Do velké sklenice dáme okurky, zalijeme vodou, přidáme sůl, kopr, kolečka křenu a 2-3 stroužky česneku. Necháme 9 dní kvasit při pokojové teplotě....
více o Kvašené okurky
Kuře nakrájíme na kousky a osolíme. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drobů a povaříme. Přidáme kuře udusíme do měkka....
více o Kuře dušené s koprem
Okurky oloupeme, nakrájíme na plátky a pak na nudličky, přidáme sůl, trochu sekaného kopru, 1 stroužek lisovaného česneku a dobře natlačíme do nádoby...
více o Zelí z okurek
Očištěný hlávkový salát pokrájíme na nudličky, ředkvičky na plátky, přidáme jemně krájený kopr a spojíme zálivkou připravenou smícháním uvedených...
více o Salát pro zahrádkáře
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s cukrem a octem doměkka. Uvařený květák slijeme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme...
více o Květákový salát s rajčaty
Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Pekáček vymažeme máslem, na dno rozložíme vrstvu nahrubo pokrájené cibule, na ni...
více o Brambory s koprem
Nudle uvaříme v osolené vodě a dáme okapat.
Houby pokrájíme na menší kousky (sušené předem namočíme) podusíme doměkka v hovězím vývaru s kmínem a...
více o Krkonošské nudle
Kuře naporcujeme na větší kousky, na rozpáleném oleji prudce opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru, přidáme protlak a třený česnek a...
více o Čachochbili z kuřete
Do hrnce vlijeme vodu, přidáme nakrájenou cibuli, lžičku kmínu a houby a vaříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Propláchneme je a vhodíme do...
více o Staročeská koprová polévka
Maso nakrájíme na kostky asi 1,5x1,5 cm, orestujeme na tuku, okořeníme a osolíme dle chuti. Předem namočené fazole přidáme i s vodou, ve které byly...
více o Fazole podle Chozého
Troubu předehřejte na 200 °C, filety z lososa omyjeme, rozkrájíme na porce, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, papriky očistíme,...
více o Losos s paprikami
Do hrnce s dvojitým dnem nalijeme obě šlehačky, dochutíme solí. Pak nasypeme 3 lžíce polohrubé mouky a počkáme na začátek varu, pak přisypeme celý...
více o Koprová omáčka rychle a jednoduše
Ředkvičky nakrájíme na plátky a promícháme je s nastrouhaným celerem a s nadrobno nakrájeným sýrem. Směs spojíme jogurtem ochuceným hořčicí, cukrem a...
více o Ředkvičkový salát se sýrem
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky nejlépe přes speciální sítko. Přidáme olej, čerstvý...
více o Chorvatský bramborový salát
Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Odstavíme a...
více o Tuňákový pilaf
Okurky, ředkvičky, jablko nakrájíme na tenké hranolky, osolíme, přidáme hořčici, jemně posekanou pažitku a kopr. Pro vylepšení můžeme přidat lžičku...
více o Letní polévka z čerstvé zeleniny
Zakysanou smetanu vyšleháme s olivovým olejem. Přidáme nasekaný kopr. Dochutíme solí a pepřem. Popřípadě můžeme přidat pár kapek citrónové šťávy....
více o Uzený losos s koprovou studenou omáčkou
V troše mléka rozšleháme mouku a vmícháme do části vroucího vývaru se zbylým mlékem. Vaříme s přidáním cukru, octa, případně soli. Podle potřeby...
více o Koprovka
Ricottu rozmícháme se všemi surovinami na hladkou omáčku. Podáváme na polití salátů, ke smažené rybě nebo studeným masům...
více o Studená omáčka z kopru k rybě
Čerstvé na kostky nakrájené houby dáme vařit do osolené vody. Sušené předem namočené houby dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a oloupané, na...
více o Kyselka
Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny.
Potom osmahneme maso do...
více o Gyros + tzaziki
Cuketu oloupeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na rozškvařené slanině osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli,...
více o Cuketa s koprem
Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny. Potom osmahneme maso do...
více o Gyros s tzatziki
Okurky omyjeme a na hrubém struhadle ustrouháme se slupkou. Prosolíme a ponecháme 10 min, aby pustily šťávu. Utřeme česnek, posekáme jemně kopr ...
více o Bulharský tarator
Přivedme k varu sherry, ocet, worchestrovou omáčku a cukr. Sejmeme z plotny a necháme asi 10 minut v chladu. Přidáme kopr a kysanou smetanu. Do...
více o Sledi v koprové marinádě
Vykuchané slanečky opereme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Mouku smícháme s trochou soli a ryby v ní obalíme. Na rozehřátém másle slanečky po...
více o Pečení slanečci v marinádě
Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem.
