Do pečící formy klademe brambory nakrájené na plátky (syrové) až vytvoří souvislou vrstvu, osolíme a okmínujeme. Dostatečně poklademe salámem a...
více o Francouzské brambory - nejlepší recept
Krůtí stehna omyjeme, nasolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáče na máslo. Podlijeme asi 1 dcl vody a dáme péci. Podléváme. Asi po hodině vložíme...
více o Krůtí stehna s omáčkou
Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, jež částečně zasahují i maso. Máslo a koření pečlivě promýcháme aby vznikla...
více o Satanova kuřecí stehýnka
Filety naskládáme do zapékací misky na plátky másla, aby ryba později nebyla na suchu, pokapeme citronem a nakořeníme dle chuti. (Vlastním nápadům se...
více o Okouník mořský s hermelínem
Ve slupce uvařené, vychlazené brambory (nejlépe od minulého dne) oloupáme a jemně nastrouháme. Přidáme mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva...
více o Bramborové preclíky
Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a opražíme...
více o Kapustový hrnec
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené, uděláme jíšku (polévka má být...
více o Medzevská bramborová polévka
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme oloupaný, semínek zbavený a na kostičky nakrájený patizon, nastrouhaný česnek, sůl, kmín, pepř, lehce orestujeme,...
více o Patizonová polévka alá hrachovka
Na olej dáme orestovat cibulku na drobno. Poté přidáme kmín a necháme orestovat. Na cibulku dáme vepřovou konzervu na kostky - chvíli orestujeme,...
více o Levná omáčka na špagety
Z vlažného mléka (asi púl hrnku) a droždí nechíme vzejít kvásek. Do větší mísy nasypeme mouku a přidáme hotový kvásek pak olej, zbytek mléka....
více o Slané rohlíčky II.
Cibule na drobno nakrájíme a ve větším hrnci osmahneme do zlatova, přídáme asi 3 lžíce mouky a uděláme jíšku. Hotovou jíšku necháme si 5 minu...
více o Špenát II.
Na oleji osmažíme cibulku pěkně do hněda - chvíli to trvá, ale guláš bude mít pěknou barvu. Přidáme papriku a necháme ji krátince rozpustit v tuku....
více o Krůtí guláš 3x jinak
Maso nakrájíme na větší kousky (3-4 kousky na 1 porci), promícháme s nakrájenou cibulí, nakrájenou slaninou, utřeným česnekem, kmínem a solí. Necháme...
více o Králík ála vepřová pečínka
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme...
více o Alsaské kotlety
Do vroucí osolené vody vložíme nakrájený květák o velikosti, kterou máme rádi na obalovaný květák a vaříme do křehka, prostě jak to máme rádi. Když je...
více o Květáková polévka + obalovaný květák
Králíka naporcujeme, rozpálíme tuk a zpěníme cibuli, můžeme přidat i slaninu (není nezbytná), opepříme, osolíme, přidáme kmín a prudce opečeme. Pak...
více o Houbovecký králík
Lilky posypeme solí a vypotíme. V kastrolu na oleji orestujeme semínka, kmín a bez semen nakrájenou chilli papričku.
Přidáme lilky, cibuli, nasekaný...
více o Lilkové čatní
Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky, poklademe do máslem vymazaného pekáčku, posolíme. Na brambory poklademe vrstvičku hub předem lehce...
více o Kuře v pekáčku
Houby den předem namočíme, druhý den uvaříme s kmínem v téže vodě, ve které byly namočeny. Ze sádla a mouky připravíme světlejší jíšku. Rozmícháme s...
více o Moje kyselo
Omyté kuřecí maso osolíme, opepříme, pokmínujeme a posypeme trochou skořice. Do pekáče nalejeme olej, do kterého dáme zbytek skořice, na čtvrtky...
více o Skořicové kuře
Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu (pozor, má být schovaná v mase), osolíme a okmínujeme jak zevnitř...
více o Králík na roštu - grilování
Na rozpáleném sádle smažit nakrájenou cibuli (V-krouhač) do zlatova, přidat papriku (nespálit!), překrojené žaludky, sůl, česnek, kmín, pepř,...
více o Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Mléko svaříme, přidáme na menší kousky nakrájené tvarůžky, mícháme, až se rozpustí. Přidáme tvaroh, vymícháme dohladka, osolíme, okmínujeme. Přelijeme...
více o Vařená tvarůžková pomazánka
Tvarůžky vložíme do litrové láhve a zavíčkujeme. Na teplém místě necháme 2-3 dny zrát. Pak pomeleme s jednou větší cibulí, dáme zpět do láhve,zalijeme...
