• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín

Kmín

Podobné ingredience

  • Chléb kmínový
  • Drcený kmín
  • Indický kmín
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Moje houbovka - omáčka, polévka

Moje houbovka - omáčka, polévka

Na tuk dáme osmažit cibulku najemno, přidáme omyté, na kousky nakrájené houby, sůl a koření a necháme vydusit vodu. Vedle smícháme šlehačku, podmáslí... více o Moje houbovka - omáčka, polévka

Kuřecí guláš s nivou

Kuřecí guláš s nivou

Očištěné maso nakrájíme na větší kousky. Na oleji osmažíme jemně krájené cibule, přidáme maso a orestujeme. Poté přidáme sůl, pepř, kmín, papriku.... více o Kuřecí guláš s nivou

Tatarský biftek bez masa

Tatarský biftek bez masa

Brambory najemno nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami.Maže se na topinku s česnekem.... více o Tatarský biftek bez masa

30 minut
Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Nastrouháme syrové brambory, přidáme sůl, pepř, majoránku, česnek, nasekané zelí, hladkou mouku a vše zpracujeme v jednu hmotu. Dochutíme a smažíme... více o Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Moravské zelí

Moravské zelí

Nakrouhané zelí podlijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a necháme chvíli dusit odkryté, aby vyprchaly čpavé látky. Pak přidáme na sádle osmahnutou... více o Moravské zelí

30 minut
Babiččina česnečka

Babiččina česnečka

Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou... více o Babiččina česnečka

30 minut
Chlebová polévka se zelenými bylinkami

Chlebová polévka se zelenými bylinkami

Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme... více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami

Krakonošův guláš

Krakonošův guláš

Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený... více o Krakonošův guláš

Jednoduchá hřibová polévka

Jednoduchá hřibová polévka

Hřiby očistíme, opereme a nakrájíme na plátky. Dáme vařit s kmínem a libečkem do mírně osolené vody. Když jsou houby měkké zavaříme vlasové nudle.... více o Jednoduchá hřibová polévka

Vydlabané brambory

Vydlabané brambory

Syrové, oškrábané brambory vydlabeme. Spodek brambor seřízneme, aby stály v pekáči. Brambory naplníme nádivkou, vložíme do pekáče, posypeme kmínem,... více o Vydlabané brambory

Žitný chléb

Žitný chléb

Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli, tlučeným kmínem a fenyklem. Mlékem a rozehřátým máslem zpracujeme v těsto, které pečeme v malých,... více o Žitný chléb

zálesácký guláš

zálesácký guláš

Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na... více o zálesácký guláš

45 minut
Špagetová hnízda III.

Špagetová hnízda III.

Špagety nalámeme a uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Do misky nastrouháme sýr, vejce rozšleháme, osolíme, okmínujeme a přidáme nasekanou... více o Špagetová hnízda III.

45 minut
Masová směr s játry a žampiony

Masová směr s játry a žampiony

Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra. Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,... více o Masová směr s játry a žampiony

Špindlerovské masíčko

Špindlerovské masíčko

Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra. Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,... více o Špindlerovské masíčko

pomazánka z míchaných vajec

pomazánka z míchaných vajec

Čerstvá vejce si připravíme v kastrolku s máslem jako míchaná vajíčka. 4 Když jsou dostatečně tuhá, dáme je do mixéru, přidáme slabou polovici kávové... více o pomazánka z míchaných vajec

Smetanové brambory - příloha

Smetanové brambory - příloha

Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl, pepř, kmín a brambory... více o Smetanové brambory - příloha

Chlebová polévka s vejcem

Chlebová polévka s vejcem

Chléb i zeleninu necháme společně uvařit, prolisujeme, přidáme koření a nakonec zlepšime rozšlehaným vejcem a rozškvařenou slaninou. Dochutíme solí a... více o Chlebová polévka s vejcem

90 minut
Cikánovo žebírko s plackami

Cikánovo žebírko s plackami

Pekáč vymastíme sádlem, nakrájíme brambory na plátky, posolíme, okořeníme, přidáme vegetu, na plátky nakrájený česnek a posypeme kmínem Na takto... více o Cikánovo žebírko s plackami

