Masová směs: na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme mleté nebo nakrájené maso (zpočátku jsme dávali masovou konzervu, nejlépe hovězí ve vlastní...
více o Lokšanka v troubě
Do misky dáme mouku, vajíčka, prášek do pečiva, olej, mléko a prolisovaný česnek a uděláme těsto. Potom vyklopíme a rozválíme po celém plechu....
více o Pizza po domácku II.
Kuřecí plátky, nejlépe stehenní, protože jsou šťavnaté, osolím, opepřím a posypu nějakým oblíbeným kořením, já používám nejraději Happygril od Avokáda...
více o Kuřecí plátky na víně
Mleté hovězí maso dáme na pánev a necháme ho mírně ohřát, přidáme cibuli nakrájenou na malé kousky, pepř, žampióny, papriky a polovinu rajčat, vše...
více o Mexické plněné placky - Burrito´s
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme solamyl na...
více o Slavnostní plněný chleba
Cuketu nebo dýni nastrouháme nahrubo, uzeninu nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme krupičku, olej, prášek do pečiva, vejce, sůl,...
více o Sekaná z cukety nebo dýně
Maso nakrájíme na kostičky a smícháme se sáčkem koření "Vepřová pečeně" od firmy Kotányi. Dáme do sklenic, uzavřene a sterilujeme 2 hodiny na 100 °C....
více o Vepřové maso ve vlastní šťávě
Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme, potřeme hořčicí a kečupem. Dáme na dno římské hrnce (ten jsme namočili 15-20 min. ve studené vodě), přiklopíme...
více o Kotlety v římském hrnci
Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá.
Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce...
více o Nejjednodušší chleba
Na pekáček dáme trochu oleje, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku, houby a na to dáme osolené a okořeněné řízky...
více o Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou
Párky nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na půlkolečka a rozebereme ji na proužky, papriku nakrájíme na proužky. Na suché teflonové pánvi opečeme...
více o Paprikový salát s párkem
Listové těsto rozválíme na pláty cca 15x30 cm. Rádýlkem nakrájíme každý plát na 12 proužků širokých přibližně 1,5 cm. Každou krabí tyčinku obalíme...
více o Krabí chuťovčičky
Nakrájíme cibule na silnější plátky a vyložíme jimi pekáček. Na cibuli poskladáme naklepané plátky krkovičky a okořeníme steakovým kořením. Dáme péci...
více o Smetanová krkovička
Připravíme si celou panenku - tím myslím maso, špikovacím nožem doprostřed prořízneme díru a promažeme jí hořčicí, dále do ní vložíme na proužky...
více o Rock 'n' Roll to panna
Kuřecí prso si rozkrojíme na dva kusy, rozklepeme jej a okořeníme.
**Příprava těstíčka**: do mísy - mouka, lupínky, vegeta, vejce, nasekaná petrželová...
více o Prsíčka v saténu
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je...
více o Kuře se 40 stroužky česneku
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové....
více o Živánská po česku
Maso nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Na maso nalijeme olej a nasypeme vybrané koření, sůl a pepř. Důkladně promícháme a vložíme do lednice....
více o Těstoviny se smetanovou omáčkou
Pro zjednodušení práce použijeme bramborové těsto, kdo chce může použít brambory, ale většina těchto těst je na velice dobré urovni. Vypracujeme těsto...
více o Mikova luxusní bramborová roládka
Mléko s mícháme s vejcem a vlijeme do prosáte mouky. Vypracujeme jemné těsto.
Do misky si dáme mleté maso, na kostičky nakrájenou cibuli, sůl a pepř a...
více o Pelmeni
Nakrájíme maso na kostičky (lépe použít prsní řízky) a osmažíme v hlubší pánvi či v hrnci. Přidáme špenát (pokud je mražený, pokud ne, je lepší ho...
více o Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou
Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky...
více o Krakonošův oběd
Osolené filé opékáme na másle na pánvi po obou stranách, dokud se nevypaří nadbytečná voda. Poté roztrháme vařečkou na menší kousky, vytvoříme z...
více o Filé "Zoufalství"
Z tvarůžků, anglické slaniny a česneku si utvoříme směs, kterou naplníme kuře, které jsme omyli, vysušili a uvnitř mísně potřeli kořením. Kuře...
více o Plněné kuře
Brambory uvaříme (nové klidně ve slupce), necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a poklademe vedle sebe na vymazaný plech. Máslo (množství...
více o Bramborové dukátky
Kuřecí čtvrtky posypeme kořením na divočinu a osolíme. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka. Maso dáme do zapékací mísy vymazané olejem,...
více o Divoké kuře
V pekáči rozpustíme sádlo, do kterého vložíme omytá a očistěná játra. Chvíli osmažíme, aby se játra zatáhly. Potom přidáme všechnu zeleninu pokrájenou...
více o Játrová paštika
Brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme a nadrobno nastrouháme. Přidáme koření, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a lučinu. Z takto hotového těsta...
více o Zakysaná bramborová kukadla se zeleninou
Kuře omyjeme a osušíme, aby se udělala kůrčička a vetřeme sůl do kůže i dovnitř. Pečeme v otevřeném pekáčku či ohnivzdorné misce na roštu, případně na...
více o Poctivé pečené kuře
Stehno si rozložíme popř.upravíme na plát. Z obou stran osolíme a posypeme kořením, srolujeme jako roládu a svážeme nití.