více o Kolíčkové tvarůžky
Tenhle recept vzniknul takřečeno jako z nouze ctnost. Vzniklo ale velmi lahodné jídlo, které je nejblíže rizotu. Cibuli nakrájíme na kostičky a...
více o Rizoletto
Do domácí pekárny vložíme suroviny v obvyklém pořadí, nasucho opražená semínka přidáme po zapípání. Na začátku 3. kynutí potřeme povrch solným...
více o Chlebík Fantazie
Tohle není recept v pravém slova smyslu, jen uskutečněný povedený nápad. V domácí pekárně na program těsto si nechte vykynout vaše oblíbené či...
více o Chlebové buchty
Oprané a osušené kloboučky naspodu potřeme česnekem utřeným se solí, mírně popepříme, případně posolíme, obalíme v mouce. Na rozpáleném tuku pomalu...
více o Hlíva na česneku
Sójové kostky uvaříme dle návodu na obalu. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriky, žampiony,...
více o Fazolová směs se sójovým masem
Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse je promíchame s 1-2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli....
více o Smíchovský Maršflek
Zelí smícháme s drobně nakrájenou cibulí, nahrubo nastrouhaným jablkem a cukrem. Dvě třetiny směsi rozprostřeme do pekáčku. Kousky kuřete posolíme,...
více o Kuře v závěji dělovými koulemi
Ve vlažné vodě rozmícháme sušený kvásek a vlijeme do formy pekárny. Přidáme ocet, mouky, kmín a sůl. Navrch dáme sušené droždí. Pekárnu nastavíme na...
více o Obyčejný chléb II.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou...
více o Zabijačkový guláš II.
Do mouky na vále nasekat heru a tvaroh, osolit, vypracované těsto vyválet na stéblo, potřít vejcem, posypat, nakrájet rádýlkem, péct na nevymazaném...
více o Sýrové tyčinky bez sýra
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, ten nadrobno, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile zhnědnou, přidáme...
více o Mexická kuřecí jatýrka
Špek nakrájíme na malé kostičky, až se vypeče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme koření, orestujeme maso, zeleninu a...
více o Svratecký guláš
Ingredience rukama smícháme k sobě a uděláme těsto. Z těsta si uděláme malé placičky (můžeme rozválet těsto a skleničkou udělat kuličky nebo normálně...
více o Bramborové placičky
Bůček uvaříme v min. množství vody, do které přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín, trošku koření na paštiku. Připravíme si plechovou vaničku...
více o Játrová paštika IV.
Kostičky cibule osmahneme na oleji v tlakovém hrnci, přidáme česnek a mleté maso. Osmahneme. Když se z masa pustí šťáva, přilijeme vodu tak, aby bylo...
více o Rajské špagety
Kotlety omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na zpěněnou cibulku. Přidáme kmín a dusíme do měkka. Přidáme trochu másla a zeleninový bojón....
více o Vepřové kotlety na kmíně
Dva jazyky, uvařené se zeleninou, vytáhneme z vývaru, ponoříme do studené vody. Sloupneme je a nakrájíme na silnější plátky.
Na 50 g slaniny zpěníme...
více o Pikantní vepřové jazyky v omáčce
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, maso na silnější nudličky a cibuli na kolečka. Zelí vyndáme ze sáčku a překrájíme. Vše...
více o Rychlý a dobrý bigos
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín. Na cibuli vložíme nadrobno nakrájená rajčata, cuketu, papriku, feferonky a mrkev, jemně je posolíme a dusíme...
více o Čočka nebo červené fazole po Alžírsku
Květák uvaříme v osolené vodě s kmínem, pak ho rozmačkáme, přidáme karí a muškátóvý oříšek. Zahustíme smetanou s moukou. Nakonec petrželka....
více o Květáková polévka s karí
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Všechno...
více o Hlávkové zelí s těstovinami
Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory, zalijeme trochu...
více o Zadělávaná kapusta (Kél)
V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat...
více o Celozrnný chléb z domácí pekárny
Tvarůžky nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci si rozpustíme kousek másla a na něj pak dáme tvarůžky, chvilku mícháme až se sýr rozpustí. Přidáme...
více o Domácí sýr II.
Špek nadrobno nakrájený necháme restovat do sklovata, přidáme porce králíka, restujeme po obou stranách až má zlatavou barvu, ještě na pánvi porce...
více o Králík na houbách (žampionech)