Zelí ala čína

Zelí ala čína

Připravujeme ve větší pánvi nebo kastrolu. Na tuku zpěníme cibuli, opečeme na kostičky nakrájený kabanos, přidáme na nudličky nakrájené zelí, kmín a... více o Zelí ala čína

45 minut
bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Ve slané vodě s kmínem uvaříme čisté brambory i se slupkou. Nepřevařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, ještě vlažné smícháme s cibulí... více o bramborový salát bavorský

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Křehké těsto: všechny přísady dáme do misky a ručním hnětačem zpracujeme v hladké těsto. Těsto vložíme na hodinu do chladničky. Vyválíme na pomoučeném... více o Sýrové pečivo

Kyselka

Kyselka

Čerstvé na kostky nakrájené houby dáme vařit do osolené vody. Sušené předem namočené houby dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a oloupané, na... více o Kyselka

Slané tyčinky IV.

Slané tyčinky IV.

Uhněteme těsto, dáme na 2 hodiny do lednice. Nařežeme tyčinky, potřeme bílkem a posypeme kmínem, mákem, provensálským kořením, sezamem nebo paprikou.... více o Slané tyčinky IV.

Bramborové placky VII.

Bramborové placky VII.

Brambory očistíme a nastrouháme najemno, stejně nastrouháme i cubuli. Do mísy s bramborami a cibulí přidáme prolisovaný česnek, vajíčka a dochutíme... více o Bramborové placky VII.

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Omyté pstruhy osušíme a uvnitř posolíme, popepříme a okmínujeme. Otvor uzavřeme a spíchneme párátky. Takto připravené pstruhy obalíme v hladké mouce a... více o Pstruh na másle

Lepenice II.

Lepenice II.

Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka v osolené vodě a ochucené kmínem. Kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a... více o Lepenice II.

Jednoduché tvarohové tyčinky

Jednoduché tvarohové tyčinky

Na desce zpracujeme hladké těsto z mouky, tvarohu a tuku. Potom rozválíme asi na půlcentimetrovou vrstvu. Celý povrch potřeme rozšlehaným vejcem,... více o Jednoduché tvarohové tyčinky

Karbanátky z hlívy ústřičné

Karbanátky z hlívy ústřičné

Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory nastrouháme na středně... více o Karbanátky z hlívy ústřičné

Citrónová rýže

Citrónová rýže

V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte... více o Citrónová rýže

60 minut
Tvarohové křupky na 2 způsoby

Tvarohové křupky na 2 způsoby

Tvaroh, mouku a nastrouhaný tuk zpracujeme rychle v těsto. Necháme odpočinout. Potom vyválíme plát potřeme vejcem, posypeme solí, kmínem, sezamem nebo... více o Tvarohové křupky na 2 způsoby

30 minut
Příloha ke kuřecím řízkům

Příloha ke kuřecím řízkům

Očištěné brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Do sádlem vymazaného pekáčku klademe plátky brambor tak, že po zaplnění každé vrstvy brambory posolíme,... více o Příloha ke kuřecím řízkům

Pravý ukrajinský boršč

Pravý ukrajinský boršč

Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na... více o Pravý ukrajinský boršč

Brambory zapečnené se smetanou

Brambory zapečnené se smetanou

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem. Klademe střídavě plátky brambor a kolečka cibule, osolíme opepříme, a přidáme... více o Brambory zapečnené se smetanou

30 minut
Kulaša s uzeninou a paprikou

Kulaša s uzeninou a paprikou

Brambory nakrájíme na kostičky a s masoxem, kmínem a nakrájenou uzeninou uvaříme v 1 litru vody, téměř do měkka. Papriky a rajče očistíme a nakrájíme... více o Kulaša s uzeninou a paprikou

Pikantní řízky

Pikantní řízky

Maso naklepeme. Z ostatních přísad vyšleháme těstíčko, maso do něj naložíme alespoň na 24 hodin. Smažíme asi 3 min. po každé straně. Příloha -... více o Pikantní řízky

80 minut
Námořnické řízky

Námořnické řízky

Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem, lehce poprášíme moukou a velmi krátce zprudka opečeme na pánvi. Potom dáme do pekáče, položíme na ně... více o Námořnické řízky

Moravské zelí (4 osoby)

Moravské zelí (4 osoby)

Na nudličky pokrájené zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a dusíme nejprve v otevřené nádobě. V jiné nádobě osmažíme na sádle nakrájenou cibuli,... více o Moravské zelí (4 osoby)

Sele na rožni

Sele na rožni

Dobře očištěnou, utěrkou osušenou část selátka nasolíme v místech, kde není kůže, trochu pokmínujeme a napichujeme na rožeň. Upevníme grilovacími trny... více o Sele na rožni

Andělské zvony

Andělské zvony

Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na... více o Andělské zvony

Husa se švestkovou omáčkou

Husa se švestkovou omáčkou

Omytou kachnu osolíme (i ze vnitř), okmínujeme. Pře 200 st. pečeme 3 hodiny, na začátku trochu podlijeme vodou, během vaření občas propíchneme.... více o Husa se švestkovou omáčkou

70 minut
Chile Con Carne I.

Chile Con Carne I.

Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí. Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,... více o Chile Con Carne I.

Papriky plněné fazolemi

Papriky plněné fazolemi

Na pánvi vysmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a na ní osmahneme cibuli a česnek dosklovata, přidáme hotové fazole, důkladně promícháme, prohřejeme,... více o Papriky plněné fazolemi

25 minut
Omáčka z červených paprik - salsa de chile rojo

Omáčka z červených paprik - salsa de…

Do rozehřátého oleje dáme drcený česnek, krátce prudce opečeme, přidáme protlak, nasekané papriky, trochu zředíme vodou, osolíme, přidáme dobromysl,... více o Omáčka z červených paprik - salsa de chile rojo

Enchiladas s kysanou smetanou

Enchiladas s kysanou smetanou

Smícháme kysanou smetanu, drobně sekané cibulky, kmín a 200 g jemně strouhané sýra. Tortilly osmažíme a omočíme v omáčce z paprik. Do vymaštěného... více o Enchiladas s kysanou smetanou

Pikantní sýrové pečivo

Pikantní sýrové pečivo

**Křehké těsto:** všechny přísady dáme do misky a ručním hnětačem zpracujeme v hladké těsto. Těsto vložíme na hodinu do chladničky. Vyválíme na... více o Pikantní sýrové pečivo

Zelný salát se špekem

Zelný salát se špekem

Hlávku bílého zelí krájíme nadrobno a házíme do vroucí osolené vody. Po asi třech minutách přecedíme a prolijeme studenou vodou. Na malé kousky... více o Zelný salát se špekem

20 minut
Studená polévka z rajčat a avokáda

Studená polévka z rajčat a avokáda

Rajčata rozmačkáme a slupky odstraníme, přidáme utřený česnek, ochutíme octem a kořením. Zpracujeme na hladkou kaši, kterou necháme v chladu asi... více o Studená polévka z rajčat a avokáda

75 minut
Segedínský guláš ze sojových nudliček

Segedínský guláš ze sojových nudliček

Sójové nudličky povaříme 20 - 30 min. v "marinádě" (možno rozředit vodou). Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové maso,... více o Segedínský guláš ze sojových nudliček

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou... více o Filé zapečené se zakysanou smetanou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Poslední sledované recepty

53
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
23
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
18
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
16
Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Bramborové placky s…
14
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Nedávno navštívené recepty:

Kefírová buchta Cibulový koláč se slaninou Krupičková polévka s vejcem
Avokádo zapečené se sýrem Bramborovo-houskové knedlíky Bramborové noky s houbovou omáčkou
Voňavé anglické kapsy Rybí pomazánka od babičky Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Noky se špenátem Jednoduchý kávovník ala medovník Třešňové lívanečky II.

Další doporučené ingredience:

Klíčky Klíčky řeřichy Klikve Klobása Klobása - uzená
Klobásová směs Klobásové koření Klokaní kýta Klokaní maso Klokaní ocas
Knedlík Knedlíky v prášku Knorr Aromat Knorr Bohatý bujón kuřecí Knorr Bohatý bujón na guláš
Knorr Bohatý bujon zeleninový Knorr Jíška světlá Kofola Kokos Kokos na vysypání formy
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact