Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete.
V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a...
více o Kohout na víně
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a...
více o Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Dvě hodiny předem namočte švestky do koňaku zředěného vodou Nabobtnají a změknou. Maso rozřízněte na tenký plát a lehce ho naklepejte. Osolte ho z...
více o Krůtí roláda pečená se švestkami
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1...
více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Maso se slaninou nakrájejte na menší kousky. Přidejte 1 cibuli a dvakrát umelte. Vmíchejte máslo, vejce, víno a koňak. Směs osolte, promíchejte s...
více o Zaječí paštika s cibulkou
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy. Potřete vejcem a posypte cukrem a mandlovými lupínky.
Vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 20 minut...
více o Otevřený jablečný závin s punčem
Dýni nakrájejte na menší kousky a zpěňte na másle. Pod poklicí duste doměkka. Rozmixujte na pyré. Nechte vychladnout.
Mouku prosejte s práškem do...
více o Dýňové koblížky
Nejprve na mírném plameni rozpustíme mascarpone, potom přidáme čokoládu a nakonec koňak (rum) s máslem. Necháme, aby se ingredience spojily, a dáme...
více o Čokoládové lanýže
Maso pokrájíme na kostky, cibuli a česnek nesekáme nahrubo, dáme do mísy, přidáme bobkové listy, nové koření, osolíme, zakapeme polovinou koňaku a...
více o Srnčí paštika s pistáciemi
1) Vyšleháme moučkový cukr se šesti žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme. Nakonec zlehka...
více o Podkova - dort
V míse smíchejte vejce se špetkou soli, sodou a mlékem a dobře prošlehejte metličkou. Poté po troškách přidávejte za stálého míchání mouku, aby...
více o Crêpes Suzette
Brusinky přelijte v misce vodou a nechte nasáknout. Maso v míse promíchejte s alkoholem, cukrem a solí. Kuličky koření rozdrťte, z citronu ostrouhejte...
více o Paštika z divočáka
Šalotky nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, žampionové kloboučky nakrájíme na plátky. Medailonky ze střední části hovězí svíčkové...
více o Steak Diane
Vejce mixujeme v elektrickém mixéru asi minutu. Potom přidáme med, smetanu a koňak a mixujeme ještě půl minuty. Podáváme ve sklenicích s ledem při...
více o Medový koktejl
Broskve oloupneme, odpeckujeme a nakrájíme na silné plátky. S cukrem a citronovou šťávou vložíme do kastrolu, přikryjeme a necháme několik hodin...
více o Broskvový džem s vanilkou
Špalíky panenky(3cm)okořeníme, obalíme slaninou a upevníme jí párátkem. Orestujeme na pánvi, vyjmeme do pekáčku. Do pánve přidáme brambory, které jsme...
více o Flambovaná vepřová panenka v kabátku
Cukr, rum a skořici ohřejeme, přidáme koňak i likér a přivedeme téměř k varu (nevaříme). Rozdělíme do 4 šálků, dolijeme horkým mlékem a ozdobíme...
více o Mléčný punč
V horké vodní lázni rozpustíme čokolády a tuk. Dobře promícháme, přidáme smetanu, koňak, opět promícháme a nakonec vmícháme nahrubo nasekané ořechy....
více o Nepečené čokoládové čtverečky
Nakrájené houby podusíme na oleji s pepřem, kmínem. Odstavíme, přidáme nakrájenou cibuli, petrželku a játrovku, osolíme, přilijeme koňak a důkladně...
více o Játrová pomazánka s houbami
Do šejkru nasypeme drcený led, vlijeme vychlazenou kávu, koňak nebo jiný alkohol, smetanu a doplníme cukrem. Cukru můžeme přidat podle chuti i více....
více o Ledový kávový koktejl
Cuketu nakrájíme na malé kostky, přidáme zázvor, cukr, šťávu a podusíme do měkka. Když se šťáva vydusí skoro úplně, přidáme máslo a koňak a dodusíme....
více o Cuketa na zázvoru
Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mrkev a ořechy (dávám vlašské, ale mohu být i lískové). Promícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a...
více o Mrkvový koláč II.
Nejdříve připravíme krém: smícháme žloutky s vanilkovým cukrem. Mixujeme, až vznikne jemná pěna. Po lžičkách přidáme Mascarpone a pořádně zamícháme,...
více o Manner Tiramisu
Cibuli zesklovatíme na pánvi v másle a v posledním okamžiku před dohotovením přidáme koření, aby se nespálilo. Přendáme do mixéru. Ve výpeku opečeme...
více o Paštika s koňakem
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové...
více o Cassoulet
Rozkvedlat žloutky s maizenou. Maso nakrájet na kostky a promíchat v žloutcích, aby se obalily. Rozpálit olej, kostky masa v něm osmažit. Na pánvičku...
více o Francouzské vepřové na žampionech
Kuře rozřízneme na polovinu, osolíme a v koňaku podusíme do poloměkka. Potom jednu polovinu naplníme játry a posypeme hřebíčkem, druhou naplníme...
více o Koňakové kuře
Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu...
více o Věnec Paříž - Brest
400 g pečeného králíka vykostíme a spolu s 1 žemli předem namočenou ve 100 ml smetany umeleme, přidáme 1 vejce, 1 lžičku provensálského koření, 1...
více o Králičí jemná paštika
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky, stroužek česneku oloupeme a rozmačkáme, petržel rozsekáme. Ve velké nádobě rozmícháme vodu s octem a...
více o Zajíc po vinařsku:
Banány oloupeme, nakrájíme šikmými podélnými řezy na silnější plátky. Utřeme žloutky s cukrem, přimícháme mouku, zastříkneme koňakem, vmícháme sníh z...
více o Banány v županu
Nejprve si připravíme náplň: na margarinu osmahnout lehce cibuli a přidat rozmraženou kukuřici. Lehce osolit a přidat nasekanou petrželovou nať. Potom...
více o Kuřecí kapsy s kukuřicí
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dozlatova osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z MAGGI Karpatského bujónu, vínem, koňakem a...
více o francouzská cibulačka III.
Maso dobře naklepeme, pepř vtlačíme do masa a na rozpáleném oleji dobře opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme, vložíme jemně nasekanou cibuli a máslo...
více o Biftek Chateaubriand
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle prudce po všech stranách opečeme do zlatova. Oflambujeme nahřátým koňakem a přidáme cibuli ...
více o Kuře na šampaňském
Mátu nasekáme a dáme na broskve. Zalijeme koňakem, likérem. Zakryté necháme 1-2 hodiny v chladnu. Poté nalijeme šampaňské....
více o Bowle se šampaňským
Do skleněného džbánu dáme kostičky ananasu, zasypeme cukrem, přilijeme koňak, maraskino a postavíme do chladničky. Před podáváním přilijeme dobře...
více o Šampaňský krjušon
Na spodok tortovej formy poukladáme piškóty, ktoré polejeme šťavou z ananásového kompótu a koňakom. Poukladáme naň ananás a vylejeme krém z tvarohu a...
více o Moje prekvapenie
Višně propláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme stopek, můžeme je i odpeckovat a pak je dáváme do vymyté a vysušené litrové láhve.
Do každé třetiny...
více o Domácí višňovka
Celer jemně nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, mírně osolíme a vmícháme hrubě nasekané vlašské ořechy.
Nakonec posypeme nastrouhanou nivou,...
více o Salát pro starší pány
Krůtí prsa vykostíme a upravíme na plát. Odřezky krůtího masa jemně umeleme spolu s vepřovým masem, na slanině osmaženou cibulkou, petrželkou a mlékem...
více o Plněná krůtí prsa