Uzeného lososa natrhejte a vložte do robota s noži.
Kopr nahrubo nasekejte. Dvě třetiny přidejte k lososovi, zbytek odložte stranou.
Citrony omyjte. Z...
více o Paštika z uzeného lososa
Čočku před vařením alespoň na 4 hodiny namočte do studené vody - lze ji sice uvařit doměkka i bez této procedury, ale pak je třeba počítat s tím, že...
více o Čočkový salát s treskou
Droždí s cukrem rozpusťe v mléce. Vmíchejte mák, obě mouky, špetku soli, vejce a metlou prošlehejte do hladkého těsta. Nechte asi 30 minut odpočinout,...
více o Losos s blinami a řepou
Brambory grenaille uvaříme a nakrájíme na větší kousky, přidáme nakrájený kopr najemno, salátovou okurku rozpůlíme, vyndáme vnitřek, nakrájíme na půl...
více o Mistrovský bramborový salát
Brambory důkladně omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu.
Naskládáme na mřížku trouby a pečeme 45min.
Do upečeného bramboru lehce bouchneme pěstí...
více o Brambory pečené v alobalu s dresinkem
Svaříme si asi 17% solný lák. Jeden litr vody svaříme se 170 gramy soli, v našem případě dvojnásobné množství. Do solného roztoku přidáme pepř, nové...
více o Máčáky hradeckého ukrutníka
Na oleji osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem, poté přidáme nastrouhané okurky, podlejeme požadovaným množstvím vody a...
více o Okurková polévka smetanová
Na másle (oleji) osmažíme najemno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájené uzené maso. Až je cibulka dozlatova, přihodíme na kostičky nakrájené...
více o Koprová polévka s uzeným masem
Uvedené ingredience smíchejte v malé misce, pořádně rozmíchejte a podávejte např. ke grilovanému masu, hranolkám, kroketám, mini-karbanátkům,......
více o Ochucené majonézy
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme skutečným vývarem, rozšleháme a povaříme. Já osobně přidávám i hrst sušených hub (předem namočené)....
více o Koprová omáčka s hříbky
Kousky lososa jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je...
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě, scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za...
více o Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé
Žampiony oloupat, nakrájet, převařit (nejlépe ve vývaru) a přecedit aby omáčka nezhnědla.
Mezi tím do hrnce dát vařit smetanu (pořád míchat) do ní...
více o Koprová omáčka se žampiony
Nové brambory omyjte a vařte v osolené vodě ve slupce doměkka. Vyberte - pokud možno - malé brambůrky. Nechte vychladnout, pak je přepulte.
Smíchejte...
více o Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Uzeného lososa natrháme na malé kousky nebo rozmixujeme. Mascarpone osolíme, dle chuti přidáme kopr (cca 1 lžíce) a pokud chceme mít pomazánku lehce...
více o Lososová pomazánka s koprem
Tuto pickle dělám kdykoliv mi zůstanou v lednici kousky zeleniny, které by se pravděpodobně jinak nespotřebovaly. Používám okurku, květák, mrkev,...
více o "Pickle" co dům dal
Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to...
více o Hovězí na pivě
1. Z fazolek odkrojíme stopky a špičky, odstraníme nitě, dobře omyjeme a postupně vkládáme do vařící osolené a okyselené vody.
2. Vaříme do změknutí 5...
více o Nakládané fazolové lusky
Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili...
více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano
1. Do hrnce nalijeme vodu,vhodíme do ní sůl, bobkový list, pepř a nové koření a necháme projít varem.
2. Do 3l sklenice skládáme vidličkou propíchané...
více o Klasické kvašáky
Nejprve si připravíme jíšku. Olej s máslem rozpustíme, zaprášíme moukou (2 plnější lžíce) a osmažíme světle růžovou jíšku, kterou za stálého míchání...
více o Bramborová polévka s fazolemi - jíšková
1. V míse smícháme všechny ingredience na bochánky a vytvarujeme 6-8 stejně velkých kuliček. Každou zmáčkeneme dlaní do tvaru vyšší placky, zakryjeme...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Souvlaki:
Vepřovou panenku naporcujete na menší kostky, zelené papriky pokrájejte na plátky, cherry rajčátka rozdělte na polovinu, prosciutto...
více o Souvlaki s tzatziki
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu...
více o Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Povařte poloviny brambor ve slupkách ve vroucí vodě a přidejte 1-2 kalíšky Knorr Bohatý bujón kuřecí.
Brambory okořeňte pepřem a paprikou a uložte na...
více o Jarní brambory
V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého míchání...
více o Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Do mísy prosejte mouku se sodou. Přidejte vejce, mléko, sýr a sůl a vymíchejte hladké těsto. Přidejte zrnka seříznutá z kukuřičných klasů, chilli...
více o Kukuřičné placičky s uzeným lososem
Uvařit vejce a nakrájet na malé kostičky. Cibuli také nakrájet na drobné kostičky a smíchat s vejci. Přidat tvaroh a hořčici - promíchat.
Na konci...
více o Vajíčková pomazánka (DUKAN)
1. Oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám...
více o Tzaziky
Do hrnce dáme vařit vodu, do vody přidáme jemně nasekaný kopr (nepoužívám silnější stonky, krájím jen "větvičky"), asi dvě lžíce cukru, dvě špetky...
více o Koprová omáčka bleskovka
Krevety zprudka opečte na sezamovém oleji, osolte je a opepřete a nakonec posypte koprem.
Obě avokáda oloupejte, rozkrojte, zbavte semen a nakrájejte...
více o Avokádový tartar s krevetami
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme,...
více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Namočené fazole slijte a v nové vodě uvařte doměkka. Nahrubo je rozmixujte s trochou tekutiny, prošlehejte s ořechy, dochuťte, přidejte celer a cibuli...
více o Fazolová polévka (Lobio)
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až jsou houby a...
více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Dýni oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme 20 minut stát.
Cibuli osmahneme, přidáme kopr, česnek a dýni. Trošku podlijeme a...
více o Dýně s koprem a kysanou smetanou
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku, slabý...
více o Bylinkový řízek
Přichystáme si čistou sklenici se šroubovacím uzávěrem, na dno naskládáme trošku kopru a hříbky. Přisypeme dle chuti sůl, pepř, kmín, naskládáme...
více o Houby nakládané v oleji na koprové peřince
Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a...
více o Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
V míse promíchejte čočku, bulgur a pokrájené bylinky. Nasekaný špenát osmažte na oleji, vmíchejte nakrájená rajčata a protlak, přidejte k čočce a...
více o Bat, salát ze zelené čočky
Avokáda rozpůlíme, vyjmeme jádro, vydlabeme lžičkou dužinu, kterou potom vidličkou rozmačkáme. Celer jemně nastrouháme a smícháme ho s citronovou...
více o Plněné avokádo
Drobně pokrájené zelí dáme do mísy, osolíme, trochu osladíme a promícháme. Zelí i trochu pomačkáme, aby pustilo šťávu. Pak přidáme cibuli, kopr a pár...
více o Sladkokyselý zelný salát s koprem
Nakrájená rajčata vaříme čtvrt hodiny v půl litru vody. Pak je protlačíme přes cedník s velkými otvory. Takto zhotovený protlak uvedeme do varu s...
více o Studená rajčatová polévka
1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků a špetky soli připravíme pevný sníh.
Do žloutkové pěny vmícháme tvaroh. Pak přidáme krupici s nadrobno...
více o Tvarohový závin s koprem
Maso nakrájejte na hranolky, dobře osolte a opepřete. Ve velké silnostěnné pánvi nebo širokém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje, po částech maso zprudka...
více o Stroganoff