Plody moře rozmrazíme. Rýži, koření a kurkumu smažíme na lžíci oleje asi 5-7 minut. Přidáme plody moře a mušle i s nálevem, přilijeme horký vývar a...
více o Mořské rizoto
Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec...
více o Rychlokvašky
Cukety očistíme, jednu nakrájíme na plátky, ostatní na kostičky. Plátky cukety osmahneme na rozpáleném oleji, sejmeme z plotny a necháme v teple....
více o Cuketová polévka se salámem
Z uvedených surovin svaříme nálev - necháme vychladnout. Na dno každé sklenice dáme několik koleček mrkve, cibule na to naskládáme očištěné okurky a...
více o Okurky
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Lososa omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme...
více o Carpaccio z lososa
Kedlubny oloupeme a rozpůlíme. Jednu nastrouháme nahrubo a druhou nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou...
více o Kedlubnová polévka
Očištěný a vypraný salát natrháme na menší kousky. Omytou okurku jemně nastrouháme i se slupkou, rajčata nakrájíme na osminky. Smetanu ochutíme...
více o Švédský salát
Očištěné mrkve nakrájíme na tyčinky. Maso opláchneme, kůži odkrojíme a plátky ještě přepůlíme. Vejce rozšleháme se solí a pepřem. Maso obalíme ve...
více o Ševcovský řízek na zelenině
Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej. Polévku nalijeme do talířů a posypeme...
více o Tarator
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Spolu s kořením ji vaříme v osolené vodě. Po chvíli přidáme masox. Před dokončením přidáme nakrájené kyselé...
více o Toruňská polévka
Plátky lososa osolíme, opepříme a na másle zprudka osmažíme po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr. Touto směsí zalijeme...
více o Gratinovaný losos
Vrchní části cuket podélně seřízneme a pokrájíme na kostičky. Cukety vydlabeme a vaříme v osolené vodě 5 minut, prolijeme studenou vodou a po okapání...
více o Plněné cukety krabím masem
Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem.
Na rozpáleném oleji zvolna opékáme tak,...
více o Kunětický rožeň
Okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Ocet ochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a zašleháme do něj vidličkou...
více o Pečený platýs s cibulkou
Šlehačku ušleháme a smícháme s tvarohem. Dochutíme pepřem a solí. Přidáme bylinky a promícháme. Je to výborný doplněk k zelenině....
více o Jemná tvarohová pomazánka
Oloupeme uvařené brambory spolu s vejci. Brambory nakrájíme na plátky, vejce rozčtvrtíme. Veškerou zeleninu omyjeme a očistíme. Naťovou cibulku...
více o Letní zeleninový salát a bylinkami
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Odkrojíme zelené konce i kořínky ředkviček, opereme je a nakrájíme na tenká kolečka. Okurky nastrouháme....
více o Mates s bylinkovou omáčkou
Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek. Potom je omyjeme a nakrájíme na proužky. Karotku, okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rajče omyjeme,...
více o Salát ze syrové zeleniny
Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom...
více o Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme.
Po 30 minutách varu přidáme ocet, podle potřeby přisolíme a omáčku...
více o Koprová omáčka
Sušené předem namočené nebo čerstvé na kostky nakrájené houby dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Když...
více o Kulajda
Okurky očistíme, pečlivě omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nastrouháme na kolečka. Do zakysané smetany přidáme podle chuti cukr, citronovou šťávu, sůl...
více o Okurkový salát