• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín

Kmín

Podobné ingredience

  • Chléb kmínový
  • Drcený kmín
  • Indický kmín
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

60 minut
Kuřecí špíz se švestkami II.

Kuřecí špíz se švestkami II.

Připravíme špízy (maso, slanina, švestky, sůl, pepř), ty orestujeme na olivovém oleji. Pak vložíme do zapékací misky, která je vyložená plátky cibule... více o Kuřecí špíz se švestkami II.

30 minut
Bílá polévka s divokým kořením

Bílá polévka s divokým kořením

Brambory nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl, bobkový list, trochu kmínu a divoké koření (nové koření, tymián, oregano, případně možno nahradit... více o Bílá polévka s divokým kořením

20 minut
Dušené zelí jako příloha

Dušené zelí jako příloha

Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka. Mezitím si uděláme zásmažku - na... více o Dušené zelí jako příloha

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a... více o Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

60 minut
Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nich vykrajujeme... více o Zelňáky jihočeské

30 minut
Kraslická liškajda

Kraslická liškajda

Brambory nakrájejte na kolečka a dejte vařit do hrnce do 500 ml lehce osolené vody. Očištěné houby osmažte na části másla s kmínem a přidejte k... více o Kraslická liškajda

45 minut
Šumavská kulajda se zastřeným vejcem

Šumavská kulajda se zastřeným vejcem

Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až jsou houby a... více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem

50 minut
Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků,... více o Tradiční sodový chléb - Soda Bread

50 minut
Snadné brambory

Snadné brambory

Oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě s trochou kmínu. Vytřeme pekáč (zapékací mísu) trochou oleje a předehřejeme troubu na 200. Až jsou... více o Snadné brambory

60 minut
Cottage Pie

Cottage Pie

Brambory oškrábeme, dáme do hrnce (přidáme sůl a kmín) a vaříme, dokud nezměknou. Až budou brambory hotové, uděláme z nich kaši, do které dáme mléko a... více o Cottage Pie

120 minut
Maminčin králík na cibuli

Maminčin králík na cibuli

Cibuli nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáče a zvolna smažíme na sádle do sklovata. Mezitím naporcujeme králíka na menší kusy, obalíme je v mouce... více o Maminčin králík na cibuli

40 minut
Smetanová žampionová omáčka

Smetanová žampionová omáčka

V hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Žampiony umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s kmínem do hrnce. Trochu posmažíme a... více o Smetanová žampionová omáčka

35 minut
Bramboračka s malými kapustičkami

Bramboračka s malými kapustičkami

Sušené houby dejte do velkého hrnečku a zalijte horkou vodou. Nechtě půl hodiny louhovat. Mezitím na sádle pět minut smažte cibuli, na poslední dvě... více o Bramboračka s malými kapustičkami

Česnečka trochu jinak

Česnečka trochu jinak

Na slanině osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a uvaříme doměkka. Ochutíme pepřem... více o Česnečka trochu jinak

Česnekové plecko na hruškách

Česnekové plecko na hruškách

Plec pokrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, nastrouhaný nebo nasekaný česnek a promícháme. Maso dáme do pekáčku na... více o Česnekové plecko na hruškách

60 minut
Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Rozehřejte olej, přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, nechte ji zesklovatět. Přidejte očištěnou, nahrubo... více o Závin z listového těsta s červenou řepou

10 minut
Kančí guláš v pomalém hrnci

Kančí guláš v pomalém hrnci

1. Cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zvěřinu nakrájíme na kostky. 2. Kolečka cibule podusíme na másle. 3. Jakmile cibule... více o Kančí guláš v pomalém hrnci

45 minut
Listové taštičky se zelím a klobásou

Listové taštičky se zelím a klobásou

Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a necháme z něj přebytečnou vodu odkapat. Klobásu si nakrájíme na kolečka nebo větší kousky. Rozválené těsto... více o Listové taštičky se zelím a klobásou

45 minut
Dýňovo-zelná polévka

Dýňovo-zelná polévka

Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dýni, trochu osmahneme a podlijeme vodou tak, aby dýně byla... více o Dýňovo-zelná polévka

