Květák uvaříme, asi 5 minut, poté rozdělíme na růžičky a vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme.
Smetanu rozmícháme se zapékací směsí například...
více o Zapečený květák se sýrem
1. Připravíme si těsto z mouky, másla, 1 vejce a špetky soli. Moukou posypeme vál, do mouky nakrájíme máslo rovnou z lednice a vklepneme vajíčko,...
více o Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)
Kapustu uvaříme ve slané vodě na skus, scedíme, necháme dobře okapat, pokrájíme na měsíčky tak, že každý kousek bude mít část košťálu, který nám bude...
více o Kapusta v pivním těstíčku
Maso pokrájíme na nudličky, posypeme kořením, zakápneme lžící oleje, přidáme pokrájené česnekové výhonky, promícháme. Směs necháme alespoň dvě hodiny...
více o Nudličky s česnekovými výhonky - minutka
Nejdříve si nakrájíme prsíčka na menší kousky, nejlépe na tenčí a podlouhlé (já prso přepůlím podélně a pak krájím na kousky), poté posolíme.
Do...
více o Kuřecí řízečky v brambůrkách
Tento recept zní velmi obecně, ale není tomu tak. Kdo chce dietní pokrm, omezí sůl a místo eidamu, který jsem použil já, použije např. balkánský sýr....
více o Zeleninová kapsa
Kuřecí prsa očistíme a napříč nakrájíme na proužky, silné asi tak na palec. Můžeme lehce rozklepnout, aby byly širší.
Kukuřičné lupínky rozdrtíme tak,...
více o Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Kuskus dáme do misky a zalijeme po okraj horkou vodou, přidáme sůl, zamícháme a necháme 5 minut odstát. Zatím si na pánvi ohřejeme lžičku olivového...
více o Kuskus s tuňákem a zeleninou
Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, pokapeme olejem a grilujeme po každé straně 4 minuty.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na...
více o Sedlácké vepřové plátky s jablky
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme...
více o Květák - nakládaný, sterilovaný
Zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky silné podle tuhosti zeleniny, například kedlubnu budeme krájet na slabší kolečka než cuketu nebo lilek,...
více o Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
Maso pokrájíme, osolíme, okořeníme, jak jsme zvyklí, podlijeme a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme cca 40...
více o Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou
Vařené brambory hrubě nasekáme nebo rozšťoucháme, dáme do mísy, prosypeme solamylem a dobře promícháme. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř. Dle vlastní...
více o Bramborové hrudky - smažené
Koření na klobásy je nutné zakoupit ve specializované prodejně (např. Masoprofit). Dále maso umeleme nahrubo (prům. otvorů cca 1 cm). Do masa nasypeme...
více o Piskořovská čabajka
Maso pokrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky a ostatní zeleninu na větší kostky, plátky, kolečka...
Vše dáme do mísy, zasypeme grilovacím kořením a...
více o Maso v zelenině z pečícího sáčku
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Mezitím si spaříme rajčata a následně je oloupeme. Nakrájíme libovolně papriku a cibuli. Papriku s cibulí...
více o Těstoviny se zeleninovou omáčkou
Množství záleží na počtu strávníků.
Pokud budeme připravovat dýni v troubě, pokrájíme ji na větší kostky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím...
více o Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná
V nepřilnavé pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujeme zprudka pokrájenou cuketu a papriku. Přidáme pokrájenou šunku a zalijeme rozšlehanými vejci...
více o Cuketová omeleta
Množství záleží na počtu strávníků.
Cuketu (nejlépe mladou, bez semínek, kterou není nutné loupat) pokrájíme na půlcentimetrové plátky a těsně před...
více o Cuketové plátky v pivním těstíčku
Z ingrediencí na těstíčko vymícháme hustější kašičku.
Na špejle napichujeme střídavě plátky (3mm) cukety a sýru, kořeníme jemně a těsně před namáčením...
více o Cuketové špízy v těstíčku - sýrové
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Okořeníme (nejlepší jsou směsi na grilování nebo divočina od Vitany) a dusíme do měkka ve...
více o Špecle od tetičky
Kuřecí prsa naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme podle chuti (bazalka, oregano, vegeta, grilovací koření a jiné).