Kopr ...
více o Nakládané kyselé zelí
Do větší misky nastrouhej na drsnější straně struhadla okurku.Přidej dvě velké polévkové lžíce kopru. Přisyp vlašské ořechy, které rozlámeš v ruce na...
více o Polévka tarator
Sýr rozmícháme a smísíme s jogurtem. Přidáme utřený česnek, pepř, dochutíme solí a octem. Oloupeme okurku, nastrouháme ji nadrobno a spolu s koprem...
více o Tzatziki I.
Řízky naklepeme a naložíme do směsi vajec, sójové omáčky, česneku, kečupu, koření a solamylu. Necháme přes noc proležet. Potom opékáme na oleji jako...
více o Řízek s jogurtovou omáčkou
Umyté hlávky salátu rozebereme a nakrájíme na nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme nakrájený salát a opražíme. Zaprášíme...
více o Salátový prívarok
Utřený česnek smícháme s olejem, přidáme strouhanou okurku, ořechy. Zalijeme kefírem, ve kterém jsme rozmíchali jogurty, osolíme a nakonec přidáme...
více o Studená okurková polévka
V troše vody povaříme koření. Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibulku, osmahneme houby, přidáme na čtvrtky pokrájené brambory, přecedíme na ně vývar...
více o Omáčka z brambor a vajec
Rajčata a okurky nakrájíme na kousky, papriky na nudličky a vše uvaříme doměkka. Potom přidáme nasekaný kopr, osolíme, zahustíme jíškou z másla a...
více o Rumunská polévka
Čínské zelí nakrájíme nadrobno. Z rajčat odstraníme zrníčka, z paprik odstraníme jádřince. Okurku oloupeme. Vše nakrájíme na drobné kostičky. Dáme do...
více o Pražský salát
Okurku oloupeme a nahrubo nastrouháme, přebytečou vodu vymačkáme. Přilijeme jogurt a zakysanou smetanu a dobře promícháme. Kopr jemně nasekáme a...
více o Studená okurková omáčka
Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je se solí, sekaným koprem a utřeným stroužkem česneku. Měkký tvaroh utřeme s olejem, octem,...
více o Ruský okurkový salát
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou....
více o Bramborová polévka s koprem
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou....
více o Koprová kulajda
Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí, osolíme, osladíme, necháme přikryté chvíli odpočinout. Ochutíme...
více o Ředvičkový salát
Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut...
více o Tatarský biftek z lososa
Kysanou smetanu rozkvedláme, ochutíme octem, solí, pepřem, hořčicí a cukrem a nalijeme na nakrouhané okurky. Salát sypeme jemně sekaným koprem....
více o Okurkový salát po ukrajinsku
Sledě zalijeme studenou vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu 2x vyměníme. Poté ryby vyjmeme, odřízneme hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme...
více o Zavináče
Očištěnou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme maso, až začne voda vřít, mírně ji osolíme. Jeden svazek kopru vložíme do polévky a pod pokličkou...
více o Koprová polévka s francouzskými knedlíčky
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a povaříme ve vývaru spolu s bobkovými listy celým pepřem doměkka. Dýňovou dužinu nakrájíme na kostky...
více o Dýňová polévka
Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku...
více o Úhoř na víně
Máslo rozdělíme na tři díly. Prolisovaný česnek a nadrobno posekané bylinky (až na dvě lžíce) vmícháme do první části másla, okořeníme. Hmotu...
více o Bylinkové, krabí a sýrové máslo
Žervé dobře promícháme s koprem, pažitkou, křenem, osolíme a opepříme. Plátky šunky rozložíme, poklademe sýrovou směsí a zabalíme do úhledných balíčků...
více o Šunkové balíčky
Na horkou teflonovou pánev vložíme na nudličky nakrájený, oloupaný, semen zbavený patizon a velmi pomalu dusíme.
Když je poloměkký, zalijeme jej...
více o Patizonová omeleta