1. varianta: rolku potřeme...
více o Krůtí na způsob zvěřiny
Žemle nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Bůček umeleme, přidáme vegetu, jemně nastrouhaný sýr a změklou žemli. Necháme nejlépe přes noc odpičinout...
více o Roláda z mletého masa III.
Kuřecí řízky nakrájíme příčně na plátky. Tyto "medailonky" osolíme a obalíme ve směsi mouky a solamylu (napůl mouka a solamyl) a potom ve směsi...
více o Janiny kuřecí medailonky
Uvaříme do měkka květák spolu s oloupanými brambory. 1/3 květáku si odděláme a nakrájíme na drobno. Zbytek květáku spolu s bramborami rozmixujeme a...
více o Květáková krémová polévka
Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme.
Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny.
Na...
více o Pečený candát se slaninou
Plátky rybího filé osolíme, opečeme na pánvi a ochutíme kořením. Krabí tyčinky rozmrazíme. Rybí filé a tyčinky nakrájíme na nudličky. Podobně...
více o Rybí salát a ananasem
Panenky nakrájíme na silnější medailonky (nenaklepáváme) a každý obalíme plátkem slaniny. Svážeme silnou nití, osolíme, opepříme a posypeme steakovým...
více o Zabalená vepřová panenka
Cibuli nahrubo nakrát a zpěnit na oleji, přidat na kostky nakrájené maso, opéct, osolit, opepřit, bobkový list, posypat kořením, přidat kečup, zalít...
více o Zálesácký guláš s houbami
Brambory oloupeme, překrojíme v půli a nakrájíme podélně. Necháme rozpálit tuk (nejlépe sádlo i se škvarky), přidáme nakrájené brambory a promícháme....
více o Brambory na pepři
Do vlažného mléka vhodíme kostku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku, sůl, vzešlý kvásek, promícháme, přidáme vejce a...
více o Koláč ze slaných šnečků
Libový bůček nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s kořením Country gril (kořením není třeba šetřit), mírně zalijeme olejem, promícháme a necháme v...
více o Pikantní bůčkové nudličky
Římský hrnec namočíme do studené vody podle návodu na cca 15 minut. Mezitím omyjeme brambory, necháme je ve slupce a nakrájíme na čtvrtinky až osminky...
více o Kuře na leču v římském hrnci
Do koleček uděláme kapsy dáme trochu hořčice, naplníme salámem, sýrem, na vrchu okořeníme a obalíme. Pečeme z obou stran do zlatova.
Podáváme z...
více o Plněný gothaj
Droždí rozmícháme v hrníčku s cukrem, až se úplně rozpustí. Do mísy vsypeme mouku, přilijeme droždí, olej, sůl a vodu a vypracujeme těsto. Necháme asi...
více o Georgias pizza
4 plátky krkovice lehce poklepeme, velmi málo osolíme a opepříme, protože směsi koření už sůl a pepř obsahují. Marináda: v misce smícháme grilovaní...
více o Grilovaná krkovice s česnekovou omáčkou
Brambory a slaninku nakrájíme na silnější plátky, kuřecí prsa a papriku na kostičky. Slaninku a kuře opečeme na pánvi. Pekáč vymažeme asi polovinou...
více o Zapečená kuřecí mňamka
Nejdříve si připravíme hmotu, kterou budeme následně plnit řízečky. Na kousky pokrájený rohlík rozmočíme ve smetaně než se řádně nasákne, nakrájíme na...
více o Zapečené kuřecí závitky II.
Luštěniny předvaříme. Na sádle orestujeme cibuli, česnek, klobásu a maso. Po chvilce přidáme zelí, luštěniny, okořeníme a necháme dusit. Na závšr...
více o Shaggy
Maso okořeníme, popř. necháme předtím marinovat v oblíbeném koření, a zprudka osmahneme na slanině po obou stranách. Mezitím rozpálíme troubu a...
více o Pikantní vepřové na pivu
Přesetou mouku smícháme s kořením, droždím a cukrem v míse. Zvlášť umícháme máslo s mlékem a vejcem, přidáme k mouce a dobře promícháme. Přendáme na...
více o Hot cross buns