Do nádoby dáme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Vše společně utřeme (můžeme k tomu použít ruční šlehač).
Pak přidáme SALKO, popřípadě TATRU. Za...
více o Vaječný koňak 2
Ořechy nakrájíme na 1/4 a spolu s pomerančovou kůrou, hřebíčky a skořicí dáme do 5-ti litrové sklenice (od okurek, se širokým hrdlem).
Zalijeme lihem...
více o Ořechový likér
Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme Salko a líh. Pokud je to moc...
více o Domácí vaječný koňak
V kotlíku zamícháme v syrovém mléce nebo smetaně vanilku vcelku, moučkový cukr a žloutky. Kotlík s obsahem postavíme do kastrolu s horkou vodou a na...
více o Vaječný koňak vařený - 1930
Ve skleněné míse smícháme cukr a šťávu ze 4 citronů, a ze 2 citrónů kůru (nastrouhat) 1 vanilkový cukr, přidáme vařící mléko a dobře prošleháme.
Toto...
více o Citronový likér
Jedná se poslední štamprli, kterou vyprovázíme hosty z domu (bytu). Tam odkud pocházím se jí říká "verandovka". Do velkých štamprlí (0,5 dcl) nalijeme...
více o Poslední štamprle
Kondenzované mléko doplníme převařenou, vlažnou vodou na objem 48 cl. V mixéru šleháme moučkový a vanilkový cukr, žloutky a čtvrtinu dávky...
více o Vaječný likér