Zelí nakrouháme na jemné nudličky a pokapeme octem. Pak zelí v menším množství vařící vody se solí, octem a kmínem a uvaříme do poloměkka. Scedíme,...
více o Salát z červeného zelí s pomerančem
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku,...
více o Kančí guláš s brusinkami
Kuře osolíme, naplníme propláchnutým zelím, vložíme do pekáče, ve kterém je hrubě pokrájená cibule a česnek. Posypeme kmínem, podlijeme pivem a pečeme...
více o Kuře kachna
Na másle podusíme drobné nakrájené houby, podle chuti je osolíme, přidáme tlučený kmín a drobně nakrájenou petrželku nebo pažitku. V kastrole...
více o Špagety s houbami a sýrem
Brambory neloupeme, ale očistíme kartáčkem a po délce je rozkrojíme na půlky. Plech na pečení potřeme olejem a posypeme nahusto solí a kmínem. Půlkami...
více o Pečenky
Žampióny očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem.
Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky...
více o Dřevorubecký kastrůlek
Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem.
Kopr ...
více o Nakládané kyselé zelí
Brambory neloupeme ale důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky o síle půl cm a posypeme solí a grilovacím kořením.
Cibuli nakrájíme na kolečka a...
více o Chalupářské brambory II.
Mouku, máslo, sýr a sůl smícháme na vále a vypracujeme těsto. Tence vyválíme a krájíme na tyčinky. Tyčinky pomažeme vejcem a posypeme kmínem.
Přendáme...
více o Sýrové tyčinky III.
Těsto rozválíme na obdélník 1/2 cm tlustý, nakrájíme pásy 6-7 cm široké a potřeme vejcem. Jeden pás posypeme solí a kmínem, druhý strouhaným sýrem a...
více o Rychlé slané tyčinky
Nakrájet tvarůžky na kostky. Uvařit masox, přidat tvarůžky a za stálého míchání na mírném ohni vařit do rozpuštění. Na závěr přidat pepř, pivo, kmín....
více o Tvarůžkový sýr
Na oleji a na rozpuštěné slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme, okořeníme,...
více o Maso cibulář
Oloupané a nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě s kmínem. Mezitím si osmahneme na sádle dvě cibule dozlatova rozetřeme si česnek. Z hotových...
více o ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S OUKROPEM
Uvaříme brambory a rozmačkáme do žluté hmoty. Tu smícháme s kečupem, sójovou omáčkou, cibulí, kmínem, pepřem, žloutky a na kostičky pokrájenými...
více o Tatarák bez masa
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na rozpuštěném sádle, přidáme kmín a ještě chvilku restujeme, zaprášíme mletou paprikou, lehce...
více o Kášovská Zelňačka
Mouku prosejeme na vál, přidáme zelí, do důlku škvarky se sádlem, mléko, kmín, sůl a uhněteme těsto. Vyválíme a tvořítkem vykrajujeme kolečka, která...
více o Jihočeské zelňáky
Z krkovice nakrájíme plátky, naklepeme je, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opečeme na tuku. Přidáme sekanou cibuli, prolisovaný česnek a kmín,...
více o Plátky na pivu
Těsto: vodu,sůl a máslo přivedeme k varu a vsypeme najednou mouku. Kastrol sejmeme z plotny a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane chytat dna a...
více o Slané věnečky
Telecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku a osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme zázvorem. Takto připravené maso podlijeme bílím vínem a...
více o Telecí na víně
Hermelíny umeleme, přidáme mouku, prášek do pečiva, tuk a 1 žloutek. Zpracujeme v těsto. Necháme uležet. Vyválíme plát, pomažeme rozšlehaným žloutkem,...
více o Hermelínové chřupky
Sýr rozmačkáme nebo nastrouháme, přidáme mouku, šlehačku, tuk, sůl, pepř a zpracujeme hladké těsto. Těsto dáme do chladna odpočinout. Potom vyválíme...
více o Pikantní pečivo k vínu
Na másle rozpustíme droždí. Až se odděluje od tuku přidáme mouku a připravíme zápražku. Opražíme a zalijeme vodou. Když se voda vaří, přidáme bujón,...
více o Drožďová polévka
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme a pokrajíme na nudličky nebo plátky. Vše dáme orestovat na olej. Pozor musíme hlídat aby nám...
více o Turecký salát
Do omytého a osušeného vepřového bůčku utvoříme ostrým nožem kapsu, kterou řádně vytřeme hořčicí. Do misky nakrájíme rohlíky na kostičky a zvlhčíme...
více o Bůčkové překvapení
Namočíme žemle do mléka, bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky....
více o Karbanátky
Namočíme žemle do mléka
Kapustu uvaříme ve vodě se špetkou sody
Kapustu necháme vychladnout
Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme...
více o Karbanátky s kapustou
Žemle namočíme do mléka
Očistíme cibuli, nakrájíme najemno
Osmažíme cibuli na oleji dozlatova
Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme...
více o Sekaná
Omytá stehna osolíme, vložíme na kostičky vyškvařené slaniny a po obou stranách opečeme. Přidáme kostičky cibule, podlijeme horkou vodou, přidáme...
více o Krůtí stehna na česneku
Kolínka uvaříme ve dvou litrech osolené vody, slijeme a vsypeme do kastrolu, kde jsme na sádle podusili houby s kmínem. Smícháme, přidáme utřený...
více o Zapékaná kolínka s houbami
Lilky potřeme olejem a grilujeme, až slupka zhnědne a popraská. Necháme vychladnout a oloupeme je.
Na másle osmažíme drobně nasekanou cibuli, přidáme...
více o Lilková kaše
Kuře omyjeme, osolíme, okmínujeme a naplníme zelím. Přilijeme dovnitř ještě asi 1/2 sklenice piva.
Pekáč vytřeme sádlem, položíme do něj kuře a...
více o Kuře se zelím II.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme na teplo.
Na zbylém tuku rozškvaříme na...
více o Vepřové kotlety na zelí
Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou kořenovou zeleninu a na nudličky nakrájenou kapustu zalijeme vodou. Osolíme, okmínujeme,...
více o Zeleninová polévka II.
Syrové brambory oloupat, nastrouhat na plátky. Klobásy také nakrájet na tenké plátky.Zapékací pekáček vymastit sádlem.
Na dno naskládat vrstvu brambor...
více o Prokládané brambory
Maso nakrájime na kostky. V katrole na sádle osmahneme pokrajenou cibuli,přidáme papriku, kmin, majoranku, utřený česnek se soli a ocet.
Vložime...
více o Zabijačka - guláš
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme...
více o Jihočeský bramborový bác
Droždí rozdrobíme ve 50 ml vlažného mléka a přidáme trochu mouky. Promícháme a necháme kynout. K mouce přidáme tuk, žloutky, sůl, zbylé mléko a...
více o Obložené briošky
Na kousky pokrájené brambory, mrkev a celer zalijeme vodou a dáme vařit. Přidáme houby a celou neloupanou cibuli. Osolíme a okmínujeme. Chleba...
více o Chalupářská bramborka
Oloupané okurky velmi jemně nastrouháme. Papriku očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
Ocet svaříme s trochou vody, solí, česnekem, cukrem a kořením...
více o Okurkový salát s paprikou a smetanou
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou....
více o Bramborová polévka s koprem
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vodu scedíme, brambory rozštoucháme na kaši, zalijeme...
více o Polévka ze štouchaných brambor
- cibuli nakrájíme na kostičky
- osmahneme dozlatova
- přidáme nakrájená játra a slaninu
- opepříme, okmínujeme
- podlijeme vodou
- můžeme dusit v...
více o Játra dušená po česku
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a...
více o Bigos
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
Maso ze všech stran prudce opečeme na...
více o Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme.
Očištěný špenát...
více o Brambory ve slanině
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený...
více o Česneková polévka s kečupem
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený...
více o P - Polevka cesnekova s kecupem