50 minut
Mačanka karpatská

Mačanka karpatská

Pokrájíme obě cibule a na tuku je necháme zesklovatět. Kdo to má rád, tak může před přidáním hřibů trošku přibarvit paprikou. Přidáme pokrájené hřiby,... více o Mačanka karpatská

Uzenářské vepřové

Uzenářské vepřové

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme do vymaštěného pekáče společně s pokrájenými párky, slaninou, šunkou, cibulí a česnekem. Posypeme... více o Uzenářské vepřové

30 minut
Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

* nakrájíme hlívu na kostičky * oloupeme a nakrájíme na kostičky i brambory * rozpůlíme cibuli * hlívu, brambory a cibuli dáme do hrnce * zalijeme 1 l... více o Bílá polévka z hlívy ústřičné

225 minut
Domácí chleba z žitné mouky

Domácí chleba z žitné mouky

Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme... více o Domácí chleba z žitné mouky

60 minut
Kuře jinak

Kuře jinak

Na připravený pekáč (stačí nízký) dáme máslo dle potřeby. Papriku nakrájíme na proužky a totéž uděláme s cibulí. Obě ingredience rozložíme rovnoměrně... více o Kuře jinak

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na oleji s máslem. Přidáme nadrobno pokrájený česnek, kmín a nakrájené oloupané brambory. Trochu... více o "Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

50 minut
Kmínový chlebíček

Kmínový chlebíček

Do misky nasypeme mouku, droždí, kmín a sůl, poté zalijeme vodou a dobře promícháme v těsto. Těsto necháme cca hodinu vykynout. Potom vytvarujeme... více o Kmínový chlebíček

60 minut
Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do... více o Veganská houbová omáčka

60 minut
Cuketové placičky mnoha variací

Cuketové placičky mnoha variací

Cuketu si oloupeme a nastrouháme na struhadle (menší velikost). Slijeme přebytečnou vodu a přidáme vajíčko, mouku a zbytek ingrediencí. Smažíme ve... více o Cuketové placičky mnoha variací

20 minut
Fazolková „smaženice“ Institutu Kompliment

Fazolková „smaženice“ Institutu…

Na rozehřáté pánvi potřené olejem restujeme doměkka fazolové lusky s pokrájenými žampiony, přidáme kmín a bylinky, podle potřeby podléváme trochou... více o Fazolková „smaženice“ Institutu Kompliment

Houbák

Houbák

Cibulku osmahmene, přidáme houby a dusíme do změknutí, osolíme, opepříme, kmín. Housku namočíme do mléka aby změkla, pak si přidáme krupičku, žloutky,... více o Houbák

60 minut
Bosáky II.

Bosáky II.

Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a romačkáme. Těsně před vytvořením těsta zbylé brambory najemno nastrouháme a odlijeme z nich přebytečnou... více o Bosáky II.

60 minut
Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Kuře omyjeme a rozdělíme na části. (stehýnka, prsíčka). Předehřejeme troubu na 200°C. Maso osolíme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a... více o Nejlehčí pečené kuře a brambory

195 minut
Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Ingredience vložíme do nádoby pekárny takto: voda, olej, ocet, obě mouky a do jednoho rohu cukr a do druhého sůl. Doprostřed uděláme v mouce důlek a... více o Kmínový pšenično-žitný chléb

20 minut
Jednoduchá dušená kapusta

Jednoduchá dušená kapusta

Kapustu nakrájíme nebo nakrouháme a dáme dusit s trochou vody, přidáme sůl, kmín a podle chuti vegetu. Na pánvičce si mezitím na oleji osmahneme... více o Jednoduchá dušená kapusta

Gemerské tajemství

Gemerské tajemství

Maso si nakrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme sůl, grilovací koření, pepř, kmín, mletou červenou papriku, vegetu, chilli koření a zalijeme... více o Gemerské tajemství

180 minut
Dalamánky IV.

Dalamánky IV.

Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední, program Kynutí (Těsto). Poté vytvoříme dalamánky,... více o Dalamánky IV.