Dno sádlem vymazaného...
více o Kuřecí prsa s hermelínem
1. Vykrájíme z masa šlachy a nakrájíme ho na kostičky.
2. Vložíme do misky osolíme a přidáme vybrané koření.
3. Vložíme do lednice a necháme to tam...
více o Nakládané maso na pánvi
Nejprve si plátky krkovice nakrájíme na malé kostičky, na sádle v pekáčku zprudka osmahneme, osolíme, okořeníme dle chuti (používám pepř, sladkou...
více o Výborné rizoto
1. Do hrnce dáme olej a cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, podlejeme trochou vody a dusíme. Dochutíme skořicí,...
více o Kapustníky
Plátky libovější krkovičky po stranách nakrojíme, naklepeme, osolíme, dle chuti okořeníme a naskládáme do pekáčku. Vymazávat nemusíme a když, tak...
více o Majolková krkovička se sýrem
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na...
více o Slané vínové cukroví
Listové těsto rozdělíme na tři díly, které na pomoučněném stole vyválíme do potřebné velikosti, takové, aby se nám do něj povedlo pohodlně zabalit...
více o Prokládaný česnekový Hermelín
Filet osolíme a opepříme, položíme na pomaštěný pečící papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem a rozšlehaným vejcem....
více o Cibulový filet
Na vál prosijeme mouku,cukr,jedlou sodu a koření.Přidáme med,vejce a vypracujeme hladké těsto.Pečeme v horké troubě.Po upečení hned potíráme...
více o Perník na zdobení II
Med cukr a vodu převaříme a zpracujeme s moukou.Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce,koření a jedlou sodu.Dobře zpracujeme a necháme ½ dne...
více o Perník na zdobení
Avokádo rozkrojíme na půlky vybereme kostku a hned potřeme citrónovou šťávou nebo nám zčerná. Dužinu avokáda nakrájíme malým nožíkem na kousky a lžící...
více o Avokádový salát
Maso pokrájíme na kostky, posypeme kořením, osolíme a pokapeme olejem. Dobře promícháme.
Pórek pokrájíme na kolečka a střídavě na grilovací jehly...
více o Kořeněné špízy s pórkem
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev najemno nastrouháme. Smícháme s tvarohem a jogurtem, osolíme, okořeníme. Podáváme s tmavým chlebem....
více o Lehká tvarohová pomazánka
Menší cuketu nakrájíme na kolečka cca 7 mm silná, z obou stran pokapeme olejem a posypeme kořením. Uložíme do uzavíratelné misky a necháme alespoň půl...
více o Grilovaná cuketa
Oloupané brambory si nakrájíme na čtvrtky a uvaříme je (né úpně). Pak brambory scedíme a opečeme je do zlatova na másle v pánvičce. Osmažíme si...
více o Brambůrky na másle
Zapékací mističku si vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dno i boky vyložíme slaninou. Vařené oloupané brambory pokrájíme na plátky a poklademe na...
více o Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou...
více o Plněná sekaná pečeně II.
Vepřové maso naložíme přes noc do oleje se lžičkou soli a kořením dle chuti. Ostatní druhy masa můžeme připravit těsně před grilováním.
Omyté brambory...
více o Překvapení na grilu
Filety Pangase omyjeme a osušíme. Z obou stran solíme, opepříme a zakapeme šťávou z citronu. Do rozpálené pánve dáme trošičku olivového oleje a máslo....
více o Smažený Pangas se sýrem a mandlemi
Na rozpáleném oleji usmažíme cibulku. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, cuketu, klobásu, kukuřici a vypocený lilek. Vše lehce opečeme. Dochutíme...
více o Pirožky mňam mňam
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme je na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s kořením....
více o Tvarohové brambory - zapečené
Strouhaný sýr smícháme s jogurtem a vejci,osolíme a směs dochutíme kořením nebo bylinkami podle své chuti. Přidáme mouku, kterou dobře vmícháme....
více o Jogurtovo-sýrové placičky
Brokolici si rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Poté vyndáme a ještě pokrájíme. Kuřecí maso (nejlépe prsíčka) rozkrájíme na nudličky a na...
více o Kuřecí nudličky s brokolicí
Lilek pokrájíme na kostičky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na rozpáleném oleji a hotové přesypeme do zapékací misky. Přidáme na plátky...
více o Lilková směs s nivou
Čerstvá, červená a pěkně zralá rajčata omyjeme, odřízneme svrchní část ( tzv. čepičku) a vydlabeme. Rajče plníme bylinkovým máslem. Pak přikryjeme...
více o Plněná pečená rajčata
Grundle necháme rozmrazit, propláchneme je ve studené vodě, necháme okapat a vysušíme je ubrouskem. Do igelitového sáčku nasypeme potřebné množství...
více o Kořeněné grundle-smažené