Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá...
více o Bramborová jelítka Goja
Nasekáme cibuli, kapustu nakrájíme na větší kousky, petržel na kostičky.
Ve větším hrnci osmažíme dozlatova cibuli na sádle, zasypeme lžičkou kmínu a...
více o Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Kachnu důkladně očistíme a den předem nasolíme uvnitř i na povrchu.
Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme dozlatova nasucho opéct do trouby nebo v...
více o Kachna s nádivkou z remosky
Začneme těstem, které bude potřebovat vykynout. Smícháme si kvasnice s vlažným mlékem a lžičkou cukru. Necháme 2 minuty odstát dokud se na kvásku...
více o Houstičky se sýrem a slaninou
Maso ochuťte solí, pepřem, kmínem a chilli. Potřete olejem a uložte do vzduchotěsné krabičky alespoň na 2 hodiny do ledničky.
Na pánvi rozehřejte olej...
více o Losos se smetanou a kaviárem
Očištěnou a omytou husu si připravíme nejlépe den předem: dáme do pekáče, důkladně nasolíme, okmínujeme z obou stran a necháme přes noc v lednici....
více o Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Kachnu očistěte a omyjte zevnitř i zvenku pod tekoucí studenou vodou, nechte ji okapat a osušte papírovou utěrkou. Můžete také odříznout krk, konce...
více o Kachna pomalu pečená
Očištěnou a omytou husu si připravíme nejlépe den předem: dáme do pekáče, důkladně nasolíme, okmínujeme z obou stran a necháme přes noc v lednici....
více o Svatomartinská husa 2
Z husy oškubejte přebytečné brka, případné jemné peří opalte zapalovačem. Z opeřence vyndejte droby, z nich můžete udělat vývar a skvělou polévku....
více o Svatomartinská husa 13 hodin pečená
V kastrolu rozehřejte olej a 2 minuty poduste rozpůlené cibulky a na plátky nakrájený česnek.
Přidejte na kolečka nakrájenou karotku, 2 minuty...
více o Nakládané karotky
Uvařené nebo upečené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte.
Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem. Přidejte k mouce a pomalu vmíchejte...
více o Bramborový chléb
Filety ze pstruha osolte, opepřete, okmínujte a z obou stran ogrilujte, asi 3 minuty z každé.
Filety vložte do rozkrojených bagetek, přidejte listy...
více o Ryba v housce
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek spolu s nasekanou cibulí, česnekem a kmínem, přidejte hovězí nakrájené na kostičky o hraně asi 1 cm a...
více o Gulášová polévka
Na másle orestujte dozlatova nadrobno nasekanou cibuli. Zalijte ji vínem, přidejte šafrán a nechte zredukovat.
Poté vmíchejte nadrobno nakrájené houby...
více o Houbová paštika
Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1,5 cm. Nejprve krájejte takzvaně po vlákně a pak napříč. Pro tuto úpravu, kdy je chuť masa opravdu...
více o Gulášová polévka
Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme ho do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 90 minut...
více o Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou. Dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli. Na zelí dáme na kolečka...
více o Kuře na zelí a chlupatý knedlík
Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme...
více o Těsto na domácí chleba
Do mísy prosijeme oba druhy mouky a smícháme se solí.
Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí a cukr.
Zalijeme teplým pivem a necháme pár...
více o Pivní pečivo
Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem.
Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a...
více o Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s...
více o Okoun na másle a kmínu
Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete.
Na pánvi na oleji...
více o Bůčková roláda s nádivkou
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného.
Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte...
více o Segedínský guláš - F.O.O.D.
Listové těsto rozválíme na středně tenký plát.
Posolíme solí, podle chuti posypeme sýrem, nebo kmínem, lze ponechat i pouze posolené, nebo použít...
více o Snadné slané sušenky
Rozložte těsto na pizzu, potřete je směsí fresh cream se zakysanou smetanou, ochuťte kmínem, solí a pepřem. Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka a...
více o Pizza se slaninou a smetanou
Očištěnou řepu nakrájejte na měsíčky, rozložte na plechu vyloženém pečícím papírem, potřete olejem. Osolte, opepřete a pečte při 200 °C do změknutí,...
více o Salát z červené řepy a brusinek
1. Osolte a posypte kmínem
Kachnu omyjte a osušte. Pak odřízněte přebytečný tuk u biskupa a u krku a kachnu důkladně osolte. Solte uvnitř i zvenku a...
více o Pomalu pečená kachna I.
Z mouky, sýra, hery, šlehačky a soli vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu v chladničce ztuhnout. Z těsta...
více o Slané nejen vánoční pečivo
Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte...
více o Kachna s rozinkovým zelím
Na sádle orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolte, 2 minuty restujte a pak zalijte...
více o Červené zelí s jablky
Husu ze všech stran - i zevnitř - nasolte, pokmínujte a zevnitř potřete majoránkou.
Dovnitř vožte jednu housku. Husu položte prsy dolů do pekáče ...
více o Nejlepší svatomartinská husa
Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme brambory na kostky. Omyté vložíme do hrnce, který do poloviny naplníme vodou. Dáme na plotnu na nejvyšší...
více o Jihočeská kulajda od maminky
Vepřové maso si nakrájíme na kostky, řádně osolíme, opepříme, zakápneme olejem, promícháme v misce a připravíme si cibuli. Nakrájíme nadrobno.
Cibuli...
více o Vepřový gulášek z kýty
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí.
Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí,...
více o Kostky na tabu
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé a sypké) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučenou plochu, lehce propracujeme,...
více o Zelné chlebové placky
1. Prsa naklepeme, jemně osolíme, opepříme. Na prsa položíme plátek vysokoprocentní šunky, kolečko tvarůžku a prso svineme do rolády. Ovážeme nití,...
více o Kuřecí závitek s bramborama
Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu.
Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek.
Osolíme, přidáme rozmarýn a...
více o Rizoto s rybím filé
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek....
více o Pečené uzenářské ocásky
Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Pro obměnu...
více o Kvašený zeleninový salát Pickles
Do pekárny dáme všechny tekuté ingredience, naposledy dáme sypké. Nastavíme program na jedničku (co mám já program Basic) a necháme už všechno na...
více o Domácí chléb z pekárny
Větší kuře nebo kachnu si očistíme a nasolíme, nejlépe den předem.
Nádivka:
Na kostičky pokrájené starší rohlíky osmažíme na másle, pak je dáme do...
více o Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou
Do vroucí vody vmícháme překrájené zelí, brambory nakrájené na kostky, kolečka klobásy a feferonku.
Osolíme, přisypeme kmín a vaříme.
Když jsou...
více o Zelňačka III.
Kousky lososa jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je...
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Řepu povařit do poloměka. Nastrouhat zelí, přidat přísady, promíchat a nechat odležet 24 hodin.
Naplnit do sklenic a zavařovat 20 minut....
více o Zelný salát s řepou
Opražíme kmín na sádle, přidáme papriku a nadrcený česnek, sůl a pepř. Vlijeme vodu a hodíme kostku bujonu. Přidáme pažitku a necháme vařit cca 10...
více o Kmínovo-papriková polévka
Na tento recept, jak Láďa Hruška upozornil, musíme použít tvaroh pouze v pozlátkovém obalu! NE TEN Z VANIČEK.
A zde je jednoduchý postup:
Celé dvě...
více o Domácí pivní sýr dle Ládi Hrušky
Na sádle zesklovatíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Teprve pak osolíme, opepříme a přidáme...
více o Vepřové nudličky dušené v paprice