90 minut
Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Vymažu zapékací misku (pekáč) sádlem. Nakrájím oloupané syrové brambory na plátečky (tenčí plátky) a vsypu je do misky (pekáče). Přidám trochu soli,... více o Kotlety na šlehačce

60 minut
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky

Ispanakli pogaca, špenátové taštičky

Z mouky, 1 lžičky soli a 100 ml vody uhněťte hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odpočívat. Propláchnutý a okapaný špenát nahrubo nasekejte,... více o Ispanakli pogaca, špenátové taštičky

50 minut
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostičky. Fazolky nechte trochu povolit, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, 1 papričku na kolečka. V... více o Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

10 minut
Chleba "Šumava"

Chleba "Šumava"

Nejprve začneme kváskem - do 2 lžic mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí, necháme vzejít. Mezitím si ohřejeme půl litru jakékoliv tekutiny -... více o Chleba "Šumava"

75 minut
Hovězí plátky se žampiony

Hovězí plátky se žampiony

Plátky na krajích nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme, nasolíme a napepříme. Poprášíme je hl. moukou po obou stranách. Na sádlo si dáme cibulku.... více o Hovězí plátky se žampiony

60 minut
Kachní prsa s jarním salátem

Kachní prsa s jarním salátem

Kůži na prsíčkách nařízněte šikmými zářezy, prsa osolte a okmínujte. Vložte je do pekáčku a pečte přikrytá při 200 °C asi 15 minut. Podlijte trochou... více o Kachní prsa s jarním salátem

Domácí světlý bochník s kmínem

Domácí světlý bochník s kmínem

Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, solí a kmínem, přidáme ocet, vlažnou vodu a zaděláme těsto. Nebo klasickým způsobem zaděláme kvásek a... více o Domácí světlý bochník s kmínem

30 minut
Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci

Bramboračka s podmáslím a ztracenými…

Do půl litru osolené vody s kmínem dejte vařit oškrábané a na kostky nakrájené brambory. K poloměkkým bramborám přidejte jíšku umíchanou z poloviny... více o Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci

45 minut
Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

Smetanové fazolky a kukuřice s masem…

1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. 2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme... více o Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

40 minut
Slaný žloutkový koláč

Slaný žloutkový koláč

Troubu předehřejte na 200 °C. Z uvedených surovin zpracujte těsto. Nechte asi půl hodiny v chladu. Pak rozválejte a vyložte jím kulatou formu nebo z... více o Slaný žloutkový koláč

90 minut
Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Pokrájenou cibuli osmahni v pekáči, ve kterém pak budeš péct maso. Očištěné krůtí křídlo osol a opeč po obou stranách na cibuli, lehce posyp kmínem a... více o Krůtí křídlo pečené na houbách

270 minut
Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Kachnu (např. vodňanskou) osolíme a okmínujeme z obou stran (teda i uvnitř). Dáme do pekáče na záda a přiklopíme víkem. Dáme ji do trouby a zapneme na... více o Kachna pomalu pečená

Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata, pokrájený česnek... více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí,, přidáme cukr a trochu vlažného piva, vejce, mísu přikryjeme utěrkou a necháme... více o Pivní preclíky, housky, rohlíky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 25
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

233
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
207
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
110
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
89
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
87
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Nedělní Aha! 11.5.2025

Nedělní Aha! 11.5.2025

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Nedávno navštívené recepty:

Marinované buřty Krůtí medailonky na zelenině Celerový salát
Masarykovo cukroví Nepečený tvarohový dort s ovocem II. Sušené meruňky, broskve, švestky!
Americké muffiny Jogurtová buchta II. Barevné bramborové knedlíky (noky)
Koláč inspirován tiramisu Pizza z polenty - zdravě Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Další doporučené ingredience:

Klíčky Klíčky řeřichy Klikve Klobása Klobása - uzená
Klobásová směs Klobásové koření Klokaní kýta Klokaní maso Klokaní ocas
Knedlík Knedlíky v prášku Knorr Aromat Knorr Bohatý bujón kuřecí Knorr Bohatý bujón na guláš
Knorr Bohatý bujon zeleninový Knorr Jíška světlá Kofola Kokos Kokos na vysypání formy
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact