapr
Kapří filety naporcujte na stejně široké proužky (šířka proužku = výška bifteku). Porce masa osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je...
více o Biftek z kapra
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, vymažeme pekáč máslem, vložíme vrstvu brambor, osolíme, okořeníme např. kmínem, paprikou, oreganem, vegetou,...
více o Kuřecí ručičky na bramborách
Všechny přísady vypracujeme v hladké těsto. Necháme alespoň hodinu odpočinout (nejlépe přes noc), přikryté vlhkou utěrkou nebo igelitem. Rozválíme a...
více o Špaldové medovníčky
Uvaříme brambory a nakrájíme na kostičky, osmahneme cibulku, vložíme brambory a necháme opéct. Nakrájíme salám nebo uzeninu a přidáme spolu se sýrem a...
více o Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, po chvíli přidáme kmín a nadrobno nakrájenou nebo ještě lépe nastrouhanou zeleninu. Lehce osolíme, přidáme půl...
více o Dokonalá čočka s balkánským sýrem
Pekáč vymažeme sádlem a zasypeme polovinou osolených brambor. Na ně položíme okořeněné a osolené porce králíka a zasypeme druhou polovinou brambor....
více o Králík podle Štarka
Kroupy , zeleninu (jakákoliv je po ruce) a bramboru uvaříme. Rozmačkáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, česnek a koření podle chuti. Rukou...
více o Kroupovo-zeleninové karbanátky
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a...
více o Pravé maďarské lečo