Kondenzované mléko svaříme (cca 2 hodiny). Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, mléko, kakao, mouku. Zpracujeme a lehce vmícháme sníh z...
více o Ferrero Rocher na plechu
Troubu předehřejeme na 160 °C. Sušenky rozdrtíme tak, aby vznikly co nejmenší kousíčky (ne však prach) a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmota by měla...
více o Lemon Cheesecake
Žloutky utřeme s cukrem, vodou, přidáme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech či pekáč a...
více o Luxus řez
Jablka nastrouhat, rozvařit ve 2 dl vody, přidat ostatní ingredience, krátce povařit. Dát do skleniček, vysterilizovat 20 min. při 85 °C.
Používám to...
více o Jablečná "skoronutela"
Z bílků s cukrem a vanilkou ušleháme tuhý sníh, dobře do něj zašleháme žloutky, přidáme hladkou mouku, kakao a zlehka zamícháme.
Rozdělíme na dvě...
více o Banánová roláda
Sušenky nalámeme do mísy zalijeme černou kávou a zpracujeme v hmotu snažíme se nechat nějakou súšu větší (při krájení dobře vypadá). Připravíme si...
více o Karamelová dobrůtka
Mleté maso smícháme s ostatním, zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice. Další den rozválíme na mikroténu na placku, potřeme smaženými vejci,...
více o Bůčková roláda III.
Mléko si uvaříme v plechovce, můžeme i den předem.
Nejdříve si vyložíme plech pečícím papírem, na který rozložíme dortové oplatky. Vyšleháme bílky s...
více o Řezy na oplatky
Do mísy dáme všechny suroviny. Ve vodní lázni zahříváme tak dlouho, až vznikne hustá kaše. Vyjmeme a mícháme do vychladnutí. Dáme ztuhnout do ledničky...
více o Rumové kuličky z kondenzovaného mléka
Rozehřejeme 100% tuk Lukana. Do vlažného tuku zamícháme kakaové pudinky, kakao, slazené mléko - salko. Z vychladlé hmoty lžičkou tvoříme kuličky,...
více o Ferrero Roche
Plechovku kondenzovaného mléka uvaříme na karamel (ponořenou ve vodě, trvá to asi 2 hodiny). Ještě teplou (ne horkou!) ji otevřeme a rozmícháme do ní...
více o Ořechovo-rozinkové hrudky
Cukr necháme rozpustit na světle hnědý tekoucí karamel, přidáme heru, kondenzované mléko a nakonec sekané ořechy. Nesmíme přehodit pořadí! Jinak z...
více o Griliáš
2 plechovky slazeného mléka vaříme 2 hodiny na mírném ohni v kastrolu s vodou. Necháme zchladnout do druhého dne. Uvaříme 1 karamelový nebo mandlový...
více o Likér
Nejprve připravíme karamel, který použijeme k vytření nádoby pro Flan. Asi 3 lžíce cukru (krystalový) smícháme se lžičkou vody a zvolna zahříváme....
více o Flan
Připravte si vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k varu. Do...
více o Medovník jako z cukrárny
Žloutky (dobře zbavené bílku i s "uzlíkem") rozšleháme s mléky, přilejeme rum a naplníme do flašek. Je dobré nechat ho 48 hodin uležet....
více o Vaječný koňak - jednoduchý od babičky
Nejprve nechat uzavřené salko uvařit cca 2,5 hodiny, aby zkaramelizovalo. Rostlinný olej, med, cukr utřít do pěny. Pak postupně přidat žloutky, 3/4...
více o Medovník jak koupený
Kondenzované mléko vaříme 1 hodinu.
Puding uvaříme v 0,5l mléka.
Do šlehače dáme kondenzované mléko a postupně přidáváme vychlazený puding a rum....
více o Baileys IV.
Žloutky dám do mixeru, přidám vanilkový cukr + trochu kondenzovaného mléka (asi 3-4 lžíce), mixuji, přilévám opatrně "čůrkem" část svařeného cukru s...
více o Vaječňák
Vypracujeme těsto a necháme asi půl hodiny v chladu.
Pečeme ve vymazaných formičkách.
Uzavřenou plechovku vaříme 2 hodiny ve vodní lázni. Necháme...
více o Košíčky s karamelem
Opláchnutý špenát nasekáme na drobno, osolíme a necháme odstát. Potom z něj jemně vytlačíme vodu, přidáme nasekanou cibuli a kopr, rozmačkaný sýr,...
více o Špenát zapékaný ve fillo těstě
100 g másla necháme rozpustit na pánvi a přidáme 2 lžíce medu. Do misky rozklepneme čtyři vejce, přidáme 2 lžičky jedlé sody, a smícháme na pánvi s...
více o Arménský medový dort
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do hrnce. Přilijeme kondenzované mléko, přidáme máslo a za stálého míchání necháme na mírném plameni rozpustit. Do...
více o Čokoládovo-oříškový fondán
Všechny ingredience smícháme ve šlehači dohromady, nalijeme do hrníčků a do každého přidáme na ozdobu pár zrnek kávy.
Vložíme do mrazáku pro rychlé...
více o Mražená káva Latté
Do mísy vlijeme konzervu kondenzovaného mléka a konzervu použijeme jako odměrku na mléko. Přidáme tedy dvě konzervy mléka a tři vajíčka. Vše ušleháme...
více o Brazilský pudink
Konzervu otevřeme a vlijeme do mísy. Přidáme tolik strouhaného kokosu, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky. Postupně odebíráme z...
více o Kuličky Raffaelo krok za krokem
Smícháme cuketu, mouku, cukr, kakao, skořici, vanilkový cukr a prášek do pečiva, přidáme olej, vodu či mléko, vejce a vše dobře promícháme a dáme na...
více o Cuperník s polevou
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, mouku přidáváme, aby se těsto nelepilo. Rozválíme na 4 placky a dáme jednotlivě na pečící papír, pečeme...
více o Pravý medovník
Pískový cukr, žloutky, vanilkový cukr, mléko a slazené mléko slejeme do hrnce, pečlivě promícháme žloutky v hrnci, vaříme na mírnem ohni. Při stálem...
více o Koňak III.
Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět cca 3 minuty šleháme, nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme....
více o Vaječný koňak
Změklou heru ušleháme s kondenzovaným mlékem, vlažným mlékem, cukrem, vejcem a pak přidáme jablka nakrájená na malé kostičky. K tomuto přidáme mouku...
více o Jablkový perník
Den předem uvaříme kondenzované mléko na karamel - ve vroucí vodě vaříme 1 hodinu (úplně to stačí, je zbytečné vařit je déle). Žloutky utřeme s cukrem...
více o Karamelové řezy II.
Rýži uvaříme ve vodě s přidáním lžíce oleje v troubě (nemusíme míchat, až se voda 2 cm nad rýži nalitá vyvaří, je hotová). Do mísy dáme 3 žloutky,...
více o Sladký rýžový nákyp
30dkg cukr moučka a 6žloutků utřít,lehce smíchat sníh z 6bílků a 30dkg ořechů.
Vymazaný (pečící papír)plech poklademe dortovými oplatky a na ně...
více o Karamelové řezy na oplatku
V míse smícháme mléko,kokos,rum a důkladně promícháme. Necháme uležet v lednici do druhého dne.Mandle povaříme a oloupeme.
Z hmoty tvoříme kuličky, do...
více o Rafaelo II.
Křehké těsto: všechny přísady dáme do misky a ručním hnětačem zpracujeme v hladké těsto. Těsto vložíme na hodinu do chladničky.
Vyválíme na pomoučeném...
více o Sýrové pečivo
**Křehké těsto:** všechny přísady dáme do misky a ručním hnětačem zpracujeme v hladké těsto. Těsto vložíme na hodinu do chladničky.
Vyválíme na...
více o Pikantní sýrové pečivo
Keksy pomelieme na drobno, dáme na lopár, pridáme kakao a Salko, z ktorého trochu necháme do plnky (do cesta dáme toľko, aby sme vedeli vypracovať...
více o Roláda z maríny
Kondenzované mléko necháme 2 hodiny vařit i s plechovkou ve vodě, necháme vychladnout.
Pudinky uvaříme s 1,5 l mléka, smícháme s vanilkovými cukry,...
více o "Bejlíz"
Mouku prosijeme do mísy, přidáme vanilkový cukr, sůl, tvaroh a na kousky nakrájené máslo. Přísady zpracujeme ručním hnětačem nejprve při nižší...
více o Mřížkový koláč s jablky
Uzené maso vaříme v 1 litru vody doměkka, poté vyjmeme z hrnce. Vývar zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Osolíme, přidáme krenex a povaříme. Na...
více o Šmigrustovka